Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochana - zajrzałam.

Tak po prawdzie to ja nie mam zapędów do podtrzymywania czegoś na siłę, zwłaszcza jak gospodarz nie zamierza się udzielać, nie wrzuca żadnych przepisów ani tematów do dyskusji.

Na fb przynajmniej z Anetą i Jaśkiem pogadać idzie. :p

Ja tam za Halowwen też nie przepadam, ale jak ktos lubi to co mi do tego?? My Polacy tak po prawdzie nie umiemy się bawić, zawsze jesteśmy albo nadasani albo pompatyczni, ilez można??? Śmierć jest dookoła nas więc musimy się z nią oswajac już od samego początku, nie powinno się unikac tego tematu, a oswajanie najlepiej wychodzi poprzez pewien dystans. Szacunek dla zmarłych, oczywiście, ale jednoczesnie pamiętajmy, że ci ludzie kiedyś żyli i wielu z nich miało niesamowite poczucie humoru i podchodzili do wielu rzeczy na luzie (jak choćby moja Mama). My przy Jej grobie zawsze zachowujemy się tak, jakbyśmy wpadli na chwilę w odwiedziny. Ja zapalam papieroska, bo Mama tez była paląca, Karlita jako małe dziecko siadała na płycie - to tak jakby Babci na kolanach usiadła. Nie widzę w tym niczego złego bo wiem jaka była moja Mama i jak chciała być zapamiatęna.

Na swojej płycie każę wyryc napis: "I co się gapisz?? Też bym wolała leżeć na plaży!!"

Nie chodzi o pompatyczność, ale... biegający i radośnie wrzeszczący facet z dzieckiem byli rzeczywiście upierdliwi i przeszkadzali.

Nawet jeśli on sam ma inne zdanie, to jest zobowiązany do uszanowania innych na cmentarzu i obowiązujących norm społecznych.

Wkurzający był i już!

A dzisiaj mam zaplanowanych mnóstwo zajęć i zaraz znikam, muszę przygotować wysyłkę ziół dla klientki, wykopać dalie, powinnam też w końcu wziąć się za malowanie babcinego starego kredensu...

No i liście z dębów lecą, grabienia teraz to ja mam na srylion godzin!

Też to widziałam w necie. :lol2:

Ech, niby piękna pogoda, a jak halny ruszył, to aż do nas echa docierają, Sołtys musiał Babcię do lekarza wywieźć, bo takie skoki ciśnienia dziś ma.

Mam nadzieję, że dostanie leki i wróci do domu, a nie wyśle ich do szpitala. :confused:

Braza przegięłaś:rolleyes:....ale jak trafnie ujęłaś problem:) mogę ściągnąć na mój nagrobek czy masz wyłączność?

Depsia , a widzisz Ty ? to ty stetryczałaś :wiggle: nie przeszkadza ci prześwitka w kościole a radosne dziecko na cmentarzu :rolleyes:........

po śmierci mojego brata , którą do dziś przeżywam , otworzyłam do niego mail w którym ktoś pisał - daj nr komórki , nową masz ? bo nie mogę się do ciebie dodzwonić .....odpisałam mu - tu nie ma zasięgu , ja nie żyję od 04.02 :rolleyes:......... facet nie podjął ze mną tematu

można rozpaczać ale o ile łatwiej człowiekowi jak robi to na wesoło ....szedł kto w podskokach przy muzyce za karawanem ?

No widać stetryczałam - nie tyle dziecko, co ten WRZESZCZĄCY FACET okropnie mi przeszkadzał.

Trudno mi było pomodlić się w takich okolicznościach i tyle. :sick:

Nie uważam, aby cmentarz był dobrym miejscem do zabaw.

A dixieland za trumną - całkiem dobry pomysł to jest, musiałabym chyba zastanowić się, czy jest coś podobnego, co lubiłabym jeszcze bardziej.

O, wiem! Szanty i kolędy! :rotfl:

Za moją trumną może Linking Park zagrac, nie obrażę się!!!!

Relcia - bierz kobieto, wyłączności nie zdążyłam zastrzec!!!!!

Depsia, przepraszam ... wolałabym chyba spotkac się na cmentarzu z wesolutkim, rozbrykanym w zabawie z dzieckiem facetem niż napranym w cztery litery burakiem mówiącym za głośno, smarkającym i czkającym .... Przepraszam jeszcze raz, tak mnie jakoś naszło, bo kilka razy takie coś obok grobu Mamy miałam okazję podziwiać ....

dobry wieczór :)

a upatrzone epitafia już macie ?

Przy okazji wspominek świątecznych usłyszałam, że Waldemar Świerzy - polski artysta grafik - życzył sobie napis z błędem ortograficznym ;)

Zmarł w zeszłym roku i Żona podobno spełni Jego życzenie :

"Tu Waldemar leży (wiecznie) Świerzy"

Piękne jak jesienne liście pozdrowienia przesyłam :)

Ojej, Osiu... :hug:

U nas na szczęście lepiej, puścił Babcię do domu, nakazawszy branie leków, które z własnej apteki wyciągnął.

Ciśnienie mierzył, ekg zrobił, podał jakieś leki interwencyjnie i jest trochę lepiej.

Jeszcze nie całkiem dobrze, ale lepiej.

Osiu - zdrowia dla Babci, oby jak najszybciej do domu w dobrej formie wróciła. :hug: