braza 29.11.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Ano dużo racji w tym co mówią Dochtór i Depsia jest, bez wątpienia. Ja lubię święta, nawet mi za bardzo nie przeszkadza ta kołomyja od listopada - u mnie w domu święta zaczynają się od 6-go czyli powolne strojenie domu i nie zwracam uwagi na przedświąteczny szał ciał na zewnątrz. Powolne, bo najczęściej dopiero na tydzień przed mam ozdoby w mieszkaniu i zaczynam się psychiczne nastawiać. A tych wieczornych posiedzeń przy kominku to bym nie oddała za żadne skarby, uwielbiam (bez względu na święta czy bez świąt) no i blask lampek choinkowych - to jedyne światło w swoim rodzaju, kochane i czułe i ja to uwielbiam i nie odmówię sobie. A im więcej kolorów tym lepiej, takie jednokolorowe stroiki to dobre są w biurach, urzędach czy sklepach. U mnie w domu ma być kolorowo!!!! Kasa dla różnych producentów jest ważna, niech tam sobie pierdolca dostają, ja się przed tym spokojnie obronię, nie ma strachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.11.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 jestem chyba ostatni na swej ulicy jeżeli chodzi o "świąteczne ozdóbki" ps - indyk był "ze sklepu" ... niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 29.11.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Ja jestem zawsze ostatnia w zdejmowaniu ozdóbek na swej ulicy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.11.2014 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 No właśnie, cieszę się, że nie jestem jedyna. Dochtór - A przedświąteczny "szał" - pewnie różnie to każdy z nas odbiera. Ja uwielbiam, mam wrażenie, jakby wydłużało mi to świeta, cudownym urokliwym czasem są same przygotowania, kiedy włączam na cały regulator pastorałki, piosenki świąteczne, kolędy i w takt sobie przystrajam, robimy z Babcią ciasta i inne smaczności, sprzątam czy robię cokolwiek innego. Ale przedświąteczny czas to już nie jest "mus", żeby koniecznie celebrować, tutaj panuje pełna dowolność. Pamiętajmy tylko, że to jest święto religijne, jego najgłębsza istota i sens to celebracja narodzin Pana. Hipokryzją jest głosić ateizm i równocześnie brać się za obchodzenie Bożego Narodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 29.11.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 ....i golonka na Wigilię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.11.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 ... ... Hipokryzją jest głosić ateizm i równocześnie brać się za obchodzenie Bożego Narodzenia... Pozwolę sobie być odmiennego zdania ... to nie tylko święto religijnę (to prawda, że wywodzi się z obrządków religijnych) ... dziś jęst to święto obchodzone nie tylko przez katolików ... (pomijając obchodzenie również przez ortodoksyjnych katolików, tradycyjnych obrządków "pogańskich") ....i golonka na Wigilię jadasz golonkę w tym dniu ? ... zresztą to indywidualne wybory i nic komu do tego ... może nawet smakować lepiej niż nieumiejętnie przygotowany karp (śmierdzący mułem) przez napierdolonego Pana Domu, obchodzącego "Willię" z samego rana ... może troche więcej tolerancji ? ... może pozwólmy, by każdy obchodził te i wszystkie inne święta tak jak lubi ? ... a nie by "moje" były "najmojsze" ... czego wszystkim w nadchodzące święta serdecznie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.11.2014 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Ależ ja toleruję, a nawet się cieszę! Ostatnio zaczęłam przemyśliwać, czy by nie obchodzić Thanksgiving... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 a ja lubie karpia tyle ze nie jest przygotowany przez NPD tylko przeze mnie a w swieta nie pije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.11.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Ewa , a jak noworodkowi każą doktory odstawić mleko matki , bo mu laktoza szkodzi, to on się już urodził bez tego enzyma ? mam wrażenie, że trafiłaś, bo przecież daje się dziecku Nutramigen, który jest hydrolizatem białka. Czyli już jest przetrawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.11.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Ależ ja toleruję, a nawet się cieszę! Ostatnio zaczęłam przemyśliwać, czy by nie obchodzić Thanksgiving... ... zawsze można dołożyć Hanukkah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.11.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Ależ ja toleruję, a nawet się cieszę! Ostatnio zaczęłam przemyśliwać, czy by nie obchodzić Thanksgiving... giving nie giving Guy Favkes day mogę przytulić. Takich fajerwerków w życiu nie widziałam. I najpiękniejsze- lecący tuż nad nimi samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.11.2014 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Cheffie, czy ja już mówiłam, że Cię kocham???? No to mówię!!!!!! Niech każdy robi jak chce swoje wymarzone święta, nawet gdyby miała to być golonka w piwie,, ważny jest nastrój i to, czy chcemy je obchodzić czy to po prostu kolejne wolne dni w roku, jakich dziesiątki w kalendarzu polskim!!!! Takiego dziękczynnego indyka chętnie bym kiedyś spróbowała, musze poczytać, jakie wariacje robią w amerykańskich domach z tym indykiem, bo pewnie co rodzina, to inny przepis!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 29.11.2014 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) golonkę zapamiętałam z "Misia" przechodziła wczoraj koło karpia po 7 zł za kg i nabrałam smaka już , ale on był żywy , akurat starsza pani pytała- a czy pan mi go zabije ? ......no i przeszło mi święta to ja zrobię ...jak zwykle , bo ja matka polka już gęś mrożę i ciasto na pierniki kiszę ( ale akurat tych świąt nie lubię - tak już mam ) choć uwielbiam choinkę , światełka i te wszystkie bzdetki czerwone i prezenty dla dzieci .... i sobie pomyślałam , że w tym roku zacznę już 6 grudnia od Mikołajów , skarpet , choinek z drewna i czegoś tam , serwetek , stroika adwentowego wcześniej ....a choinka zielona w Wigilię Edytowane 29 Listopada 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.11.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 ... może troche więcej tolerancji ? ... może pozwólmy, by każdy obchodził te i wszystkie inne święta tak jak lubi ? ... a nie by "moje" były "najmojsze" ... czego wszystkim w nadchodzące święta serdecznie życzę Cheffie, czy ja już mówiłam, że Cię kocham???? No to mówię!!!!!! ! Też Was kocham!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.11.2014 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 No. Czyli jednak lubicie święta!!! :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.11.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Nie za bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.11.2014 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 A ja coś Wam podsunę. ABSOLUTNIE nie namawiam i nikogo nie nawracam, ale kto po prostu ciekaw wiedzy, to TUTAJ ciekawy artykuł wyjaśniający, co to jest adwent i jaka jest jego symbolika, dlaczego księża czasem noszą różowe szaty i co to są roraty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.11.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 no, fajnie. Czyli można zapalać już lampki, napisali wyraźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.11.2014 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Alez oczywiście.Te wszystkim już znane wieloramienne świeczniki elektryczne stawiane w oknach są właśnie przede wszystkim adwentowe, oznaczają oczekiwanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.11.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 ja kocham święta Bożego Narodzenia pomimo czasem smutnych wypadków w święta dla mnie one są najpiękniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts