Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie znacie się, smarkate jedne. :p

Musiałybyście do mnie przyjechać - nie ma parcia na dwudziestą pieczeń, ale za to dekoracyjki i muzyczka, to jest to, co tygryski lubią najbardziej! :D

Ja tam od wieku pokwitania i jeszcze wcześniejszego lubię te świeta:)Niezmiennie:)Nie zapraszam siostry -sanepid czy jakiegoś brata-kontrolajakościiilościjadła:)

Ubieram choinkę,nakrywam stół i cieszę się zgiełkiem rodzinnym bo ten jest bezcenny:)Przybywa niestety pustych miejsc przy stole-ale przybywają i nowi-życie się musi toczyć.. Rodzino,przybywaj:)

no to ja was zaskoczę :lol2:......klimakterium mam ( a więc nie jesteś jedyniasta w swoim rodzaju Pani Sosnowego Domostwa:D) a mam już posprzątane i udekorowane :yes:na kominku wiszą skarpety i czekają :) serwety świąteczne rozłożone .....siadam do maszyny co by do kuchni świąteczną zazdrostkę uszyć a potem będę tworzyć drewniane i szyszkowe choinki i piec piernikowe ozdoby .......a czy święta będą to się okaże , bo kryzys światowy mnie dopadł :wiggle: gęś jest ale na prezenty ...to już inna inszość :mad: .....a jak kacza dupa zrobi nam Majdan w 13 - tego , to nikt nie będzie miał świąt :sick:

Relka, padłam! :rotfl:

Masz rację, kochana z tą kaczą dupą, ale że już masz porozstawiane - toż to własnie dowód na zaczynające się klimakterium! :lol2:

Ja tez od zarania lubiłam te święta, pomimo powolnego przekwitania lubię dalej! Jeno mam gdzieś ilość potraw na stole bardziej mnie interesuje ilość bombek i lampek na choince:yes: A ta jest zazwyczaj imponująca!!!!!

Od dawna i od początku wiadomo było, że pewne rzeczy mamy baaaaaardzo bliskie... :lol:

Właśnie ze wsi gminnej wrócilim, trza się brać za robotę jaką, obiecałam sobie, że nowe zasłony do pokoju gościnnego obszyję na święta, może wreszcie uda mi się zmobilizować... :sick:

jakie klimakterium? :eek: wpadłam na pomysła, że najbardziej cieszy ten świąteczny urok ( ja straciłam bardzo wcześnie wszystkich bliskich i wierzcie mi, że wtedy żadne święta już nie cieszą i czas tego nie zaciera ...... moje święta są , bo mam dzieci ) cieszy mnie możliwość odmienienia domu na chwilę , w te święta na złoto- czerwono a wielkanocne żółto - zielono ....w tym roku zaczęłam od 1 grudnia , bo będzie czas się nacieszyć. Po świętach jeszcze Nowy Rok , Trzech Króli a potem dzień coraz dłuższy i to przebranie przestaje być magiczne :Dwięc sobie wydłużyłam , wszak oczekiwać trzeba w nastroju świątecznym ....czyż nie?

gęś w lodówce też czeka :cool:

Tarciu, na podstawie ich wypowiedzi to ja bym wszystkich na obserwacje wysłała w poszukiwaniu chorób psychicznych , stanów urojonych i diabli wiedzą czego jeszcze tam ....zawsze miałam wrażenie , że rewolucje to się robi porywając masy. a oni chcą robić dzieląc te masy i wyprowadzając na ulicę swoją część ....a jak im się to wymknie spod kontroli i krew się poleje ?

Najbardziej bolesne dla mnie jest to, że ponad 1/3 społeczeństwa słucha kaczej dupy... :(

Ech, życie...

Ja dzisiaj zmobilizowawszy się i obszyłam nie tylko nowe zasłony ale i nowe firany, a nasza łazieneczka zaczyna wyglądać jak łazieneczka, tralala! :D

Jutro mamy wyjazd, ale w tym tygodniu koniecznie skończyć trzeba, już tylko zostało zainstalować muszlę i umywalkę, wszystko inne zrobione! :lol:

Nauczyciela od polskiego mi trza co by rozwiązał -

Wypisz siedem takich wyrazów, które tworzą pary. Co łączy ze sobą te wyrazy?

bukszpan, źródło, wędka, szczegół, wspólny, stróż, źródło, szczegół, żabka, róg, spóźniony, lustro, różnica, stróż, różnica , kęs, płótno, różdżka, spóźniony, mrówka, płótno, koszula, próg

:mad: nie kumam nic

Edytowane przez relek