Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Poloniści poszli na lekcje .......może dzieci zostały w domu :( ........ale możemy się pobawić w Sherlocka ortograficznego zanim dotrze do mnie prawidłowe rozwiązanie mms_20141201_205415.jpg wiem że chodzi o ó .....widzę tylko 2 wyrazy z ó wymiennym i na tym koniec :mad: mojej wiedzy

Tarcia , 7 wyrazów :)

chyba znalazłam !!!!:wave:o co kaman po 12 godzinach :mad: ( z przerwą na sen ) mam tylko nadzieję że dziecka w szkole są bystrzejsze ode mnie :D (pomijając naszego Wcześniaka )

Edytowane przez relek

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nauczyciela od polskiego mi trza co by rozwiązał -

Wypisz siedem takich wyrazów, które tworzą pary. Co łączy ze sobą te wyrazy?

bukszpan, źródło, wędka, szczegół, wspólny, stróż, źródło, szczegół, żabka, róg, spóźniony, lustro, różnica, stróż, różnica , kęs, płótno, różdżka, spóźniony, mrówka, płótno, koszula, próg

:mad: nie kumam nic

Znaczy - siedem wyrazów nie utworzy par, co najwyżej sześć lub osiem, to rzecz pierwsza.

Pary - dzieciaki pewnie łatwo je znajdą, my nie, bo po prostu nie mamy wiedzy jaki zakres materiału był przerabiany i jakiego zagadnienia rzecz dotyczy.

Mogą to być pary deklinacyjne (źródło - lustro, róg - próg, stróż - kęs), rodzajowe (źródło - lustro, stróż - róg, różnica - różdżka), ortograficzne...

Zbyt dużo zmiennych, kochana. Spróbuj uściślić warunki zadania. ;)

Znaczy - siedem wyrazów nie utworzy par, co najwyżej sześć lub osiem, to rzecz pierwsza.

Pary - dzieciaki pewnie łatwo je znajdą, my nie, bo po prostu nie mamy wiedzy jaki zakres materiału. ;)

Depsia , na początku też poszłam tym tropem , ale .......z całym szacunkiem :rolleyes: zwracam uwagę na czytanie ze zrozumieniem :yes: od tego zaczęłam :D nie kumając zrazu o co w tym chodzi ......tu trzeba wypisać siedem wyrazów wypisanych podwójnie:D

z polskim i matematyką to pół biedy , można w końcu dojść, ale w religii to dopiero odwalają

zobaczcie , dzieci mają takie zeszyty ćwiczeń na miesiąc jeden , a w nich bez składu i ładu ...jak my mamy mieć wykształcone dobrze przyszłe pokolenie jak one całe lekcje i i potem w domu wypełniają takie durnowate ćwiczenia , nie ma już czasu na dyktanda, na wypracowania ...zeszyt w 3linie jest pusty ....a gdzie czas na przekaz nauczyciela

o dupe potłuc te ich wymysły

Ja się nie stresuję. Swoją maturę przeżyłam (jakoś poszło, chociaż miałam lekko olewatorskie podejście - do czasu ;)) to teraz niech Młoda sama swoją maturę przeżywa. Tylko odnosze wrażenie, że moje dziecię jedyne ma wywalone na wszystko!

Znaczy, że ma za duże poczucie bezpieczeństwa ;)

Albo za małe i stwierdziła, że "i tak nic nie zrobi" Obejrzyj jej stopnie i porównaj z zamierzeniami a potem pomyśl o wsparciu. Moja młoda niby mówiła, że daje radę, że nic nie potrzeba ale jak poprosiłam kolegę o lekcje matematyki, to nagle nielubiana matematyka stała się ulubionym przedmiotem, do tego stopnia, że w chwilach wolnych dla przyjemności zadania robi :o:o Stopnie wzrosły trochę ale miłość do przedmiotu gruntownie...

no i dobrze :) moze ukierunkuje sie na cos

ja ze swoja matura nie mialam stresa, po prostu nie zdazylam. u nas w szkole zeby dotrzec do matury trzeba bylo pozdawac egzaminy zawodowe ustne i pisemne. i dopiero jak sie zdalo egzaminy to pozwalali przystapic do matury. pomiedzy ostatnim egzaminem a matura bylo ok. tygodnia. zadnych szans na nauke czegokolwiek, co najwyzej przypomnienie pobiezne. wiec imprezowalismy:lol2:

wyszlo mi to na dobre pisemne tak poszly dobrze ze z czesci ustnych mnie pozwalniali :D

aaa i jeszcze sobie przypomnialam, ze matury nie odbyly sie w zaplanowanym dniu, bo nauczyciele oglosili strajk w naszej szkole moze i miescie (dwane czasy a pamiec zawodzi). pamietam, ze bylam wkurzona, bo nie moglam na czas papierow na studia doniesc i potem rok mialam w plecy.

koniec koncow na dobre mi wyszedl ten rok :)

Edytowane przez TAR