Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja jeszcze się nie nudzę, ale zaczynam się czuć więźniem we własnym domu, nie ma jak nosa wysadzić. :evil:

Szukam zajęcia na siłę.

Znalazłam, może nawet niedługo pokażę na blogu, com robiła.

Tylko co robić, jak skończę, przecie padnę z nudów...?

U nas jutro kolęda, to będzie trochę zamieszania i zajęcia, trzeba będzie chałupę odgruzować.

No i dobrze, przynajmniej jakiś powód jest!

Na kolację zrobiłam sobie gotowanego brokuła z dipem curry na jogurcie naturalnym.

Kurde, jakie to dobre było! :D

Narzekacie i narzekacie U mnie wczoraj lało i wiało, błoto po kostki. Dzisiaj tylko wiało, ale tak, że chciało łeb urwać. teraz jakby mniej... ale śnieg wali tak że latarni 20 m od chałupy nie widać... do rana pewno umarznie :) A do pojutrza stopnieje:lol2:

A instrukcji przyjmowania koędy nie dostaliście...:rolleyes:

Ja mam z głowy, od dawna nie przyjmuję księdza, odkąd jeszcze w Perle jeden taki zapytał wprost czy mamy ślub kościelny i na odpowiedź negatywną oburzony zawołał: "To ja tu więcej nie przyjdę!!" Odpowedziałam zgodnie z prawdą: "I dzięki Bogu" otwierając szeroko drzwi :lol2:

My w poprzedniej chałupie tyż nie przyjmowaliśmy, tam nowobogackie osiedle było to i nie było problemu wypada-nie wypada. Tutaj całkiem wsiowa wiocha i nie wypada nie przyjąć to raz, a dwa ksiunc całkiem wporzo jest!

Ale na pójście do kościoła się nie zdobyłam:rolleyes:... do sąsiadki tyż;)

Kurna, znowu wieje jak głupie jakieś.

U nas instrukcji nie ma na szczęście, bo byłabym pierwszą buntowniczką.

Kiedyś nagadałam księdzu jak przyszedł, że oburza mnie zwyczaj rozdawania podpisanych nazwiskiem pustych kopert, żeby je zapełnić i oddać.

Wysłuchał i dalej rozdawał, ale przynajmniej przestał czytać w kościele listę, kto ile dał. :evil:

Od nas do tej koperty nie dostał nigdy ani grosza.

Wikary już był, sympatycznie z nami pogadał, pośmieliśmy się ze zgłoszonej jako zaginiona premier Kopacz.

Należało jej się, od tego jest premierem, żeby rozwiązywać problemy, a ona co?!

Załatwia prywatne rozgrywki z Arłukowiczem kosztem chorych ludzi, torba jedna! :mad:

Ostatnie kawałki sernika świątecznego zostały pożarte, od teraz to chyba przez dłuuuuugi czas tylko twarożek i brokuły... :rotfl:

u mnie nie chodzą ... a szkoda ... można by pogadać, lufkę strzelić (albo nawet dwie) :(

jeszczem nie na diecie ;) ... schab z wędzonym boczkiem i serem na świeżym szpinaku :)

cieplutkie pozdrówieńka (zima w tym roku odwołana ... chyba) :)