relek 02.12.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Poloniści poszli na lekcje .......może dzieci zostały w domu ........ale możemy się pobawić w Sherlocka ortograficznego zanim dotrze do mnie prawidłowe rozwiązanie wiem że chodzi o ó .....widzę tylko 2 wyrazy z ó wymiennym i na tym koniec mojej wiedzy Tarcia , 7 wyrazów chyba znalazłam !!!!:wave:o co kaman po 12 godzinach ( z przerwą na sen ) mam tylko nadzieję że dziecka w szkole są bystrzejsze ode mnie (pomijając naszego Wcześniaka ) Edytowane 2 Grudnia 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.12.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 dla mnie za trudne:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.12.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Relka zdradź tajemnicę, bo ja ni w ząb nie kumam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 02.12.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Przeż "ó":)pary to te same słowa:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.12.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.12.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 No... 7 wyrazów jest 2 razy... i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 02.12.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Polecieli z dziećmi w "Piotrusia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 02.12.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.12.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 starzy jestesmy, wydawalo mi sie, ze to zbyt proste:cool: i jak te dzieci maja nauczyc sie pisac i liczyc:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 02.12.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 no słusznie czytanie ze zrozumieniem na tym chyba polega dzisiejsza matura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.12.2014 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Nauczyciela od polskiego mi trza co by rozwiązał - Wypisz siedem takich wyrazów, które tworzą pary. Co łączy ze sobą te wyrazy? bukszpan, źródło, wędka, szczegół, wspólny, stróż, źródło, szczegół, żabka, róg, spóźniony, lustro, różnica, stróż, różnica , kęs, płótno, różdżka, spóźniony, mrówka, płótno, koszula, próg nie kumam nic Znaczy - siedem wyrazów nie utworzy par, co najwyżej sześć lub osiem, to rzecz pierwsza. Pary - dzieciaki pewnie łatwo je znajdą, my nie, bo po prostu nie mamy wiedzy jaki zakres materiału był przerabiany i jakiego zagadnienia rzecz dotyczy. Mogą to być pary deklinacyjne (źródło - lustro, róg - próg, stróż - kęs), rodzajowe (źródło - lustro, stróż - róg, różnica - różdżka), ortograficzne... Zbyt dużo zmiennych, kochana. Spróbuj uściślić warunki zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.12.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 no my tu sie wglebiamy w zagadnienia a zadanie latwe jak budowa cepa w stylu "znajdz roznice", ktora to klasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.12.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Matko jedyna, a ja pomyślałam, że się Relka walnęła przepisując:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 02.12.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 no trzecia klasa Depsia a co ja Ci uściśle ? takie polecenie w ćwiczeniu i już nam się może już szare komórki stopiły a dzieci może są w stanie od ręki dać odpowiedź ....to tylko ortografia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 02.12.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Znaczy - siedem wyrazów nie utworzy par, co najwyżej sześć lub osiem, to rzecz pierwsza. Pary - dzieciaki pewnie łatwo je znajdą, my nie, bo po prostu nie mamy wiedzy jaki zakres materiału. Depsia , na początku też poszłam tym tropem , ale .......z całym szacunkiem zwracam uwagę na czytanie ze zrozumieniem od tego zaczęłam nie kumając zrazu o co w tym chodzi ......tu trzeba wypisać siedem wyrazów wypisanych podwójnie:D z polskim i matematyką to pół biedy , można w końcu dojść, ale w religii to dopiero odwalają zobaczcie , dzieci mają takie zeszyty ćwiczeń na miesiąc jeden , a w nich bez składu i ładu ...jak my mamy mieć wykształcone dobrze przyszłe pokolenie jak one całe lekcje i i potem w domu wypełniają takie durnowate ćwiczenia , nie ma już czasu na dyktanda, na wypracowania ...zeszyt w 3linie jest pusty ....a gdzie czas na przekaz nauczyciela o dupe potłuc te ich wymysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.12.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Cały świat już mówi o tym, że testy egzaminacyjne nie są sprawdzeniem wiedzy tylko umiejętnością zdania tych testów - ale kogo to obchodzi??? Pewnie, że o dupę potłuc!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.12.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 w takim razie nie rozumiem przezywajacych rodzicow maturzystow, toz jaki to "trudny" egzamin??? nie ma czym sie stresowac. kurcze a sa tacy co nie zdaja:o kiedys to byly matury, trzeba bylo niezle sie przyuczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.12.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Ja się nie stresuję. Swoją maturę przeżyłam (jakoś poszło, chociaż miałam lekko olewatorskie podejście - do czasu ) to teraz niech Młoda sama swoją maturę przeżywa. Tylko odnosze wrażenie, że moje dziecię jedyne ma wywalone na wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.12.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Znaczy, że ma za duże poczucie bezpieczeństwa Albo za małe i stwierdziła, że "i tak nic nie zrobi" Obejrzyj jej stopnie i porównaj z zamierzeniami a potem pomyśl o wsparciu. Moja młoda niby mówiła, że daje radę, że nic nie potrzeba ale jak poprosiłam kolegę o lekcje matematyki, to nagle nielubiana matematyka stała się ulubionym przedmiotem, do tego stopnia, że w chwilach wolnych dla przyjemności zadania robi :o Stopnie wzrosły trochę ale miłość do przedmiotu gruntownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.12.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 (edytowane) no i dobrze moze ukierunkuje sie na cos ja ze swoja matura nie mialam stresa, po prostu nie zdazylam. u nas w szkole zeby dotrzec do matury trzeba bylo pozdawac egzaminy zawodowe ustne i pisemne. i dopiero jak sie zdalo egzaminy to pozwalali przystapic do matury. pomiedzy ostatnim egzaminem a matura bylo ok. tygodnia. zadnych szans na nauke czegokolwiek, co najwyzej przypomnienie pobiezne. wiec imprezowalismy:lol2: wyszlo mi to na dobre pisemne tak poszly dobrze ze z czesci ustnych mnie pozwalniali aaa i jeszcze sobie przypomnialam, ze matury nie odbyly sie w zaplanowanym dniu, bo nauczyciele oglosili strajk w naszej szkole moze i miescie (dwane czasy a pamiec zawodzi). pamietam, ze bylam wkurzona, bo nie moglam na czas papierow na studia doniesc i potem rok mialam w plecy. koniec koncow na dobre mi wyszedl ten rok Edytowane 3 Grudnia 2014 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts