Moose 20.03.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Witam wojażowiczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.03.2015 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Wiesz co??? Dobrze jak jesteś :hug: No pewnie, że dobrze! a mówiła ,że do Wawy jedzie a w Warszawie "dupki " nie biegają po ulicach i murów pruskich tyż ni ma A właśnie pod Wawą są, bo wokół Wawy i Łodzi było mnóstwo siedzib żydowskich przedsiębiorców i niemieckich też. a u mnie na stole czekał chleb wg Twojego przepisu [ATTACH=CONFIG]309394[/ATTACH]ale z kilograma mąki ....a Ty boczkiem , boczkiem i już w cebuli nawet na herbatę ....a ja leżę na drodze No... tylko adresu zapomniałaś podać... a udało mi się prawie taki bez foremkowy [ATTACH=CONFIG]309395[/ATTACH] .......... ciężka droga przede mną aż te tajniki zgłębię ...wszystkie chleby wychodzą smaczne, ale szukam tego naj ........a dzioby wszystkie otwarte ciągle czekają ..... Depesinko , zima wraca na dwa dnia Ty młode roślinki na ten mróz ........ja się wybieram do ogroda , żeby posiać mięte, bazylię i tymianek i...... szpinak ........z pewną nieśmiałością ...........a buraki można już siać ? bo na opakowaniu mam połowa kwietnia , ale przeca zima nie taka Teraz to posiej szpinak, zioła i buraki niech poczekają, za zimno jeszcze dla nich. Chlebki śliczne Ci wychodzą, kochana, aż samam ciekawa smaku... To nie Wawa to cudo jakieś!!! Fajny poniemiecki folwark w centrum Polski, ot co... Osinko, witaj, kochana! Wczoraj dalim sobie w palnik ze Sołtysem, on na traktorze, ja z dziabką i grabiami. Traktor nasz to dość ekstremalne doświadczenie dla prowadzącego, zwłaszcza jeśli jechać nim po polu i robić to kilka dobrych godzin. A ja najpierw wydziabałam resztki perzu, a potem przygotowałam grabiami grządki pod cebulę i zaczęłam ją sadzić. Dzisiaj kontynuacja [prac, w takiej samej intensywności. W sumie wychodzi mi, że wczoraj przerobiłam około 1 ara... Niby nic, a wszystko boli! E, co tam, najważniejsze, że załamanie pogody będzie w weekend a nie w dni robocze, czyli będzie można robić, bardzo dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.03.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Widzisz Depsia, udziału w blokadach nie bierzecie to i traktor macie ekstremalny, a nie wypasiony po pachy Miłego dzionka!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.03.2015 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Na blokadach same nówkisztukibłyszczącejakpsujajca były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 21.03.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 a telefon miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.03.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Pięknie tam było, gdzie DPSia byłaś! Relcia - dzięki! Starałam się nie patrzeć na fotki...Ma sens co piszesz..... Znalazłam w międzyczasie w okolicy takie młode po 40 zeta - to ma sens i pani gospodyni jakaś godnazaufania wydaje się... Spytaj Brazka, spytaj.. Piszę do Cię priwa odnośnie tego co wiesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.03.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Oj jak ja Cię Depsiu rozumiem... wczoraj wygrabiłam wełniste pastwisko, jakieś 5 arów... rąk dziś nie czuję... jakieś dziwne mięśnie posiadam:eek: Założeniem naszym przy zakupie tej ziemi było aby wystarczyło pracy do końca życia... wystarczy... nawet chyba na dłużej:bash: Nie ma takiej opcji aby usiąść i powiedzieć wszystko zrobione... A te szmaty na warzywkach to przyszpilcie porządnie bo lubiom latać... wiem:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.03.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 DPS-iu pracowita mróweczka z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.03.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Gagata odpisałam o tym co wiesz ... Nie robiłam dzisiaj nic, próbowałam ... zimno wwiało mnie z powrotem do domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.03.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 a u mnie pięknie było i 13 stopni czuję się osobiście dopieszczona:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.03.2015 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 pacze za okno , a tam pieknie słonko, ani jednej chmurki ....a oni zapowiadają zimę w moich pogodach komórkowych 2 stopnie wczoraj popracowałam w ogródku , niby ciepło i słonecznie ...ciepły polar i gruba kamizela a wieczorem czułam przemarznięcie deczko .....dziś ma być u mnie w nocy -4 a potem dwa tygodnie spoko bez mrozków , ale komu wierzyć jak nawet Baba z Zakopanego z Pogodynki wylazła i chłopa nie puszcza a słonko świeci ...... wg amerykańców w święta 10 stopni i zachmurzenie duże ...a ja już leżankę z palet w zakątku leśnym do opalania szykuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.03.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 SZOK! to wcześniej pisałam jeszcze w pozycji horyzontalnej po wstaniu zobaczyłam piękną słoneczną zimę za oknem :eek: biało ....ta Baba wiedziała po co wylazła , podobno w nocy była zadyma śnieżna ....ale ja nic nie wiem , bo w nocy to ja śpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.03.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Spoko Relcia, długo ta zima u nas już nie zabawi Miłego dzionka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.03.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Gagata:) byłam u Ciebie ale Ciebie zdaję się tam nie ma :rolleyes:to napiszę Ci tu, że wg znawców klólika trzeba 48 godzin we 2 stopniach , bo bez tego staję się twarde i łykowate a potem dla dziecka bierzesz comber bez tych brzusznych powłok i tył ...z przodu sobie pasztet na święta fajnie ,że w tym roku święta odwołane nie muszę nic robić.......no oprócz wyprania zasłon , powieszenia firan i wyciągnięcia zewsząd zimowego kurzu , umycia okien po zimie laba idę się dalej modlić , bo jak nie wiecie, to ja Wam mówię ,że to u mnie są teraz ci na A...... a ja nie wiem w którą stronę będą z tego Ptryjota strzelać jak nadlecą te odrzutowce ...a jak ci na R przy...j....ą teraz ....to może ja się z Wami pożegnam zawczasu , co? Miło było z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.03.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) albo się dozbroję http://supergify.pl/images/stories/Postaci/56.gifhttp://supergify.pl/images/stories/Postaci/70.gif Edytowane 22 Marca 2015 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.03.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Relek - a które to comber?? Dzięki za info - bezcenne! A słyszałam też, że zamrozić można i potem będzie jak należy (jakbym nie miała miejsca o 2stopiach - to zamrażarkę mam) to prawda? Król od somsiadki ma mieć ok. 5 mcy. DOSia a a rukolkę to kiedy wsiewać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.03.2015 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Mniemam, że niechcący Dosią zostałam (w końcu zawsze czysta byłam ), to odpowiadam: rukolę to nawet już, moja samosiejka z zeszłego roku porosła już w gruncie jak najbardziej konsumpcyjna! Relka - ja się nie wpraszam przez telefon, jak kto chce zaprosić, to o tym mówi! W sumie pewnie i tak nie dałabym rady, bardzo mało czasu mieliśmy, dużo zajęć, a zaraz potem na kilka godzin do dziecka do Wawy i zaraz do domu. Robota jednak coś w sobie z zająca ma - nie chce czekać! Dzisiaj trochę się podkurujemy z zakwasów i bólów, jutro polka od początku, jeszcze mnóstwo pracy do zrobienia przed nami... Zboże to rosnąć nie chce jeszcze, ale perz w warzywniaku dorodny taki, że pozazdrościć tylko! Arctisia - noooo, pracy to nie braknie, kochana, ani chybi! Mało, oj mało jest takich, którzy pracy do końca życia chcą, za własne pieniądze... Relcia - oj, wyobraziłam sobie... Takiego Patryjota, a Ty wierzchem na nim! Okrakiem! Zimę coby pogonić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.03.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 wiem gdzie jest dziura w płocie na lotnisko , bo tam prawdziwki rosną , ale z hamerykańcami nie bede zadzierać, a niech se ta zima jest , jutro już jej nie bedzie zresztą jutro jadę do Wawy i gorsze mnie martwi , bo tirowcy mają okupować dwa ronda :bash:na mojej drodze z PE mają walczyć Gagatko, to są dylematy karmiącej matki comber to ta część za nogami do żeber mój mózg analityczny gdyba tak: po zabiciu czegokolwiek ciało osiąga stan stężenia :cool:ponoć wtedy mięso staje się kwaśne i sztywne i na mój rozum to potrzebuje czasu ,żeby odkwasić i zpawulonić ....to jak od razu zamrozisz , to czy te procesy zajdą , czy zostaną przerwane ? Paweł ratunku !!! ty chef i myśliwy ....... królik zanim do mnie przyjechał to kiiiilka godzin mu miiiiinęło ......... potem dzieliłam , obierałam z takich błonek i gotowałam z warzywkami ( zupki do roku nie gotuje się na wywarach ) potem obierałam z kości i drobiłam , dzieliłam na porcje ok 20 g , dobrze pakowałam i do zamrażarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.03.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Zimno... już poniżej 0... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.03.2015 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 A u nas zapowiadali mrozik w nocy, nawet -4*C miało być... a nie było! Teraz już słonko świeci, chyba będzie piękny dzień! Ku mojej uciesze Hamerykany zapowiadają deszczowe lato! Może ominęłaby nas coroczna susza... Choć często jest tak, że na południu powodzie, nieszczęścia, na północy, wszędzie... a u nas NIC. Sucho. Ot, pomorek taki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts