DPS 03.02.2015 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Ale za to jakie turbo wtedy mieć będziemy w tym locie, ach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.02.2015 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 ... Z Tatą jakoś nam zeszło w rozmowie na łowiectwo w Polsce. Ogromnie zmartwiony prawie całkowitym zanikiem etyki wśród młodych majętnych ludzi, napływających do kół łowieckich. Bezceremonialni, z łokciami, bez zasad, bez szacunku dla lasu i dla życia zwierząt. Martwi go to bardzo. Proszę przekazać pozdrowienia serdeczne, ... całkowicie się zgadzam ... niestety ... a Tobie Anetko ... cóż ... sama wiesz najlepiej ps - poluję już bardzo rzadko (nigdy dla trofeum a tylko dla mięsa) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Mam wrażenie, że łowiectwo po prostu nie oparło się powszechnemu pędowi do kasy. Przyjmowani są wszyscy, bez względu na cokolwiek, byle kasę mieli lub umieli coś załatwić. A że przy okazji są psychopatami i debilami to już nikogo nie obchodzi. Czytając, słuchając doniesień o poczynaniach tzw. "myśliwych" nóż mi się w kieszeni otwiera i mam ochotę zrobić z nimi dokłądnie to, co oni robię zwierzętom - strzelać!!! Nie zrobię tego, wiadomo, zatłukłabym mendę a sądziliby jak za człowieka ale trudno nie zaciskać pięści!!!!! Relcia, żadne Elninie nam nie dadzą rady:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 04.02.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Świat zwariował,przestanę wlączać tv;tam na tacy widać jak już mało kto szanuje drugiego:(DPSiu,dzięki za oferowaną pomoc:)Skorzystam,tylko mój telefon przekłamuje strasznie kolory:(Powiedz mi,czy krochmalic teraz i niech doczeka gotowa (może się uszkodzić) czy zostawić niekrochmalone tylko z balonikiem w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.02.2015 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Na razie, Prababko, zostawiłabym a przed wysyłką uzgodniła z beneficjentem, jak woli. Jak wybierze, tak niechaj ma. Najgorsze jest to, że uogólnia się, bo ci "nowi" są niestety bardziej charakterystyczni i widoczni. I potem serce boli, kiedy się czyta dyskusje w prasie i internecie o myśliwych, a wiem, że prawdziwi myśliwi to nie są, tylko psują im dobre imię. Mamy piękny śnieg! I dalej pada! Poodśnieżałam sobie i może jeszcze pójdę! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 04.02.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Dzięki:hug:Odśnieżaj,darmowe SPA:)))i lubisz to:)Ja się cieszę,że nie muszę niczego odśniezac:)Ani grama śniegu,słonecznie ale ciśnienie wgniata w fotel:)nic nie muszę,4xK:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Depsia ... wpadnij do mnie na to odśnieżanie .... Pomidorówki ugotuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.02.2015 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Braza - jak załatwisz śnieg na dłuższy czas w przyszłą zimę, to chyba na spa przyjedziemy do Ciebie, na jakieś dwa tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 04.02.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 a wiecie u mnie łopata do śniega na początku grudnia ze strycha zdjęta , stoi na ganku ....i stoi ani razu do ręki nie wzięta Brazunia tego się trzymam ....żadna Nina mnie nie złamie ( właśnie spotkałam taki tajfun o tym imieniu w alejce cmentarnej ) 85 letnia ciotka zaraziła mnie serialem " Wspaniałe stulecie " mam nadzieję ,że nie umrę na to .......ale temat państwa osmańskiego mnie pociągnął historycznie i myszkuję se tu , se tam .........na razie odkryłam , że polska krew w kobiecie to może być gorzej niż jadowita :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 04.02.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Mamy piękny śnieg! I dalej pada! Poodśnieżałam sobie i może jeszcze pójdę! :D I to jest porządek w świecie. A na naszym biegunie zimna, wyszłam na taras, żeby przesadzić kwiatki doniczkowe, potem ten taras zamiotłam (będąc jedynie w bluzie polarowej), tak się rozpędziłam, że ulicę wzdłuż krawężnika też machnęłam z resztek liści i piasku. No i co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Depsia, Ty chcesz przez dwa tygodnie pomidorówkę jeść????? Ja tam moge gotować, co mi, to najszybsza zupa świata Następna nadgorliwa ... Tola, możesz się zgrać z Depsią i też przyjechac, mój taras czeka a i przed bramą znajdzie się dużo do ogarnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 04.02.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 pewnie że mogę, dla mnie to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.02.2015 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Brazunia, tyo Cię będzie więcej kosztowało niż pomidorówka, kochana... A "Wspaniałe stulecie wciągnęło i mnie jakiś czas temu, też po necie myszkowałam za wiadomościami z historii. Fascynująca odmienność obyczajów, ale za to jakie równe traktowanie ludów podbitych! Najważniejszy i najpotężniejszy wezyr to dawny niewolnik porwany za młodu, najukochańsza (wbrew wszystkim na dworze) żona to branka z jasyru. A kupcy żydowscy i chrześcijańscy żyli jak u Pana Boga za piecem. Razem z tym - zapisany w prawie obowiązek zabicia swoich braci po dojściu do władzy, aby nie było walki o to. Naprawdę fascynujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Próbowałam oglądać ale dopiero niedawno. Nic nie kumam, więc dałam sobie odbój. Eeeee no wiesz ... przecież lubisz odśnieżać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.02.2015 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Grzybową też lubi jakby co;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 05.02.2015 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Depesiu :Dnie dopowiedziałaś ,że ta żona , branka z jasyru, to Roksolana inaczej Anastazja lub Aleksandra Lisowska - była ona córką ukraińskiego popa z Rohatyna, leżącego na Rusi Czerwonej (ówcześnie terytorium Księstwa Polskiego, współcześnie Ukrainy ).....bóstwo Lechistanu swoimi intrygami doprowadziło do upadku Sulejmana Wspaniałego tak w skrócie Powalający sen nad ranem miałam ....chyba el nina szalała .....od dziś nie śpię by nie śnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.02.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Powodzenia w niespaniu Relcia Polka też potrafi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.02.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Grzybową też lubi jakby co;) lubi również z morskich robali ... ale jeszcze tego nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.02.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Nie przyznawaj się Cheffie .... nie radzę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.02.2015 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 No chyba żartować raczysz, Pawełku! Nie wmówisz mi tego - jedynie wtedy, jak przyjedziesz i zrobisz takie, że o dokładkę będę wołać! Roksolana to wredna baba była, intrygami doprowadziła do śmierci i upadku wiele osób, a Sulejman, cóż... zakochany dureń... No ale w Turcji znają ją jako Hurrem, jedyną, której trumna stoi obok sułtańskiej, cała reszta bab duuużo dalej. Dołek jeszcze mnie męczy, idę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts