DPS 05.12.2014 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Łazienka jest najtańsza na świecie, płytki po niecałe 12 zl/m2, jedynie szafka z umywalką i muszla nie były z tych całkiem najtańszych. Szafkę postawiliśmy na leciutkim podwyższeniu, coby w wodzie nie stała w razie ewentualnego prysznica. Prysznic oczywiście z baterii nad umywalką. Bojler dostanie ode mnie specjalny płaszczyk szyty, żeby taki paskudny nie był, ale jeszcze nie wiem, kiedy się zmobilizuję, żeby to uszyć. A uważni widzowie zobaczą obok muszli, schowany za szafką... gazetnik! Cudów na takiej przestrzeni się nie uzyska, więc priorytetem było duuuuże lustro, duża umywalka, pojemna szafka i możliwość wzięcia prysznica. Moja przyjaciółka mówi, że zrobiłam sobie łazienkę w kabinie prysznicowej. Ten opłytkowany słupek to niestety była konieczność, trzeba osłonić rurę od kozy (to ta wielka czarna) przed ewentualnym pryskaniem wody. Ale za to... JAK CIEPŁO jest w naszej łazience, ha! Sauna jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.12.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Super!!! Się doczekałaś Bardzo podoba mi się szafka pod umywalką! Taką maleńką to mamy na klucze w przedpokoju, taką samiusieńką Tylko wiesz coooo???? Przemaluj tą rurę na biało... nie chcę słyszeć, że się nie da, da się, daaaa:yes: U mnie nieostrość statyw rozwiązuje, naprawdę! Wszystkie zdjęcia wnętrz są rozmazane bez statywu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.12.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Przepiękna szafeczka!!! Cała łazieneczka "tylko" piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.12.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 nigdy bym nie uwierzył, że na 3m2 można zrobić łazienkę ... widzę, że można gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.12.2014 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 fajna, podoba mi się. A płytki całkiem ładne. Tylko bojler faktycznie trzeba w coś ubrać. A rura- cóż, czarna lepiej grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 06.12.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 (edytowane) no i wcale nie jest taka mała w fazie projektów wyglądało na łazieneczkę dla krasnoludów , a tu się taka wielka umywalka zmieściła .......ja bym w tym załamku od umywalki przy drzwiach zasłonę prysznicową umieściła, bo mnie tych drzwi szkoda wodą lać by było.....a bojlerowi bym zrobiła ustrojstwo z drzwi ażurowych pomalowanych na biało co by szafeczkę udawał ( sprzedają takie w marketach budowlanych ) i polecam do kąpieli tylko żele nie mydło, co by kafelki nie zachodziły mniej pracy przy sprzątaniu pociechy z intymności życzę ......Polak potrafi ps. ładny przybornik ....a na słupku to naleweczkę trzymasz dla kurażu ? Edytowane 6 Grudnia 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 06.12.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Ja pierwse co bym zrobiła to zbiła tę piękną mydelniczkę przy kąpieli:) DPS-iu,gotowe,tyle że nie wykrochmalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.12.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Bardzo fajna. Szacun dla Sołtysa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.12.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Siemanko popołudniowe! Czy Ty w łązience siedzisz .... ? Wcale bym się nie zdziwiła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.12.2014 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 He, he... Za pochwały dziękuję w imieniu swoim i Sołtysa, dumniśmy i bladzi! A na słupku stoi w szklanej flaszeczce żel myjący ozdobny, z takim miodowym odblaskiem brokatowym, w DE kiedyś nabyty, oni tego dużo mają. Rura na razie z całą pewnością pozostanie czarna - to taki element zaskoczenia! Do mycia wyłącznie żele, bo ja DOSKONALE znam różnicę w sprzataniu, pamiętaj, kochana, że ja w sezonie co tydzień sprzątam kilka łazienek. Zasłony nie będzie, nie znoszę cerat, wyglądają tandetnie i tanio, choćby były nie wiadomo jakie piękne. A bojlerowi uszyję pikowany płaszczyk z szarego płótna gęstego, to już wiem od dawna. Pojechaliśmy dzisiaj do powiatu i... zostaliśmy Mikołajami dla Dziadka. Rozmawialiśmy od kilku dni o tym, że trzeba pomyśleć o nowym łóżku dla niego, takim, żeby dało sie podnieść część spodu z poduszką, jak na łóżkach szpitalnych, żeby było wyższe, a więc wygodniejsze do schodzenia, żeby było mniejsze niż rozłożona stara wersalka, która jest świetna jako spanie dla dwójki gości ale nie jako łóżko na stałe. Jedziemy dzisiaj do Żar, mówię do Soltysa: zajedźmy jeszcze do sklepu pani Teresy, wiesz, że często tak jest, że jak trzeba mi czegoś bardzo konkretnego i specyficznego, to okazuje się, że wchodzimy i... czeka! No i co? No i co???? oczywiście czekało! W każdym calu wg naszych założeń, nawet rozmiar takusieńki co do centymetra, wysoki zagłówek, elektrycznie podnoszony spód żebrowy na pilota (zagłówek i pod nogami) - no marzenie po prostu! No to jeszcze tylko szybkie zakupy w klamociarni (chłop mój nabył OGROMNY kłąb splątanych lampek choinkowych, teraz siedzi koło mnie i odplątuje. Na oko oceniam, że jest tam jakieś 20 kompletów lampek, jak dotąd odplątał osiem... o dziwo - wszystkie świecą! No ale - z drugiej strony - jak za 20 zł kupuje się 20 kompletów czynnych lampek, do tego jeszcze parę fajnych rzeczy jak np. spora drewniana skrzynka na kółkach (Sołtys do warsztatu zażyczył) i inne pierdołki, to grzech byłoby nie wziąć. Przyjechalim i dawaj! najpierw wywalić na śmieci przedpotopową PRL-owską wersalkę z pokoju gościnnego. Potem eksmitować Dziadka z jego wersalki, wywalić pościel, dziadkową wersalkę postawić na miejsce PRL-owskiej. A potem wtargać Dziadkowi łóżko, ustawić pościelić, nauczyć Dziadka jak się opuszcza i podnosi. Uff!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.12.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 .... na słupku stoi w szklanej flaszeczce żel myjący ...... i Sołtys to ..... pije:o no chyba, że ma bańki puszczać taką postaw http://www.wodkiregionalne.pl/wp-content/uploads/2013/12/diabelski-dzin-gin-wodki-regionalne.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.12.2014 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Matko jedyna, Sołtys to ma jednak cierpliwość 20 kompletów rozplątywać???? Mi się jednego nie chciało ... wolałam kupić nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.12.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 to się nazywa lenistwo:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.12.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Właśnie inwokacji wysłuchałam Musiałam uczyć się tego + jakiegoś wybranego fragmentu na pamięć.... proszę a są tacy co z własnej woli uczą się sami i nic to, że ... z jego wrednym ludem... i ....do tych kur malowanych... super dzieciak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.12.2014 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Ech... nie chce wczytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.12.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 szkoda tu z rodzicami tu jeszcze w tym samym wykonaniu Pan Hilary... w śląskiej gwarze - zrozumiałam tylko pierońskie bryle:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.12.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Mam pytanie - do Gospodyni i Szanownej Reszty - co sądzicie o zjadaniu dżemu (domowej roboty), na którego wierzchu pojawiła się pleśń? Relcia - podoba mi się Twoja wersja naszego kochanego, skądinąd, kraju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.12.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Tego się nie je... to się wyp... jak najdalej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.12.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 zdecydowanie do wyrzucenia szczególnie gdy jeść ma osoba nie w pełni zdrowa, młoda - można zejść gdy pomoc na czas nie przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.12.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Tyż mam takie zdanie. Ale - ostatnio usłyszałam od jednej (starszej) pani ze wsi - zdjąć górną warstwę, przesmażyć i zjadać - kiedyś tak wszyscy robiliśmy i żyjemy ...................... :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts