Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No... zawsze twierdziłem że chłopu nie trzeba rok czasu przypominać że ma coś zrobić! Jak obiecał że zrobi- to zrobi:D

akurat miał wolną chwilę :) ... kiedy miał robić ? w Sylwestra :) ;)

ps - trawę mam jeszcze przed świętami do skoszenia :evil:

Depesza:rolleyes: wskazówki na cito dopraszam :)......kiszę buraki na barszcza, pokazała się minimalnie taka błonka jak w ogórkach kiszonych :rolleyes: to pleśnia czy naturalny proces .....wyciepać czy przecedzić ?

ps. dobrowolnie zgodziłaś się na ten kurz przed świętami 4 dni?

....idę pierniczyć , nie bij

Edytowane przez relek

Relka, wg mojej wiedzy to nie jest nic złego, po prostu ściągnij tę błonkę, a zakwas niech sobie kwasi się dalej.

Jak pojawia się toto na ogórkach, to już je wywalam, ale na zakwasie to normalne, Babcia też tak twierdzi. :yes:

Dzisiaj mu już przerwę tę radosną działalność na ścianach, podejmie ją z powrotem po świętach!

Przecie nie będę świętować w środku remontu, który nie był konieczny akurat w tym momencie. :bash:

Jestem zdegustowana, pogoda jest najobrzydliwsza na świecie, ja się na to nie zgadzałam!

Zimy chcę i śniegu z lekkim mrozikiem i słoneczkiem!!!

ależ go najszło :lol2:Chef mu podpowiada Sylwestra :D

pogoda mnie nie rusza :Drobię to co misie lubią najbardziej :D pije kawkę z espressa i rozkoszuję się ciszą w domu posprzątanym , udekorowanym ......uwielbiam jak mnie zostawiają i uwielbiam, jak w moim domu nadchodzi zmrok i przeżywam niezakłócone niczym chwile po swojemu :lol2:

Ps. wedle barszczu zrobię jak Babcia radzi :)

Edytowane przez relek

Ha! No to u nas pogodowa sensacja i anomalia!

U nas była dwie godziny temu... BURZA!!!

Taka pełnokrwista, z ulewą, wichrem i walącymi potężnie pierunami!

I po tej burzy prąd oczywiście nam wcięło. :bash:

A Babci ciasto w piecu siedziało dopiero pół godziny.

Ot, pomorek...

Jak pierdo..nęło, to akurat głowę myłam, ażem podskoczyła z tym mokrym łbem i w umywalkie czasłam!

No jak tak można ludzi straszyć, ja się pytam?!

I w drugiej połowie grudnia BURZA?!

Jestem dotknięta do żywego, no naprawdę!

u nas zalalo znowu jeden pokoj, mamy za nisko wywietrzniki wentylacyjne w jednych drzwiach balkonowych a dzis od tamtej strony wialo i lalo. jak zbyt wiele wody to wtlacza ja przez te duperele wentylacyjne i zalewa nam podloge:mad::mad::mad: jutro w cholere je zasilikonuje, teraz od srodka pianka panelowa zapelnilam i chwilowo jest spokoj. w cholere z taka dupowata pogoda, nie powiem liczylam na snieg ale jak zwykle sie przeliczylam:cool: