Mirek_Lewandowski 07.12.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 No... wszyscy żyjemy pomijając tych co pomarli, oczywiście:DNie chciało mi się naukowych artykułów szukać: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mykotoksyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.12.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Jak dla mnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.12.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Mirek mnie wyręczył. Dodam jeszcze, że to jak z marchewką - niby pół spleśniałe a po odcięciu drugie pół można zjeść - a tu, jak się pod mikroskop weźmie, to grzybnia w tej "zdrowej" połowie też jest. To, co ma pleśń, to won! W całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.12.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 to się nazywa lenistwo:P Ja być dumna Nie zjem niczego, co ma pleśń, nawet sera!!! Ale ... jak ktoś lubi (ser, np.) to czemu nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.12.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 To inne grzybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.12.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 i dobrze bo ja bardzo lubie serki plesniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.12.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 No właśnie. Bo ser pleśniowy to ja luuuuubię :rolleyes: A dżemy to zasadniczo w ogóle mogą nie istnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.12.2014 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) No - widzę, że ogół mnie wyręczył, także uważam, że absolutnie nie nalezy jadać czegokolwiek, co ma choćby ślad pleśni. Niestety, można to tylko wywalić. A my dzisiaj już zawiesiliśmy lampki na zewnątrz,o! Edytowane 7 Grudnia 2014 przez DPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 07.12.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Nie tylko lampki .... bo czapki zrobiły swoje i Mikołaj wyszedł Wam niesamowicie .... w sumie wyszło dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 07.12.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Znaczy się Sołtys rozsupłał węzeł lampkowy pokazywała skrzaty w sklepie ale milczała co nadobyła a nam sobie każe na szydełku robić :mad:dobrze że daleko mieszkasz ...... a w nawiązaniu do zasłonki , to one teraz nie z ceraty Gagatko :)poznałaś się na mojej wizji co by kaczka ludzkim głosem zaczęłła przemawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.12.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 To i prezentów będzie dwa razy więcej:D I świetny pomysł na Mikołaje, chyba zmałpuję jeśly Pani pozwoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.12.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 No właśnie. Bo ser pleśniowy to ja luuuuubię :rolleyes: A dżemy to zasadniczo w ogóle mogą nie istnieć. Siostro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.12.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 ooo zerzne pomysl na Mikolaja, mam dwie luzne czapy i dwa swierki inversa ktore sie dokonale do tego nadadza tez powiesilam a w zasadzie mezus powiesil lampidla, moze jeszcze dzwona lampiona uda mi sie sciagnac od mamy. i w domu troche udekorowalam. mam juz z bani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.12.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oki, ja też se biorę tego mikołaja!!!!! Super wyszły te choineczki, naprawdę super!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.12.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Mam pytanie - do Gospodyni i Szanownej Reszty - co sądzicie o zjadaniu dżemu (domowej roboty), na którego wierzchu pojawiła się pleśń? ... ... do śmietnika ... dżem to nie ser (inne procesy pleśniowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.12.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 ... A my dzisiaj już zawiesiliśmy lampki na zewnątrz,o! ... u mnie 22 ... do 21-szego jest jeszcze jesdień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.12.2014 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Nie wiem, jak wyjdzie na drzewku żywym taki Mikołaj - my robiliśmy z gałęzi obciętych naszemu wielkiemu świerkowi. Sołtys wkopał mi w ziemię dwa wysokie kołki i nacięliśmy gałęzi świerkowych. Uwiązałam je do kołków, zrobiłam nosy okrągłe ze starej koszulki bawełnianej, nałożyłam czapki wypchane sianem (żeby się troszkę w górze trzymały). I są! Cieszę się, że się podobają, panie se bierą wiele wola! Pokazywałam je wcześniej, w poście blogowym z inspiracjami świątecznymi, tam są sklepowe, ale takie same, z kołka i gałęzi. O, te: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.12.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Muszę to przemyśleć... Święta u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.12.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Kołków ci u nas dostatek bo kilka sosenek nam uschło ale stwierdziliśmy, że zostawimy pieńki na karmniki dla ptaszków. A że ptaszki mają nową jadłodajnię kołki dostaną drugie życie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 08.12.2014 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 O!!!! Jakie fajne drzewoludy!!!! ale nie mam świerków... takich do oskalpowania:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts