Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mirek mnie wyręczył. Dodam jeszcze, że to jak z marchewką - niby pół spleśniałe a po odcięciu drugie pół można zjeść - a tu, jak się pod mikroskop weźmie, to grzybnia w tej "zdrowej" połowie też jest. To, co ma pleśń, to won! W całości.

No - widzę, że ogół mnie wyręczył, także uważam, że absolutnie nie nalezy jadać czegokolwiek, co ma choćby ślad pleśni. :no:

Niestety, można to tylko wywalić. :sick:

A my dzisiaj już zawiesiliśmy lampki na zewnątrz,o!

103_0990.jpg

103_0986.jpg

103_0997.jpg

103_0998.jpg

103_0999.jpg

Edytowane przez DPS

Znaczy się Sołtys rozsupłał węzeł lampkowy

pokazywała skrzaty w sklepie ale milczała co nadobyła a nam sobie każe na szydełku robić :mad:dobrze że daleko mieszkasz ......

a w nawiązaniu do zasłonki , to one teraz nie z ceraty :rolleyes:

Gagatko :)poznałaś się na mojej wizji co by kaczka ludzkim głosem zaczęłła przemawiać :hug:

ooo zerzne pomysl na Mikolaja, mam dwie luzne czapy i dwa swierki inversa ktore sie dokonale do tego nadadza :D

tez powiesilam a w zasadzie mezus powiesil lampidla, moze jeszcze dzwona lampiona uda mi sie sciagnac od mamy. i w domu troche udekorowalam. mam juz z bani ;)

Nie wiem, jak wyjdzie na drzewku żywym taki Mikołaj - my robiliśmy z gałęzi obciętych naszemu wielkiemu świerkowi.

Sołtys wkopał mi w ziemię dwa wysokie kołki i nacięliśmy gałęzi świerkowych.

Uwiązałam je do kołków, zrobiłam nosy okrągłe ze starej koszulki bawełnianej, nałożyłam czapki wypchane sianem (żeby się troszkę w górze trzymały).

I są! :D

Cieszę się, że się podobają, panie se bierą wiele wola!

Pokazywałam je wcześniej, w poście blogowym z inspiracjami świątecznymi, tam są sklepowe, ale takie same, z kołka i gałęzi.

O, te:

103_0646.jpg