Arctica 31.03.2015 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Nie dość, że z pola zwolnienie bo paskudnie to jeszcze alibi na (nie) mycie okien! No żyć nie umierać... ino spaaaaaaać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.03.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 U mnie śnieg, JEDEN grzmot, deszcz, słońce, wiatr i co jeszcze wymyślicie. Nad pracą padał snieg a nad domem było słońce. Zwariować. Chefie, mam kaczkę. Znajomy wyjmie z niej kości a ja chcę nadziać. Czymś dobrym. Czym się nadziewa kaczkę? Nie na słodko... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 01.04.2015 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 do Stolycy jadę wielcem zadowolona , że przestało wiać , bo w nocy to miałam silne obawy przed podróżą :ozwłaszcza , że IMIGW kazał przy 70 nie opuszczać domu DEPESIA , czy u Was wszystko w porządku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.04.2015 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 do kaczki niezły jest farsz z kaszy z pieczarkami albo z kwaśnym jabłkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.04.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 do kaczki niezły jest farsz z kaszy z pieczarkami albo z kwaśnym jabłkiem no ale to ma być kaczka do krojenia na zimno a nie jako obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 01.04.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 mam nadzieje DPSiu,że tylko prąd Ci popsuło:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2015 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Prąd nam popsuło i dziurę w dachu zrobiło koło komina, Sołtys dzisiaj w tym wietrze naprawiał. Prądu nie było prawie 24 h, dziadek nam się popsuł, bo nie miał koncentratora tlenu, dopiero strażacy dowieźli agregat i jakoś dziadka próbujemy dotlenić teraz.Przepraszam, lecę, mamy naprawdę urwanie głowy, choć wszyscyśmy zdrowi i cali poza dziadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 01.04.2015 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 01.04.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 No to nie za wesoło mieliście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 01.04.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 powrotu do normy:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.04.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 chyba trzeba poszukać butlę na wynajem. Nie jest zależna od prądu. Trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2015 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Zaraz prawie po moim poście powyżej nastąpiła kolejna przerwa w dostawach energii elektrycznej. Włączyli z powrotem 20 minut temu. Ciekawe, na jak długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.04.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 DPS-ia Kochana trzymajcie się zdrowo:hug: dobrze by było mieć butlę na zapasie tylko u Was to może problem z wymianą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.04.2015 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Ale że co - butlę z tlenem??? Rozpatrywaliśmy, to nie jest dobre rozwiązanie do domu. Po prostu trza się sprężyć i jak najszybciej kupić agregat, wtedy problem będzie załatwiony. U nas dzisiaj dla odmiany śliczna zima, wiosenna dekoracja krzyża we wsi występuje w takim entourage: Dzisiaj rano z okna taki mamy widok. Przez to wszystko musiałam dokończyć odświeżanie sypialni, bo już ściany o farbę wołały i wczoraj miałam tylko jeden kawałek pomalować, ale... jakoś całość sypialni się na biało znowu odświeżyła. Kolor się nie zmienił, ale jak świeżo teraz! Przez noc już było spokojnie, więc i my spokojni, że dziadek natleniony. Mamy teraz 3 dni na pieczenie i takie tam... Damy radę! Dziękuję Wam za wsparcie! :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 02.04.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 O,to mój grudniaczek w porę mi kwitnie:) Juz bez przygód,DPS-iu:) Dziś może między dwoma pieczeniami salon machniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 02.04.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.04.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 jestem (niestety) też na etapie wynajmowania separatora tlenu dla ojca. Dziś mam odebrać. Rozważałam butlę z tlenem. Zrezygnowałam bo: -u rodziców nie brakuje prądu, -ojciec potrzebuje na kilka godzin na razie, - póki co mu wystarczy, -butlę jest trudniej "zdobyć". Wzięłam z wypożyczalni separator , jak mu się spodoba, to kupimy. Ale gdyby miał ciężką niewydolność, to bym chyba poszła w butlę, bo - na pewno jest to tlen (a przy separatorze czasem, te starsze już nie są wydajne), można dać większy przepływ. Zależność od prądu u nas nie ma takiego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.04.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Ewciu z doświadczenia niestety smutnego wiem że przy ciężkiej niewydolności butla się nie sprawdza no chyba że masz super blisko i łatwą możliwość wymiany bo kończy się niesamowicie szybko:( w koncentratorze też możesz zwiększać przepływ żeby podawać szybciej i więcej tlenu tylko pomieszczenie częściej wietrzyć trzeba, ale poza tym to super urządzenie bo nawet 24 na dobę można podawać tlen jak taka potrzeba i nie braknie co najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.04.2015 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 No właśnie - Wusia podała jedną z [podstawowych przyczyn, dlaczego w domach nie stosuje się butli.Maja ograniczoną pojemność, ze dwie godziny może by był tlen, a potem niestety. Koncentrator tlenu sprawdzi się znacznie lepiej.A w ogólności - raczej warto unikać podawania zbyt dużych dawek tlenu, dziadkowi zalecano po 15 h/dobę, ale po tym straszliwie cierpiała głowa.Tracił orientację, był śnięty, prawie bez kontaktu.Tlen bywa też trucizną, niestety.Teraz to po prostu obserwujemy dziadka, jak oddycha, jaki ma kolor ust i paznokci i w zależności od tego dawkujemy mu tlen. Szlag, znowu wieje jak cholera i śniegiem wali.Tfu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.04.2015 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Ino cholerstwo burczy Znaczy koncentrator... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts