Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Póki co, to pociągło nas trochę dalej, czeka na nas mój ukochany sklep na Rugii w Niemczech (kiedyś pisałam o nim na blogu), potem witajcie stare kąty w Szwecji. :D

Lubię Szwecję, bywamy tam od wielu lat i znamy. :yes:

Kochana - my z Sassnitz będziemy jechać, więc po drodze to nam do Berlina będzie. ;)

A potem prosto do domciu.

Brazunia, te buty, co to wiesz, to ja chyba pocztą wyślę, bo kiedy dojedziemy to naprawdę nie wiem...

Prababko - superowe miejsce, prawda? :lol:

A jedź sobie Depesia :) oglądaj , podziwiaj, fotkuj .....i wracaj :D ,,,,a ja się za święta zabieram :lol2: bo już czas pierniki nastawić :)

a pamiętasz jak kiedyś wspomniałaś ,że nalewkę bożonarodzeniową nastawiłaś? dobra była? bo chciałam się w tym roku pobawić, ale ktoś napisał, że ona dobra jak następnych świąt doczeka , bo po 6 tygodniach to ona bez smaku ? ...prawda to?

Eeee, nieprawda, nam smakowała, miała bardzo fajny posmak z suszonych owoców, rzeczywiście typowo świąteczne aromaty takie, bardzo przyjemne.

Rób, będzie dobrze!

Przygotowania tak naprawdę to jutro - pakowanie i takie tam różne, trzeba szyby w aucie przetrzeć od wewnątrz, żeby nie zaparowywały (można specjalnym płynem, ale wystarczy też zwykła pianka do golenia, szampon lub mydło w płynie, wetrzeć w szybę i wysuszyć ją papierowym ręcznikiem, nie będzie zaparowywać.

I żebym aparatu nie zapomniała!

No i paru innych rzeczy. ;)

Skończyłam dzisiaj robić Sołtysowi skarpety do latania po domu robić, szydełkowe.

Zadowolony jak 150, czyli jest dobrze, teraz oboje mamy skarpetokapcie szydełkowe, jak wrócę to na pewno zrobię o nich post, bo może ktoś zechce też sobie dziergnąć. ;)

Sołtys koniecznie chce jutro płytki podłogowe w łazience kłaść - no nie wiem, czy on zdąży, trzeba auto przygotować, spakować się i w ogóle, kiedy on to chce...? :o

Uwielbiam skarpetokapcie, namiętnie kupuję bo się drą.

Wypróbuję ten szampon na szybach wewnątrz. Bez żadnego rozcieńczania rozumiem rozetrzeć na szybie ręcznikiem papierowym i później suchym wytrzeć, czy tak?? Lepiej żeby zadziałało, bo jak się namacham bez skutku tooooo ....:yes:

A to dziwne, że nie ma tego efektu. bo jak oddychasz to i zaparuje, nie ma to tamto.

Chyba, że automatycznie klimę włączasz przy rozruchu auta, ale to nie jest zalecane.

U nas najczęściej już jak auto stoi to zaparowuje, bo stoi w nieogrzewanym garażu.

Mitenki - pewnie, że zarombiste, zapewniam, że skarpety nie gorsze. :D

klimy w aucie nie cierpie, wlaczam tylko latem jak musze, za to zawsze nadmuch z wiatraczka opcja szyba. moje autko stoi w nocy w garazu ale w ciagu dnia pod chmurka, mezowe auto tez nie paruje wewnatrz a stoi caly czas pod chmurka. a jesli uzywacie nadmuch to moze przelaczcie go na nadmuch szybowy, tu moze byc przyczyna. Edytowane przez TAR