Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry wszystkim miłym gościom. :D

Markoto, cieszę się, że tak podchodzisz do sprawy, a jeśli na grzyby, to proszę o kontakt na PW, bo w kalendarzu wrześniowym ciasno zaczyna się robić i potem może być kłopot. :roll:

Królik, czekaj, słoiczki w piwnicy zamknę, jak nie dostanę tego, czego chcę. :oops: 8) :p

Magi - fotkę mogę machnąć, ino poczekać troszkę trza, może wieczorem uda się wrzucić na fotosika. :D

Jamles - gratuluję pięknego deszczu, teraz to deficytowy towar. :D

No, to lecę do roboty.

Net mi się dzisiaj okropnie ślimaczy, ładuje, i ładuje, i ładuje... :-?

No to nowa grządka ziołowa:

http://images24.fotosik.pl/237/586933ffa5178d30.jpg

Pod ścianą rośnie hyzop i estragon. Z prawej strony na dłuższych pędach kwitnie lawenda, przed nią malutka kępka oregano i tymianku. Szczypiorek w trzech rodzajach: rodzinny, siedmiolatka drobnolistna i grubolistna. Jeszcze pietruszka i melisa. Ogórecznik i mięta. Bazylia i majeranek. Chrzan i lubczyk. Kilka główek sałaty. No i wysiana rzeżucha, cząber i trybula. Aha, nasturcja też - bo jej kwiaty są jadalne. :wink:

Dzień dobry wszystkim miłym gościom. :D

Markoto, cieszę się, że tak podchodzisz do sprawy, a jeśli na grzyby, to proszę o kontakt na PW, bo w kalendarzu wrześniowym ciasno zaczyna się robić i potem może być kłopot. :roll:

Królik, czekaj, słoiczki w piwnicy zamknę, jak nie dostanę tego, czego chcę. :oops: 8) :p

Magi - fotkę mogę machnąć, ino poczekać troszkę trza, może wieczorem uda się wrzucić na fotosika. :D

Jamles - gratuluję pięknego deszczu, teraz to deficytowy towar. :D

No, to lecę do roboty.

Net mi się dzisiaj okropnie ślimaczy, ładuje, i ładuje, i ładuje... :-?

dostaniesz, przecież wiesz :oops: 8)

dzień doberek :D

No dobra, Królik, i tak Cię kocham. :D :oops:

Kasia, jak cóś, to mogę mailem podesłać trochę energii. :D

Amber - pięknie wczoraj popadało, dziś nie ma upału - jest super. 8)

Verunia, czego Ty się śmiejesz z prostej baby wiejskiej? :evil:

Lawendą potrawy dekoruję, no. :p

Boże, pojutrze Dziecko wyjeżdża ...

Już mi się ręce trzęsą...

Czuję się jakby mi mieli wyrwać pół serca.

On już nie będzie tu mieszkał, ja to wiem.

Tylko nas odwiedzał.

Będę bardzo za Nim tęsknić. Tak do bólu.

Boże, pojutrze Dziecko wyjeżdża ...

Już mi się ręce trzęsą...

Czuję się jakby mi mieli wyrwać pół serca.

On już nie będzie tu mieszkał, ja to wiem.

Tylko nas odwiedzał.

Będę bardzo za Nim tęsknić. Tak do bólu.

Kochana Depesiu ja to doświadczenia życiowego dopiero nabieram ale powiem Ci tak;

Wiem, ze serce może na pół pęknąć, ale pomyśl - chłopak będzie uczył się życia, samodzielności, podejmowania decyzji i zapewne często zatęskni za Twoim Ciepłym Domem i Matczynym Sercem. A jak się będziesz cieszyć jak zadzwoni, odwiedzi Was, i zobaczysz, że sobie daje radę, że głodny i podarty nie chodzi to będziesz dumna jak paw. A ja życzę Tobie aby jak najmniej bolało.

Nie znam co prawda szczegółów ale po Twoich krótkich na ten temat wypowiedziach doszłam do wniosku, że Twój syn to zdolny, mądry i inteligentny człowiek. Możesz być dumna z niego i z siebie, że tak go wychowałaś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie wiem co npisać bo takie rozstania pewnie przede mną. Wiem tylko jak to jest być razem i za skarby nie chciałabym tego utracić. Ale taka jest kolejność i pewnie kiedyś i mnie to spotka... Depesiu On też będzie tęsknił... Kto wie czy nie bardziej niż Wy.

Depsia, wyrycz się do bólu i ... trzymaj się!!! A pewnie, że będzie odwiedzał, a pewnie że nie będzie mieszkał - toż to normalna kolej rzeczy!!!! Po to te nasze dzieciska wychowujemy i staramy się nauczyć je życia!!!! Dla nich samych!! Kwintesencją tego jest ... wylot z gniazda!!!!