Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no co ja napiszę że mam dosyć całego gwaru, zgiełku i kcem leżeć martwym bykiem, pojeść pysznego śniadanka ze swojskim chlebusiem, posiedzieć z przemiłymi gospodarzami i wypić pyszną kawusię przygotowaną przez Sołtysa i to wszystko bez pośpiechu leniwie rozważając co by też w ten pięknie rozpoczęty dzień działać dalej, poszwendać się po lesie, wyłączyć komórkę i olać wszystko ;)

No to w kwestii kreseczek:

Klikasz i po najechaniu na miniaturę ukazującej się okładki powinien pokazać Ci się taki widok:

screen gcs.jpg

Najeżdżasz na prawo w dole, na ten znaczek z krateczkami, tę mini szachownicę, wtedy to się pokaże.

Potem można kliknąć w znak przewijania po prawej, tam gdzie miniaturki kolejnych stron, aż dalej się nie przewinie.

Wtedy klikasz na ostatnią poziomą kreseczkę i powinno załadować się to, co o nas... ;)

Lepiej już się raczej nie da wytłumaczyć, chyba że się da. :p

Ania - wieczorem na pewno nie obejrzę, bo wieczorem mam neta gorszego niż zaspany żółw, może rano...

A widziałaś to, co Ci podesłałam na maila, te tunezyjskie???

A na te wszystkie... to chyba raczej mały pociąg by się przydał.

Bo łąkę mamy dużą, dalibyśmy radę wyżywić! :lol2:

Do fryzjera jutro w końcu jadę! :lol:

no co ja napiszę że mam dosyć całego gwaru, zgiełku i kcem leżeć martwym bykiem, pojeść pysznego śniadanka ze swojskim chlebusiem, posiedzieć z przemiłymi gospodarzami i wypić pyszną kawusię przygotowaną przez Sołtysa i to wszystko bez pośpiechu leniwie rozważając co by też w ten pięknie rozpoczęty dzień działać dalej, poszwendać się po lesie, wyłączyć komórkę i olać wszystko ;)

Taaa wyłączyć komórkę . Już to widzę ... :p

Ja tam nie wyłączam ale ci co się próbują do mnie dodzwonić to wiedzą, że jak widno to niewielkie szanse, że odbiorę:rolleyes:

Ewa... wolniej na pewno ale są tacy co się nie lubią z drutami, no nie Depsia;)

Poza tym szydełko ze śnurkiem to jak dla mnie super rozwiązanie do robienia na okrągło czegoś o niewielkim obwodzie, np. mitenki. Z żyłką nie da rady, a pończośnicze druty tak mnie wyprowadzają z równowagi, że zapowiedziałam - nigdy więcej!!!

Depsia tunezyjskie oglądałam, ale na nim to właściwie jak na drutach tylko szydełkiem, tak na prosto to ja mogę drutować. No i tam to dopiero mozolnie baaaaardzo, każdy rząd dwa razy przerabiać trzeba:sick:

No ja z drutami niekoniecznie się lubię, to prawda. :sick:

A telefonu co prawda nie wyłączam, ale...

Z radosną zjadliwą satysfakcją zostawiam go i lkeży zapomniany od października do maja!

Nienawidzę jego dźwięku, nie znoszę mojego telefonu w sezonie, bez przerwy dzwoni!

Chodzę wtedy z telefonem prawie nawet do kibla, bo nie mogę sobie pozwolić na nieodbieranie połączeń od ewentualnych chcących przyjechać gości.

No i z połową października rzucam go z odrazą na szafkę i napawam się wolnością! :D

Idę, trza się jakoś po ludzku ubrać, głową fryzjerka się zajmie. ;)

Po wizycie u fryzjera zdecydowanie zadowolona, to ta jedynie słuszna fryzjerka, która bez tłumaczeń wie, czego mi trzeba i czego nie lubię. ;)

Ja tam myślę, że te żubry i reszta bywa, bo... może bywać.

Jakby nie było po co, to by nie szły, póki co zimy nie widać i nie szykują się żadne konkretne mrozy.

Zwłaszcza, że w Hameryce w niektórych miejscach już zima na ostro zaatakowała, wygląda na powtórkę z ubiegłego roku.

Jeśli o mnie chodzi, nie mam nic przeciwko temu, chociaż śnieg byłby BARDZO przydatny, bo poprzednia zima była bezśnieżna, lato upalne i bardzo suche, mamy tutaj naprawdę wysuszoną ziemię, opady byłyby bardzo pożyteczne. :yes:

No nic, co będzie, to będzie...

A Sołtys już płytki kładzie w naszej łazience, aha! :D

Jeszcze tydzień - dwa roboty i będzie gotowa!

Odliczywszy czas na wyjazd tygodniowy, bo we wtorek wyjeżdżamy. :cool: