relek 15.03.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) W Stołówce Kuroniówce albo u mnie ...a Warszawa jest ogromna i smacznych miejscówek dużo , nie podałaś w której dzielnicy będziesz panować Mleczak na Kruczej Edytowane 15 Marca 2015 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.03.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 No to miłego pobytu we stolicy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.03.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Bawcie sie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.03.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Sowa i Przyjaciele na pewno dostaniesz płytkę z rozmów z Synusiem na pamiątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 17.03.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Mówisz, że będziesz po wschodniej stronie Warszawy, hm...może podrzucę kociołek bigosu i babkę ziemniaczaną, po co Wam bary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.03.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 o matko, moze powinni to jako atrakcję dodawać do menu? Z nagraniem na płytę 5 zł drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.03.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Dzień dobry wszystkim z okazji wiosny Czy ktoś z Was orientuje się w temacie "mięso z królika"? Tzn - ponoć najzdrowsze dla maluchów i bardzo zdrowe w ogóle. Ale- słyszałam, że nie ma sensu szukac tego mięsa u rolników bo i tak to dostepne w niektórych marketach jest równie wartościowe, ponieważ króliki nie zjedza byle czego, nie da się mu aplikować antybiotyków ani karmić byle paszą , bo albo zaraz zdechnie albo nie tknie. Czy to prawda? Macie własne doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.03.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Osobiście bardzo lubię Co do dzieci się nie wypowiadam... Takoż samo jeśli chodzi o karmienie królików... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.03.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Czyli potwierdzasz, że smaczne - to już coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.03.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Smaczne, nietłuste i powszechnie uważane za zdrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.03.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Opiekunka Brazki ma króliki ale jakoś mi do głowy nie przyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.03.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Gagata - dzieciowe obiadki gotowe , dla tych najmniejszych sa krolikowe ( np Hipp) - to pewnie cos dobrego w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 18.03.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) karmiłam wszystkie dzieci królikami od chłopa za 4 dychy ok i z biedronki za 2 dychy mięso obierałam z kości gotowałam mieliłam i mroziłam takie pulpeciki , każdy osobno , dla małych dzieci do zupki abo ziemniaczków taką jedną kuleczkę siup .....klólik podobno nie zeżre byle czego i jest delikatny i lekkostrawny i soczysty nie taki suchy jak kurczak .......ale trzeba dla dziecka klólika młodego do 6 mcy:stirthepot: a teraz jak mam stare konie , to im robię królika po francusku a i moje alergiczne dzieci tyż królikiem tylko karmiłam za młodu niemowlęcego Edytowane 18 Marca 2015 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 19.03.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 No tak - czyli się zgadza.. Ale co z tymi krolikami z marketów? Z tego co Relek pisze (i co ja czytałam) to jest szansa, że nie są złe (w przeciwieństwie do kurczaków) ale ... czy mozna być pewnym?? To powiedziała mi zreszta moja sąsiadka u mnie na wsi - że nie ma sensu kupowac o chłopa, bo taki "zrobiony" (czyli w postaci mięska nie zwierzątka) to w sumie ze stówkę będzie kosztował a to ponoć nie ma sensu bo w markecie będzie taki sam (?) a tańszy... Rzecz w tym, że moja córa przyjeżdża i chce królika dla syńcia (8 miesiećy - o matko! to już ?? ), takiego w postaci mięsa.. i mam poszukac na wsi a wieś mi mówi, żeby w markecie - ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 19.03.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 odpowiem Ci tak .....( małe dzieci szybko rosną a najfajniejsze są takie 3 miesięczne a tylko miesiąc można się tym stanem upajać ) Najlepsze mięso mają króliki młode od czterech do sześciu miesięcy, przy wadze od 2,5 do 4,5 kilogramów (mięsa w futrze)...... jeżeli masz kogoś w markecie , kto Ci uczciwie powie jakiego dnia jest dostawa, by trafić na świeżego......bo zakładam, że hodowcy chyba trzymają się tego wieku, by nie sprzedawać starego królika z łykowatym mięsem i ze specyficznym zapachem , bo to dla nich nie interes ...krócej karmią tak? oby tylko na chińskiego nie trafić 100 zeta to chyba za królika do hodowli , jakiegoś rozwojowego taki na ubój to powinien kosztować 20 25 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 19.03.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 będzie to drastyczne co pokażę ale czego nie robi się dla Wnuka TU bardziej wrażliwych upraszam o nie zaglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.03.2015 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Witam i cieszę się ogromnie, że kurz omiataliście. Wyjazd bardzo udany, bardzośmy zadowoleni, choć nieco zmęczeni. Ale okazało się, że jest w końcu sensowny dojazd od nas do stolicy samochodem, matko! Trzeba od nas pojechać na A4, przed samym Wrocławiem wskoczyć na S8 i fruuuuu! prawie do samiuśkiej stolicy. Oczywiście trwa to kilka godzin, ale jeśli ma się do pokonania dobrze ponad 600 km, to musi trwać. No i trzeba przecież się zatrzymywać. Na dzisiaj w planach mnóstwo pracy w polu, mam nadzieję, że damy radę zrobić jak najwięcej. Cebulę zacznę sadzić, koniecznie! A mam jej do posadzenia NAPRAWDĘ dużo, kilka dni mi zapewne zejdzie. Zaraz potem trzeba przygotować wały i posadzić sadzonki ziół na zaczątku plantacji. Zaczątek zaczątkiem, a sadzonek do przygotowania i posadzenia mamy dobrze ponad tysiąc. Będzie się działo, oj będzie... I krótka relacja z wyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.03.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Wiesz co??? Dobrze jak jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 20.03.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 (edytowane) a mówiła ,że do Wawy jedzie a w Warszawie "dupki " nie biegają po ulicach i murów pruskich tyż ni ma a u mnie na stole czekał chleb wg Twojego przepisu ale z kilograma mąki ....a Ty boczkiem , boczkiem i już w cebuli nawet na herbatę ....a ja leżę na drodze a udało mi się prawie taki bez foremkowy .......... ciężka droga przede mną aż te tajniki zgłębię ...wszystkie chleby wychodzą smaczne, ale szukam tego naj ........a dzioby wszystkie otwarte ciągle czekają ..... Depesinko , zima wraca na dwa dnia Ty młode roślinki na ten mróz ........ja się wybieram do ogroda , żeby posiać mięte, bazylię i tymianek i...... szpinak ........z pewną nieśmiałością ...........a buraki można już siać ? bo na opakowaniu mam połowa kwietnia , ale przeca zima nie taka Edytowane 20 Marca 2015 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.03.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 To nie Wawa to cudo jakieś!!! Aż zapytam ile taki kjójik u mojej Asi by kosztował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts