Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Łooo, Arctisia wykazała skuteczność niebywałą - deszcz doszedł!!! :D :D :D

Nie ulewa jakaś wielka, ale normalny DESZCZ!!!

Szczęśliwiśmy jak 150!

Pięknie nam pada i podlewa, a my w takim razie chyba do powiatu się wybierzemy, skoro w polu deszczyk pracuje. :lol:

Trza w końcu za organizację świąt się zabrać, a my w kompletnym proszku jeszcze.

A, nic to, jakoś coś porobimy, jakoś się przygotujemy...

Ważne, żeby rodzina była, coś na stół się znajdzie, a reszta to tylko dodatki, choć miło, jak w chałupie czyściutko i udekorowane ślicznościowo.

Co zdążę to zrobię, nie będę się wysilać ponad miarę.

Trochę mi wstyd, to największe święto w kościele katolickim, ale jednak w moim sercu króluje Boże Narodzenie - jest takie radosne! :p

Wielkanoc też fajna, ale poprzedzona długim okresem smutku i oczekiwania na mękę Pańską...

My pognalim do powiatu. ;)

Zakupy jakie - takie poczynilim, teraz tylko poogarniać sie z robotą i przygotowaniem tego wszystkiego.

Ale bez parcia i szaleństwa, na spokojnie.

Na polu i w ogrodzie mniej spokojnie, ale...

Co się da, to się zrobi i basta. ;)

Nawet nie miałam czasu na klamociarnię, jakoś tyle się nazbierało drobnych rzeczy, że lataliśmy z kąta w kąt jak poparzeni, niewiele załatwiliśmy, jakieś zakupy zrobiliśmy, a przyjechaliśmy zmęczeni setnie.

Zawsze miasto tak nas wymęczy, Sołtys teraz właśnie mi się skarży, że jakiś połamany się czuje, ma potrzebę w pole iść, żeby do normalności dojść. ;)

Chyba z nim pójdę, też połamana jakaś jestem po tym lataniu w mieście. :lol2:

Jeśli nie będzie padać, bo jest nadzieja na deszcz jakiś, tak wygląda. :D

No ale najważniejsze, że kupiliśmy dla dziadka potrzebne sprzęty i ułatwienia, do domu majonezy i chrzany na święta, reszta to pikuś, który się ogarnie! :cool:

majonez mnie nie dziwi ....ale że chrzan kupiłaś :rolleyes:

święta odwołałam , ale za kurz się wzięłam , bo alergik kurzowy przydrepcze .....:bash:i tak mnie to złachało :o jak nigdy ...wczoraj położyłam sie spać a tu ni chu , chu:mad: wszystko rwie ...ale przypomniała ,że w szafce nocnej aspiryna i to mnie uratowało :)

święta odwołałam , ale kupiłam se szynkowar :rolleyes:

Majonezu swojskiego nie lubię.

Zawsze musi być ten z Winiar, żaden inny!

A chrzan...

Kupuję bardzo dobrej jakości chrzan, skład: 100% chrzan tarty.

To po co się męczyć? :p

Ja mam dużo okazji, żeby się zmęczyć, szkoda mi czasu na siedzenie i tarcie chrzanu.

A ćwikła gotowa...

Łe, z octem i w ogóle!

:p

Mayonez wyłącznie Winiar, jak Depsia!!!

Ja mam w nosie, sprzątać za dużo nie mam zamiaru, bo co sprzątniemy to psy znowu rozpiździaj robią! Postawię w kilku miejscach zająca i słoneczno i będzie git!! Grunt to towarzystwo, a ono przednie będzie!!!!!

Deszcz też mam i jeśli wczoraj mi on nie przeszkadzał, bo posiałam parę duperelek tak dzisiaj jest już passe i mógłby sobie odpuścić!!!

Może i ma coś padać, ale nie u nas...

Nijak ten deszcz drogi do nas znaleźć nie może! :(

Po południu bezczelnie słońce całą gębą świeciło.

Z tego wszystkiego zrobiliśmy dzisiaj swojską kiełbasę białą, już się mrozi do świąt.

Jeszcze ćwikła, jakieś proste ciasta, sernik, upiecze się pasztet domowy i będzie ok.

Oczywiście sałatka jarzynowa, obowiązkowo!

I jajka faszerowane z szynką, mniam! :D

Ktoś mi dziś zabrał godzinę słonecznego poranka:o

Czy możecie mi poradzic jak wyłazic z własnej poczty na wp?Nie mogę wylogować,trwa to tyle,że zrywa połaczenie.Zgłosiłam w pomocy techn-każą mi opisać słowami i przesłac zdjęcie strony:o No słowami to :nie mogę wylogować:)Jakie zdjęcie chcą?zerwanego połączenia czy otwartej poczty?Niech sobie sami wejdą w otwartą.jest ich,mają wszystko:)

E, Prababko - może po prostu lepiej założyć nową lepszą pocztę...?

Ja mam na interii, bardzo jestem zadowolona, nieograniczona pojemność skrzynki, załączniki w jednym mailu do 100 MB, łatwa intuicyjna obsługa.

Wszystko darmowe.

Jedyna niedogodność to mailing z interii, ale... coś za coś...

No masz, zasmrodzili mi wątek śledziami. :sick:

Nie znoszę, nie ruszę, ten zapach mnie odstręcza absolutnie.

Coś o smaku toffi poproszę! :p

Pięknie u nas pada od popołudnia, jakże się cieszę! :D