DPS 03.11.2014 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 A gdzież teraz forum Kuroniowe jest?Linkę poproszę, ja nie wiem teraz, gdzie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 03.11.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 no w tym samym miejscu tyle że znowu cisza bo Kubuś tera szajsbookowy http://www.kuron.com.pl/forum/viewforum.php?f=1 więc tu albo nie zagląda abo ino ukradkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.11.2014 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Kochana - zajrzałam. Tak po prawdzie to ja nie mam zapędów do podtrzymywania czegoś na siłę, zwłaszcza jak gospodarz nie zamierza się udzielać, nie wrzuca żadnych przepisów ani tematów do dyskusji. Na fb przynajmniej z Anetą i Jaśkiem pogadać idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.11.2014 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Ja tam za Halowwen też nie przepadam, ale jak ktos lubi to co mi do tego?? My Polacy tak po prawdzie nie umiemy się bawić, zawsze jesteśmy albo nadasani albo pompatyczni, ilez można??? Śmierć jest dookoła nas więc musimy się z nią oswajac już od samego początku, nie powinno się unikac tego tematu, a oswajanie najlepiej wychodzi poprzez pewien dystans. Szacunek dla zmarłych, oczywiście, ale jednoczesnie pamiętajmy, że ci ludzie kiedyś żyli i wielu z nich miało niesamowite poczucie humoru i podchodzili do wielu rzeczy na luzie (jak choćby moja Mama). My przy Jej grobie zawsze zachowujemy się tak, jakbyśmy wpadli na chwilę w odwiedziny. Ja zapalam papieroska, bo Mama tez była paląca, Karlita jako małe dziecko siadała na płycie - to tak jakby Babci na kolanach usiadła. Nie widzę w tym niczego złego bo wiem jaka była moja Mama i jak chciała być zapamiatęna.Na swojej płycie każę wyryc napis: "I co się gapisz?? Też bym wolała leżeć na plaży!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.11.2014 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Nie chodzi o pompatyczność, ale... biegający i radośnie wrzeszczący facet z dzieckiem byli rzeczywiście upierdliwi i przeszkadzali.Nawet jeśli on sam ma inne zdanie, to jest zobowiązany do uszanowania innych na cmentarzu i obowiązujących norm społecznych.Wkurzający był i już!A dzisiaj mam zaplanowanych mnóstwo zajęć i zaraz znikam, muszę przygotować wysyłkę ziół dla klientki, wykopać dalie, powinnam też w końcu wziąć się za malowanie babcinego starego kredensu...No i liście z dębów lecą, grabienia teraz to ja mam na srylion godzin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 04.11.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Na swojej płycie każę wyryc napis: "I co się gapisz?? Też bym wolała leżeć na plaży!!" Mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.11.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Ba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.11.2014 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Też to widziałam w necie. Ech, niby piękna pogoda, a jak halny ruszył, to aż do nas echa docierają, Sołtys musiał Babcię do lekarza wywieźć, bo takie skoki ciśnienia dziś ma. Mam nadzieję, że dostanie leki i wróci do domu, a nie wyśle ich do szpitala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 04.11.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Braza przegięłaś....ale jak trafnie ujęłaś problem:) mogę ściągnąć na mój nagrobek czy masz wyłączność? Depsia , a widzisz Ty ? to ty stetryczałaś nie przeszkadza ci prześwitka w kościole a radosne dziecko na cmentarzu ........ po śmierci mojego brata , którą do dziś przeżywam , otworzyłam do niego mail w którym ktoś pisał - daj nr komórki , nową masz ? bo nie mogę się do ciebie dodzwonić .....odpisałam mu - tu nie ma zasięgu , ja nie żyję od 04.02 ......... facet nie podjął ze mną tematu można rozpaczać ale o ile łatwiej człowiekowi jak robi to na wesoło ....szedł kto w podskokach przy muzyce za karawanem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.11.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Cygani świętują odejście najbliższych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.11.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 w podskokach to może nie, ale na moim mogą grać dixieland. Muszę spisać testament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 04.11.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Też sobie życzę na wesoło... z humorem, gorzałeczką i smakowitą wyżerką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.11.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Jak zdążą otworzyć przed pochówkiem:rolleyes: a jak nie to się będą rozglądać czy nie straszysz gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 04.11.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.11.2014 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 No widać stetryczałam - nie tyle dziecko, co ten WRZESZCZĄCY FACET okropnie mi przeszkadzał. Trudno mi było pomodlić się w takich okolicznościach i tyle. Nie uważam, aby cmentarz był dobrym miejscem do zabaw. A dixieland za trumną - całkiem dobry pomysł to jest, musiałabym chyba zastanowić się, czy jest coś podobnego, co lubiłabym jeszcze bardziej. O, wiem! Szanty i kolędy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.11.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Za moją trumną może Linking Park zagrac, nie obrażę się!!!! Relcia - bierz kobieto, wyłączności nie zdążyłam zastrzec!!!!! Depsia, przepraszam ... wolałabym chyba spotkac się na cmentarzu z wesolutkim, rozbrykanym w zabawie z dzieckiem facetem niż napranym w cztery litery burakiem mówiącym za głośno, smarkającym i czkającym .... Przepraszam jeszcze raz, tak mnie jakoś naszło, bo kilka razy takie coś obok grobu Mamy miałam okazję podziwiać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 04.11.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 dobry wieczór a upatrzone epitafia już macie ? Przy okazji wspominek świątecznych usłyszałam, że Waldemar Świerzy - polski artysta grafik - życzył sobie napis z błędem ortograficznym Zmarł w zeszłym roku i Żona podobno spełni Jego życzenie : "Tu Waldemar leży (wiecznie) Świerzy" Piękne jak jesienne liście pozdrowienia przesyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 04.11.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Sołtys musiał Babcię do lekarza wywieźć, bo takie skoki ciśnienia dziś ma. Mam nadzieję, że dostanie leki i wróci do domu, a nie wyśle ich do szpitala. No i...??? U mnie Babcia od wczoraj na OIOM-ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.11.2014 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Jak Babcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.11.2014 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Ojej, Osiu... U nas na szczęście lepiej, puścił Babcię do domu, nakazawszy branie leków, które z własnej apteki wyciągnął. Ciśnienie mierzył, ekg zrobił, podał jakieś leki interwencyjnie i jest trochę lepiej. Jeszcze nie całkiem dobrze, ale lepiej. Osiu - zdrowia dla Babci, oby jak najszybciej do domu w dobrej formie wróciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts