Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Depsia :rolleyes:odpowiedzi na cito dopraszam :) .....czy koperek taki 10 cm mam wyrwać przed dzisiejszym mrozem ?( :bash:ponoć ma być , ale czy za ich prognozami trafi ? wczora miało lać i cyklonowac , dziecka na wycieczkę w labirynt kukurydzowy nie pojecjały a tu ani wiatrów ani dysców :mad:)

to jak , rwać?

a buraczki tyż ?

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

.....czy koperek taki 10 cm mam wyrwać przed dzisiejszym mrozem ?

to jak , rwać?

a buraczki tyż ?

a ile ma być na minusie?

możesz zrobić jakiś namiocik z włókniny albo jakichś chrustów

tylko czy warto, bo ile jeszcze urośnie :rolleyes:

a buraczki to dają radę, ale jak będzie duży i długi minus to

to co nad ziemią może przemarznąć i będzie się psuć

ja bym rwał i wykopał ..... zresztą już wyrwałem i wykopałem( jak było sucho)

jakiś koperek został ..... potestuję

niby -1 a w piątek -3 , odczuwalna -6 :o ....koperek mi się rozsiał po wycięciu truskawek i opieleniu ...no jak gupi :rolleyes:całe pole......2x2 :lol2:

te dwa dni mijające zapowiadali paskudnie a jakie ładne słońce świeci , lekki wiaterek ........:mad:może czas żeby te nasze specjalisty od meteo zaprzestali sciągania z hamerykańskiego Accucośtam , wstali od kompa , popatrzyli przez okno i sami zaczęli przepowiadać ....Wicherkowi się sprawdzało

tyle to ja też wiem:wiggle:.....ja bym chciała żeby on jeszcze podrósł ,,,w sumie to te noce już mają byc takie od 1 do 4 góra :confused:

Depsia a mówiłam Ci już o karkówce pieczonej z kapustą włoską albo kamienną ? ja w tej potrawie bardziej lubię kapustę niż mięso :p

a w sumie to w Winiarach masz obiady z kapustą włoską na cały miesiąc ...wiela masz tej kapusty ?

Edytowane przez relek

no , to se poszłam wyrwałam wsio ....Ta w papiórach siedzi, nie odpowie :rolleyes:

Tarcia , jak mroza nie będzie :sick: rwałam koper to mnie palce czucia straciły ...jak nic przyjdzie

koper co większy wyrwałam , to Wam jutro powiem czy mróz przetrwał ten co został :wiggle:

pietruszkę taką karbowaną to zostawiałam na zimę , potem spod śniegu się wygrzebywało natkę jak na wiosnę :rolleyes:

Wylazłam z papierów! Uff!

Dobrze, żeś wyrwała, bo i tak by ten koperek więcej nie urósł, nie taki skory do przyrastania w niższych temperaturach.

Buraki już też czas wyrwać, mam nadzieję, że Gagata też o tym pomyślała.

Padam na nos, idę, dobranoc!

U mnie mokro i ponuro do tego zimno, takiej jesieni nie lubię za długo. Dobrze, że chociaż marcinki i dalie jeszcze kwitną to przynajmniej koloro!!!

I do cholery, dlaczego linki do stron otwierają się na otwartej już stronie a na nowych kartach??? W mozilli wszystko ustawione !!!!!!:mad:

U nas pochmurnie, więc i ciepło, mroziku nie było... na razie.

Mam nadzieję, że jeszcze trochę się nam uda...

Dzisiaj kapustę włoską kisiłyśmy z Babcią, z żurawiną i koperkiem.

Ciekawe jesteśmy, jaka wyjdzie, nigdy dotąd włoskiej nie kisiłyśmy, ale tyle jej nam urosło, że coś trzeba było z nią zrobić.

Jutro chyba weźmiemy się za tę tradycyjną, białą, oczywiście w tradycyjny sposób, bez żadnych nowomodnych żurawin! :lol2: