relek 26.02.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) przywieźli mi kiedyś dziadka na miesiąc w takim stanie, że jak go obaczyłam to pierwsza myśl - na śmierć mi go przywieźli .....trzeba było go prowadzać do łazienki , na telewizję, na obiad do stołu na siłę ....drżał jak osika , sam nie chodził najpierw go podkarmiłam , przytył ...a potem woziliśmy go na masaże ...pod koniec pobytu ganiał sam po domu jak nakręcony , czasem musiałam go szukać ....rozwiązywał ze mną najtrudniejsze krzyżówki a nie wiedział do czego papier toaletowy .......smutne te nasze przyszłości , oj smutne Depsia dałabyś numer fona , to ja bym do Ciebie zadzwoniła w sprawie zakwasu , bo nic nie kumam P.s czy Dziadek palił papierosy? Edytowane 26 Lutego 2015 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.02.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Starość to Panu Bogu nie wyszła, oj nie!!! Uściski dla obojga dziadków!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 26.02.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 DPS-iu,zdrowia dla Dziadka!EZS Ci powie pewnie czy ma to sens,ale wiem z doswiadczenia z naszym Dziadziem-sprawdzali mu gęstość krwi,(dedimery chyba),zbyt gęsta krew powodowała niedotlenienie i objawy zapal. płuc.Na to łyka się tabletki.A badanie krwi,łatwe.Trzymaj Się mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.02.2015 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Relka - no takaś sprytna, a nie zobaczyłas numeru na naszej stronie firmowej...? Chciałabym, aby i z naszym dziadkiem tak było, ale obawiam się, że to może być baaaardzo trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 26.02.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 aaa no tak .......czyli mam pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.02.2015 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 No dawaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.02.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Aloooo... Dzwonię do Pani w bardzo zakwasowej sprawie:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.02.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Wiecie, jak ciężkie POCHP (a ciężkie, jeżeli na tlenie w domu) to nawet niewielka infekcja, cokolwiek moża zachwiać równowagę organizmu a wrócić do niej jest bardzo trudno. To postępujące otępienie to zwykle też wynik niedotlenienia mózgu a nie otępienia prawdziwego. Jakby się ogólnie poprawił, to można o psychiatrze pomyśleć, moja mama przykładem, że są leki które poprawiają takie stany otępienne. Ale bez poprawy takiej ogólnej one nie pomogą, bo tu jest przyczyna. Co do "gęstej krwi" przypuszczam, że jak u większości starszych osób- za mało pił. Nie piją i się odwadniają. Kroplówka pomaga ale na krótko. Trzeba poić!, DPSia, to waszego dziadka też może dotyczyć, często różne psychiczne objawy z odwodnienia się robią.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.02.2015 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Z tym piciem kochana to święta racja i my o tym wiemy.Wiemy też, że objawy otępienne często z niedotlenienia.Tylko... na siłę go nie napoisz, a się drze, że nie będzie, nie rozumie...Otępienie też ma, bo jak robili mu TK 2 lata temu, to miał zaniki spore, istoty szarej i istoty białej, coś tam jeszcze, dokładnie nie pamiętam.Teraz chcą powtórzyć TK żeby porównać i sprawdzić postęp choroby.Relka - no gdzie ten telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.02.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 hmm, jakby tak nam zrobić mri to zaniki też będą a co dopiero w tym wieku! Zapytaj o psychiatrę, mówię ci. Minimental a nie tk trzeba zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.02.2015 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Był u psychiatry, już po pierwszym TK. Dostał leki, po czym oboje z babcią doszli do wniosku, że głupoty takie, po cholerę toto brać i w ogóle. Nie wykłócam się, to Pawła rodzice, nie moi, nie będe na teściów wrzeszczeć. Rozmawiałam z Babcią kilka razy, że powinien do psychiatry, cóż... Podejrzewam, że samo słowo "psychiatra" powoduje odrzucenie tej możliwości. Et, długo by gadać, bo to choroba na własne życzenie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.02.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Pewnych rzeczy się nie przeskoczy.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 27.02.2015 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 a my z naszym dziadkiem ( męża ojciec) byliśmy u neurolog ....niby miał alzheimera lub demencję ......pani zwróciła uwagę, że ma źle dobrane leki ona inaczej by go leczyła, ale że dziadek jest u nas przez miesiąc , to nie będzie nikomu wchodzić w paradę , pozwoliła nam tylko na odrzucenie silnych prochów które robiły z dziadka kukłę( żeby córka miała spokój w nocy ) ( był zdiagnozowany w wielkim mieście a prowadzony przez gminnego lekarza;)) a nie musicie lekarza nazywać przy dziadku psychiatrą, jemu i tak obojętne gdzie go zawieziecie ....może to być "dietetyk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.02.2015 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Dziadkowi wsio ryba, ale tutaj blokadę ma i babcia, a jej oszukać się nie da. Ok, zostawmy, jest jak jest. Na razie cieszę się ze słońca, mamy piekne dni i w przerwach między wyjazdami staramy się korzystać i na dworze cokolwiek zrobić, bo jest naprawdę pięknie! Przebiśniegi już rozkwitły pełną gębą i łanami w ogrodzie, pięknie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.02.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Na temat uporu starszych osob to i ja cos wiem... U mnie dzisiaj mgla i pochmurno az milo popatrzec na taki widok!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.02.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 U mnie dzisiaj mgla i pochmurno az milo popatrzec na taki widok!! U mnie podobnie... miałam iść do lasu ale mnie odrzuca... Depsiu przebiśniegi piękne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.02.2015 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 W sypialni postawiłam sobie hiacynty zanabyte w markecie, pachną jak szalone! Dochodzę do wniosku, że ja mam fajnie, bo mało kiedy pogoda mnie wkurza.Długotrwałe upały i susza, to jest to, co najbardziej mnie dołuje, ze zrozumiałych względów.A poza tym...Nawet jak jest trochę mgły i chmur, to cieszę się nimi, bo i one mają swój urok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 27.02.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 a widzisz do pogody cza podchodzić po bożemu co Bóg da ............prawda ? ja tam najbardziej lubię lato i jak leje deszcz, jest ciepło a ja na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 27.02.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 U nas słońca nie ma, żałuję, bo jak świeci, to barometr nastroju pędzi w górę. Dziś były mgły, trochę pokropiło, ale zero wiatru, kilka stopni na plusie, więc jak na luty to i tak super. Depesia, bardzo optymistyczne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.02.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Pewnie, że super... jutro wyprawę do lasu na parę godzin planujemy, jeśli tylko nie będzie lało, a potem ognisko ze wszystkimi przysługującymi mu atrakcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts