DPS 19.02.2015 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Relek, nie smutaj, bo i po co, trzeba szukać pozytywnych stron w życiu! Ewa - a masz jakieś zdjęcia ciotczynych haftów? Może wrzucisz? Uwielbiam takie stare rzeczy! Nie wiem, czy to dobrze, że panny tego właśnie uczono przede wszystkim. Powinny mówić w językach, czytać, liczyć, pisać... Ale wiem, stereotyp i tradycja tamtych czasów. Braza - to a'propos naszej rozmowy. Ale, jak widać po przykładzie Ewczynej ciotki, kobiety jednak miały możliwość wyboru i jeśli nie chciały, to nie haftowały i już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.02.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Ale nauczyć się musiały, ot i tyle! Ja na tzw. kiedyś ZP-T z robótek "dziewczyńskich" dostawałam albo glany albo piątki ... wszystko zależało od tego, co lubiły i umiały robić koleżanki mojej mamy:D Za to wpólnie z kolega zrobiliśmy fajny karmik ... ja dałam pomysł a on zrealizował Relek - jak se chop guzika nie umie przyszyć to znaczy, że w wojsku nie był i to już jego problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.02.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Mam jedną serwetę, spróbuję ją obfocić ale nie dziś. Za to z dzieciństwa pamiętam bajeczną poduszkę, całą w kwiaty ale jakie... Jak malowane farbami. Niestety przepadła. No, mogły nie szyć ale dopiero po wyjściu za mąż i to bogato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.02.2015 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Wyznaję, że i ja mężowskich guzików nie przyszywam. No - chyba, że w ramach baaaardzo wielkiej przysługi, wyproszonej i wyjęczanej przez Sołtysa, a i to bardzo rzadko. W rewanżu musi mi potem zawsze jakąś dobrą kawę podać albo upiec chleb, albo coś zrobić... No cóż, bywam interesowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.02.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 A ja stwierdziłam, że następnym razem to mu ten guzik od spodni to drutem przyszyję!!! Kolczastym!!!! Mówię, że spodnie za ciasne... nieeee... dooobre... a zawsze guzik wystrzeli!!! Będzie bez guzika chodził, o! Będę dziwna w tym towarzystwie bo lubię haftować ale tylko xxx, płasko nie i NIENAWIDZĘ szyć!!! Maszynę nawet posiadywam ale mama szyje jak nas nawiedza, do mnie ten sprzęcior zdecydowanie nie przemawia, a ręcznie... wrrrr... chociaż ostatnio szyłam!!! ręcznie!!! i to przez trzy dni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.02.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Nie prasuję i nie szyję z zasady... Są to czynności dla mnie nie do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 19.02.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Nie szyję,nawet nie wiem jak w maszynie przewleka sie nitkę:)Nie krzyżykuję:)Ale ...zaczęłam dziergać szydełkowy obrus:)DPs-ia,ąrcti-uwierzucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.02.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Wiecie, jak to dobrze, że teraz się namnożyło punktów usługowych. Kupiłam sobie spodnie w MS, wiedziałam, że long nie dla mnie, ale na wyprzedaży się nie grymasi. Spodnie przecenione z 300 na 50, dołożyłam 20 za skrócenie i i tak wyszło mi taniej, niż w "zwykłym" sklepie Pani sympatyczna Ukrainka tam siedzi więc mam poczucie, że człowiekowi pomagam i nie robię, czego nie lubię. 2 w 1 PS. Guziki przyszywa mąż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.02.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Nie prasuję i nie szyję z zasady... Są to czynności dla mnie nie do przyjęcia Tak, jesteś moją siostrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.02.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 19.02.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) Ewa :rolleyes:miła Ukrainka mówisz ....jak ona jest z tej samej linii co Fiuren we Wspaniałym stuleciu - to ja dziękuję Depsia , a czy to się da nie smęcić ? Baby , czy Wam serca nie drżą ? tam u tej miłej pani jeszcze dwa lata temu nikt nie pomyślał , że będzie mogił przybywać ...synów , braci, mężów ..... a nasze dupki zaczynają przepowiadać wieszcze qwniane - "Jeśli Rosjanie chcą odbudować imperium, muszą zaatakować Polskę - powiedział w programie "Jeden na jeden" były wiceminister i p.o. ministra obrony narodowej Romuald Szeremietiew. Podkreślił, że Polska musi stworzyć system obrony, który będzie w stanie skutecznie funkcjonować." "Welt am Sonntag" w obszernym artykule "W Warszawie pachnie wojną" a u nas na miejskim forum chłop zamieścił oświadczenie: "Ja 38 letni, st.kpr. rezerwy uroczyście oświadczam, że w przypadku napaści Rosji na Polskę stanę jako patriota w DRUGIM szeregu do walki z najeźdźcą! W drugim szeregu, zaraz za pierwszym w którym atak na wroga przeprowadzać będą: Kaczyński, Tusk, Kulczyk, Solorz, Macierewicz, Palikot, Miler, Korwin Mikke, Małecki i reszta Sejmu. - ich synowie, komornicy i prokuratorzy. Gdyby ci „najwięksi patrioci” z jakichś przyczyn nie mogli się stawić na polu walki – każda informacja skierowana do mnie w sprawie mobilizacji będzie przeze mnie ignorowana! Oświadczam, że nie mam zamiaru nadstawiać łba za: celebrytów, polityków, premierów, prezydentów, Zbawcy Jarosława, Wszechwiedzącego Macierewicza, nieomylnego Palikota i Milera. Nie mam najmniejszej ochoty ginąć za komorników, prokuratorów, urzędników państwowych, straż miejską, UOP, SBŚ, i inne instytucje reżimowe, sędziów ich limuzyny, wille, konta w banku, kochanki. Nie zamierzam ginąć za płatne autostrady, zrujnowany system ochrony zdrowia, policjantów, fotoradary, podsłuchy. Na pewno nie zginę broniąc majątków Kulczyka, Solorza, właściciela SKOK-ów, prezesów banków. Więc już dzisiaj możecie mnie zamknąć" Premierze (Premiero ) jak żyć? :mad:nie będę szukać pozytywnych stron życia ...bo na początku XXI wieku ich nie ma ...popatrz do czego życie sprowadza Europa ....kształci lekarzy do zabijania? Edytowane 19 Lutego 2015 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.02.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Oj Relcia, z tym kształceniem lekarzy do zabijania to przesadziłaś. Nie wiem - chyba nikt nie wie - jak by się zachował mając świadomość dożywotniego bólu, konania, demencji ... Jesteśmy wolnymi ludźmi, mamy prawo do wyboru, ja w każdym razie chcę to prawo mieć. Przepraszam, nie chcę rozpętywac niepotrzebnej dyskusji .... I powiem tak Relciu - trochę wywołana do tablicy - jeszcze mi serce nie drży. Cały czas mam nadzieję i wierzę, że to się niedługo skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.02.2015 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Ja mentalnie uciekam. Wyłączam złe wiadomości, nie myslę, staram się przynajmniej. Jasne, że się boję, ale w razie czego... po prostu wyjadę do syna, zabierając rodzinę ze sobą. Nie będę wystawiała się na tę ich wojnę. A póki co mam nadzieję, że uda się tego uniknąć. No to nie myślę za wiele, bo bym zwariowała. Relka, Ty lepiej idź do ogrodu, pograb liście, albo zacznij kompletować doniczki na wysiew pomidorów! No właśnie, sama jeszcze nie wysiałam, cholera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.02.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 (edytowane) Zaskoczyła mnie wiadomość ,że w Hadze jest klinika kończąca życie ....nie wyobrażam sobie być na miejscu tego podającego .......a na tyle osób, które przewinęły się przez moje życie , żadna nie chciała , choć cierpiały ....a obok był artykuł gdzie emerytka z Anglii pojechała skończyć do Szwajcarii, bo była rozczarowana współczesnym światem ??? do czego ten świat .......? no takie mam czarne zwidy , bo oglądam tvn 24 ja jeszcze choruję , to nie mogę nic w ogródku...... jeszcze poleguję i oglądam 101 filmów z Żywca na zmianę z tvn choć jak zrobiłam se syropa z cebuli , czosnku , cytryn i wywaru z imbira , to mnie się poprawiło i tylko końcówka kaszlu została ... Edytowane 20 Lutego 2015 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.02.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Bo syrop z cebuli, czosnku etc. etc. jest najlepszy na wszystko!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.02.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Bo syrop z cebuli, czosnku etc. etc. jest najlepszy na wszystko!!!! mnie uzdrawiają jednak inne specyfiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.02.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 wiesz...........kiedyś leczyłam się islandzką z miodem i cytryną i ....lodami ale wiek mnie się opuścił i stało się to kuracją mogącą być stosowaną w klinice zejścia ......... Depsia czy Ty pieczesz może chleb orkiszowo- żytni z zakwasem żytnim ? da się to? dasz przepisa ? posłuchałam Ciebie przestanę kasandrzyć ....wezmę się za to za przygotowania ( napiekę chleba , wykopię schron ....bo rodzina w USA zaginęła , więc mogę liczyć tylko na siebie ) hoduję zakwas żytni na razie jest ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.02.2015 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Oooo, właśnie, ty przestań te tefałeny oglądać! A przepis na chlebek masz TUTAJ, mój jest pszenno-żytni, ale zakwas żytni spokojnie zda egzamin przy nim. Pamiętaj tylko, żeby foremki absolutnie nie myć, musi być dobrze wypieczona, a jeśli nowa, to koniecznie co najmniej pół roku trzeba piec z papierem do pieczenia, bo będzie straszna walka o wydostanie z niej chleba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.02.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Orzeł wylądował!!! Dziękuję!! Relcia, tefałeny, polszmaty odstaw na bok ... tylko matkojedyna nie przenoś się na tę jedynie słuszną bo wiesz ... jeszcze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.02.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Relcia, tefałeny, polszmaty odstaw na bok ... tylko matkojedyna nie przenoś się na tę jedynie słuszną bo wiesz ... jeszcze gorzej lepiej alżazira przynajmniej po arabskiemu nie zrozumiesz..... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts