Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie przebiśniegi zaczynają nieśmiało kwitnąć i to chyba normalne ale żeby żonkile?

Przed świętami dwa hiacynty z gleby uratowałam bo się im kwiatów zachciało:o

W grudniu:rolleyes:

A ptakom się na amory zbiera, trelują jak goopie i się po krzakach ganiają.

Znaczy się wiosna panie sierżancie;)

Też się przeszłam z gnidą ... niedaleko, wyczuł jakiegoś zwierza i pooooszeeedł ... Na szczęście zaraz wrócił! Matko, muszę w końcu jakąś linkę znaleźć, bo on przeszczęśliwy a ja zestresowana jak kocica w marcu!!!!!:bash:

Tia :rolleyes: u DPSi wiosna wszystko wschodzi , kwitnie :mad: a u mnie kleszcze ......znaczy się wiosna :lol2:

poranny przegląd prasy :p

Górnicy to powariowali ? wystrajkowali se mniejsze płace, 14 -tkę jak Bóg da i 6 dniowy tydzień pracy :confused::confused::confused: to o take Polske my walczyli ?

rydzykowe media ogląda codziennie 6 mln ludzi a utrzymanie kosztuje 2,5 mln zł :o i rydzyk płacze ,że mu się legiony buntują , bo małe wpłaty ....prosi i prosi a oni coraz mniej :rolleyes:........... jakby te 6 mln moherów ( w porywach 10 mln) dało mu 1 zł na miesiąc, to miałby na 2 miesiące abonamentu i melona jeszcze w kieszeni .......42 mln na rok schowałby se w skarpetę :rolleyes: no interes życia

słonko i ani jednej chmurki :lol2: na spacer nie pójdę , bo mi rzęzi , pościeli nie wywieszę, bo zalegam ......ale mi dobrze :wiggle:po wielu latach mogę się bezkarnie wyleżeć

Piękne zdjęcia, i wiosna...faktycznie.

Ale ta żółta od pyłków leszczyna to broń biologiczna na mnie.

Gdybym tak postała chwilę pod nią i jeszcze powiałby wiatr...to szpital murowany :(

Tolu, współczuję, leszczyna to teraz jeden z najpiekniejszych widoków.

Musi być trudno nie móc wszędzie sobie po prostu pójść na spacer...

Ale wiem, że dajesz radę, w swoim ogrodzie masz zielony rajski zakątek! :)

Hallo

u mnie trowa bioło a asfalt czorny :yes:

z chorób to ręka w eee... gipsie

Oj, Bodziu... :(

I na co Ci było się ślizgać po lodzie?

Nie lepiej pójść wiosny szukać? Zdrówka, jak najszybciej! :D

Roślinki i owszem, ujdą za to kocio i Karuś biją wszystko na głowę!!!

P.S. Doceń moje słowa, bo w rzeczywistości wqrwa mam na maksa przez to ciepełko u Ciebie wieksze niż u mnie :p;)

Witaj w klubie - teraz wiesz, co czuję, kiedy u Ciebie piękny śnieg albo letni deszcz, a u mnie nic... sucho... :p

Tia :rolleyes: u DPSi wiosna wszystko wschodzi , kwitnie :mad: a u mnie kleszcze ......znaczy się wiosna :lol2:

poranny przegląd prasy :p

Górnicy to powariowali ? wystrajkowali se mniejsze płace, 14 -tkę jak Bóg da i 6 dniowy tydzień pracy :confused::confused::confused: to o take Polske my walczyli ?

No sorki, kochaniutka, ale te górniki przeginają, i jak kocham naszych Ślązaków, tak uważam, że czas najwyższy ukrócić to dopłacanie do górniczego dobrobytu.

Kolejny dzień piękna wiosna u nas panuje, wczoraj zaczęłam impregnatem płotek jechać, dzisiaj w planach dokończenie.

Jak tak dalej będzie to w przyszłym tygodniu zaczniemy chyba z Sołtysem wczesnowiosenne przesadzanie krzewów.

Róża cukrowa nam się w ogrodzie okropnie rozpanoszyła, mam w planach wyeksmitować ją na pole.

Aha, jeszcze mały lansik, dla tych, co nie fejsowi:

Zapraszamy serdecznie do udziału w drugiej edycji naszych warsztatów serowarskich!

Warsztaty poprowadzi mistrz serowarski Krzysztof Jaworski, a odbędą się w dniach 12-14 czerwca 2015 r.

W programie zarówno sery mennonickie dla początkujących jak i sery dla bardziej zaawansowanych, dojrzewające i pleśniowe.

W warsztatach mogą uczestniczyć nie tylko osoby przyjezdne, ale także ci, którzy mieszkają blisko nas i chcieliby tylko uczestniczyć w zajęciach, bez noclegu.

Obiecujemy, że nie zabraknie dobrego jedzenia, zabawy przy ognisku i dodatkowych atrakcji!

Chętnych prosimy o kontakt na nasz tel. 501 774 502.

Już się cieszymy na spotkanie z Wami! :D

Z tamtej strony Wisły,zawsze wcześniej ciepło:)Ja się zastanawiam czy na parapetach kwiaty ruszać,a Ty DPSiu juz na dworze?Nie zmarzną?

Relek,zdrowiej ,w statystykach ja tez pościelowa.Wiosnę widze przez okno-piękna,machnęłam szyby by coś widzieć prze nie w ostrym słońcu:)

Agni :) jak sie rozpędzisz w tej robocie , to pomysła Ci daję :) https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/b8/fa/eb/b8faebea5bc12b775582d56a48f46984.jpg .......krasnalowa zagroda w ogrodzie :lol2:

Dzięki Prababciu :bye: a ty chorujesz czy okna szorujesz ?...bo nie zrozumiałam:rolleyes:

Edytowane przez relek