Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Brazka, Łosia - osobiście zrobię fotkę wzruszonego Romka i nawet wstawię na FM, ale - znając go - to on raczej uważa za oczywistość, że Gospodyni zapraszając go do siebie - P O S P R Z Ą T A :D:yes:

A tak szczerze mówiąc - nie napiszę G D Z I E mamy fakt, czy ogarniesz w chałupie :p

Masz być Ty, Karla, zwierzyniec, kominek i choinka oraz kanapa i stół, na którym oprzemy nogi :cool::cool::cool:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczynki - Wy odpuśćcie te przygotowania za wszelką cenę. :yes:

Święta to nie jakieś monstrualne ilości żarcia i koniecznie posprzątane w każdym kąciku!

Święta to lepsze jedzenie niż codziennie, w normalnej ilości codziennej.

Święta to porządek, ale bez szaleństwa.

A najbardziej na świecie święta to czas spotkania i czasu spędzonego z bliskimi nam ludźmi, czasem wcale to nie jest rodzina...

To czas wspomnień, opowieści, bliskości, wzajemnego ciepła.

Czas śmiechów wspólnych radosnych, bywa że razem obejrzanych starych filmów, prześpiewanych recitali kolędowych, albo po prostu milczenia razem.

I czas nadziei, narodzin Pana, które przynoszą nam zbawienie.

Czas modlitwy i wspomnień tych, których z nami już nie ma, choć są duchem przy nas.

Siąść nam trzeba, zapatrzyć się w choinkowe światła migoczące, uśmiechnąć się i kolędę zaśpiewać...

:hug: :hug: :hug:

no i wyszło na moje :D połowa lubi ....połowa nie lubi :yes: ja nie lubię.....praktycznie żadnych nie lubię .....no oprócz 22 LIPCA :lol2: ale tych już nie ma :lol2:

....a z tych to lubię tylko prezenty , jak się dzieciom oczka świecą z radości :yes:

w tym roku z nowości - ciasto figowe ...reszta w minimaliźnie :D

a w nawiązaniu do sprzątania podpowiadam Wam dziewczyny , że Dr Hause poleca do czyszczenia piekarnika ruską wódkę :yes:

Edytowane przez relek

z jednej strony marze juz o piatku i nie moge sie doczekac (o 16 ide na 2 tygodnie urlopu) a z drugiej strony chce by czwartek i piatek rozwlekly sie w czasie - nie nadazam i czuje sie wycisnieta jak cytryna. trudno, jak czegos nie zrobie swiat od tego sie nie zawali najwyzej po urlopie opierdziel dostane, wylacze wtedy uszy i tyle :D jakos to bedzie

Sprzątać nie będę... bo mam czysto na co dzień

Gotować nie będę... bo co dzień gotuję...

no dobra dwa ciacha czasnę! i karczek upiokę... wsio!!!

z wigilii się wymiksowałam, jedziemy do teściów, w święto nie wiem jeszcze które do Ewy... to po cholerę gotować?

nawet choinkę ubiorę, a co? najwyżej do maja postoi;)

I tyle!!! NIC w tym kierunku więcej nie kiwnę:no:

znaczy ustawiłaś się :D masz dobrze, ja nie mam już do kogo na Wigilię:mad: Brat przyjeżdżał a już nie przyjedzie ........a w święta się nie ruszam i nikogo nie zapraszam prócz najbliższych, bo chyba się za młodego nagościłam i starczy mi do końca :rotfl:Tata miał imieniny 2 dni przed świętami to impreza odbywała się w pierwszy dzień świąt :eek: bywało 35 osób :bash: to była robota :yes:

Wigilia to jedyny chyba dzień w roku, kiedy bez oporów i bez problemu stolerowałabym kilkudziesięciu gości naraz. :lol2:

W każdy inny dzień taka ilość jest nie do przejścia!

Dziecko moje starsze życie człowiekowi uratowało!

Pękam z dumy!

Na moście ściągał z barierek niedoszłego samobójcę w tym UK!

Dał radę!

:D :D :D :cool: :lol: