Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

powiem Wam, że maturę kiedyś zdawało się samodzielnie ...dawalim radę :)nawet z matematyki :o a kilka lat temu, jak jeszcze była stara matura ta bez prezentacji , to zawiązywały się komitety rodzicielsko- pedagogiczno - studenckie ( komitet też miewał problemy ) do rozwiązywania zadań matematycznych na maturze , bez tego zdałaby jedna osoba :wiggle: ....nie wiem jak dziś przy tych testach :rolleyes:

Depesiu :)mam dla Ciebie coś ....znasz język i masz las :rolleyes: ....sama się oddalę , nie musisz kopać , wyrzucać:rolleyes:

Edytowane przez relek

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zadanie na dziś :D nieortograficzne :rotfl:

Niemcy , czyli bliscy sąsiedzi DPS :) nauczają jak rozpalać w kominku ( unijne tumoki ) w necie jest dużo o rozpalaniu od góry w piecach ...za cholerę nie kumam po co to ? tak w kominku jak i w piecu jak się rozpala to jest minuta osiem :D a potem i tak się dokłada z góry , więc potem się pali od dołu :eek: to czemu zachwalają palenie od góry ?

wygląda na tym filmie jakby był ostatnim stadium parkinsona .....obiecujące :)

ciotka mi mówiła , że te urodziny leciały od 11 do 19 (chyba) w TVJEDYNEJSŁUSZNEJ ...to mógł go ryzyk wykończyć ....półtorej godziny ze Śląskiem śpiewał a on śpiewać nie lubi

Edytowane przez relek

Wiecie , ja jestem przerażona tym filmem, takie obrazki to się widuje u skrajnych fanatyków i nic dobrego z tego nie wychodzi. Przyznaję ... dżówno mnie obchodzi kim kto jest, dla mnie ktoś jest albo przyzwoitym człowiekiem albo gnojem, ale tych ludzi boje się już od pewnego czasu. Oni są w stanie wojnę domową rozpętać, żeby tylko dorwać się do władzy!!!

Ale my tu gadu gadu a Depsia dom stroi na święta!!!!!!

Tarcia, przez Ciebie całą mszę rocznicową obejrzałam :rotfl:tyle naftaliny się naoglądałam ;) wszystkie posły się bujały a kaczy puch stał twardo i brał na siebie falę z lewa , fale z prawa :)on ma jakieś problemy natury ps.......albo był zły, że ryzyk go olał ....pychy pucha się nie olewa

ten filmik nie pokazuje prawdy , na całości widać , że oni tam z musu byli , bo następnego dnia były wybory , musieli pokazać naftalinie na kogo ma głosować ( wszystkie ich działania są nakierowane cynicznie na zdobycie władzy) jacy to prawi Polacy patrioci

Depesia to się nam zaklinowała w swojej mikrołazieneczce, czy podtrzymuje umywalkę Sołtysowi ?

Edytowane przez relek

Uff - zaczęłam kampanię porządkową w pokoju na górze, gdzie pierdolnik nieprawdopodobny powstał ostatnio.

Trza było cały dzien poświęcić, żeby pokój w ogóle wygląd mieszkalnego pomieszczenia odzyskał!

No ale jeszcze chyba tylko z jeden dzień i jeden pokój będzie zrobiony!

No i na dole w gościnnym poszyłam nowe zasłony, obszyłam nowe firany, poprałam to, poprasowałam i powiesiliśmy ze Sołtysem.

A Sołtys walczy z łazienką, chyba oboje habilitację zrobimy ze składana durnych szafek łazienkowych! :lol2:

Niemniej są sukcesy, łazienka na ostatniej prostej, kibelek został użyty! :D

Ekstra i w ogóle, mówię Wam! :rotfl:

Jak już złożymy tę szafkę (w ogóle nie wyglądała na to, że ma tyle dziwacznych dupersztyków i ancugli!), to założenie umywalki na nią to już będzie jutrzejszy mały pikuś, to MUSI być pikuś...

Co do urodzin i śpiewania powiem tak: żeby ten śpiew, ten duch ze śpiewanych pieśni i mówionych modlitw przenikał tych ludzi, to ja bym szczęśliwa była.

Niestety, często nie mają pojęcia, jakie naprawdę jest przesłanie Chrystusa, co oznacza miłość bliźniego, skromność, uczciwość i temu podobne "bzdury".

A szkoda, 10 przykazań to bardzo piękny dokument...

I kiedyś już pisałam, że bardzo mi sie podobała taka kampania społeczna: "Nie kradnę. Nie zabijam. Nie wierzę."

Jeszcze żeby ta druga strona też potrafiła uwolnić się od uprzedzeń i generalizowania...

A tak - tworzy się błędne koło.

Ci kaczystowscy mówią na resztę, że "zdrajcy", reszta na kaczystów, że "oszołomy i świry"...

A normalni, bez zacietrzewień, bez myślenia z końskimi klapkami - są jeszcze jacyś w tym kraju...? :confused:

oj Depesia tu bez wodki nie rozbieriosz, obie strony "tego konfliktu" (tak delikatnie ujme) maja swoje za uszami. ktos kiedys zaczal, kto? tego juz nie dojdziesz, generalnie 99% naszych politykow poslalabym w kosmos z biletem w jedna strone, niewazne z ktorej oni strony. czy jestem ta zla - tak jestem. politykow i ludzi pokroju malego grzybka po prostu nie trawie.

Paniom dziękuję za "wyrazy" :)

Każdy ma pełne prawo do własnych "granic tolerancji" ... lecz nie każdy musi się z nimi zgadzać

... ale i tak Was wszystkich bardzo lubię :)

ps - w moim przypadku np jest "zerowa tolerancja w paskudzeniu jedzenia" ;)

Nie trawię rozmów o polityce... drzwi znajdę sama :rolleyes:

To wyjdziemy razem :)

Wydawał mi się normalny oszołom Pali... ten od Gomorci...

ale co? Jak do koryta się dostał to tak go skutecznie zamknęli, że nawet mru, mru nie słychać:sick: Nie mam pojęcia jak to działa... i chyba nie chcę mieć:rolleyes:

Zawsze twierdziłam (i zdania raczej nie zmienię), że wszelki radykalizm jest bardzo groźny.

Nie odsądzać od rozumu, czci i wiary, słuchać, czasem ten drugi powie coś głupiego dla mnie, ale niekoniecznie głupiego dla innych.

Dać normalnie żyć, ot i wszystko.

A u nas od razu wszystko na udry i z darciem szat. :sick:

Pawełku - no tolerancja w żarełku też potrzebna! :p

Dzisiaj odbieramy zamówione mięsiwa i będzie kiełbaska wędzona, mniam! :D

no tak :D podsumuję :

a nie mogłoby w tym kraju być tak cudnie i przyjemnie ? Każdy by się do każdego uśmiechał , podawał dłoń , nie tylko na przywitanie ......politykiem zostawał Judym a nie paszczożerca, co to nie ma pomysłu na życie uczciwe, więc idzie w samorządy i partie ......na ulicach miast korowody roztańczonych , rozbawionych obywateli a nie marsze żałobne, prowokujące kiboli do zadymy ......w miastach fabryki produkujące nasze polskie, nie angielskie, nie chińskie, ale nasze, nasze polskie, nie tajwańskie , nie jakieś inne,

Ale rodzinne ! Ale rodzinne .......i aby Polska rosła w siłę a ludzie żyli dostatniej

a zwierzęta mówiły ludzkim głosem :yes: