Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na taki ziąb będą Ci głowę zawracać majówkami .....nie pamiętam takiego okresu żebym do 21 kwietnia zimową kapotę zakładała na grzbiet ....i ani się nie pociłam ani gupio wyglądałam :no: jak jeszcze przyjdzie mi w lato ją zakładać , to się wyprowadzę do Pawła na Florydę:( ...no nie ! Miami brakuje dwa metry do zalania ...to na Antarktydę , tam się ociepla to i ta kapota mi starczy :Dnie będę musiała zdejmować :lol2:

No już nie bluźnij dzisiaj ponad 20 stopniów ma być:rolleyes:

a że to przypadek to wim...

Wiesz co Depsinko... czasami to Ci zazdroszczę tej roboty, chociaż się nie musisz zastanawiać co by tu zrobić. U mnie odkąd zwierze na łące jakiś taki nadmiar czasowy mi się zrobił, roboty wyszukuję... chyba czas się przeprowadzić gdzieś...

Relka - no co Ty gadasz, dziewczyno?

Toż w dzień gorąco, słońce jak drut, sucho, fuj z taką pogodą!

Ja, jak zwykle, czekam na deszcz jak ta kania.

Arctisia - jakby co, to zapraszam do nas, nie będziesz się kochana nudzić, oj nie! :no:

Znajdziemy jakieś fajne łąki dla Waszych zwierzów, postawicie chałupkę (co to dla Was, macie wprawę :lol2: ) i przynajmniej będziemy miały blisko i nie będziesz się nudzić.

Ja też nie, zwłaszcza w zimie! :hug:

Ja sie cieszę,że relek napisała o tym zimnie-pewnie juz myslałas ,że mi głowa źle pracuje:)))Wczoraj pierwszy dzień powietrze było łagodniejsz,dotychczas porywy strasznie chłodne były.dzis ciepło już odczuwalne,nawet posiedziałam na dworze:)Ale sucho jest bardzo,nawet bez tych Twoich upałów:(

U mnie gorąc więc się zastanawiam, gdzie ten nasz Relek i Prababka mieszkają ... ;)

Posadziłam dzisiaj w końcu dalie i mam dość! Za stara już jestem na takie wygibasy!! Aaaaa, w kwestii warzywek: mam je gdzieś! 3 tygodnie temu wysiałam pietruszkę (na taśmie), koperek i rzodkiewkę i chwatit, resztę jakby co nabędę drogą kupna albo wytarabanię od sąsiadów :wiggle:

wczoraj faktycznie był zimny wiatr. Niby słońce grzało, ale jakoś tak ogólnie było czuć zimę. Dziś już wiosna.

Kocham wiosnę

warzywa olałam, ale piertuszkę na natkę to muszę gdzieś wsadzić. Tylko muszę iść na rynek po korzeń

A nasza marchewka już wschodzi, aha! :D

Tylko musieliśmy wczoraj wieźć wodę na grządki. :sick:

Strasznie sucho, naprawdę.

Jak ja się modlę o deszcz, taki porządny, długi, spokojny...

Dzisiaj narobiłam się jak koń, z pędzlem i impregnatem spędziłam cały dzień.

Ale domek odświeżony z zewnątrz, a i nowy komplet mebli ogrodowych, takich z bali, zaimpregnowany.

Uff.

O, takie meble:

http://img.drewno.pl/z/193308_1.jpg

Dzisiaj dostały mahoniowy kolor, jak wszystko u nas w ogrodzie.

ja wim co gadam :rolleyes: chodzę całą zimę w takich cichobiegach zamszowych - saszkach :) i dopiero dziś mi było w nich za gorąco a kapotkę wiosenną zaczęłam nosić we tamten tydzień na stałe , choć nie wiem czy nie wrócę do niej we w ten tydzień, bo zapowiadają załamanie :D no nie pamiętam takiej wiosny w takiej garderobie ...ale dziś obsadziłam taras i okolice pelargoniami nie czekając na połowę maja :rolleyes: jeżeli macie w pobliżu market na Ce tak z francuska , to polecam udać się tam po pelasie już są po 4,99 a ogromne sadzonki jak nigdzie ...od lat je kupuję i są całe lato najładniejsze

a susza u mnie tyż , jutro ma padać, ciekawe cy napada

no ładny zakup Depesiu :)

Fotek kilka na blogu rzuciłam. :)

Susza nas dopadła już, ale trawę i tak kosić trzeba - ot, ironia...

Czy u Was też we wtorek ma być tak zimno???

Niemcy nam wieszczą we wtorek 8*C! I brak jedynki z przodu to nie pomyłka! :sick:

A głowa mnie dzisiaj tak boli, że oczy mi z orbit wyłażą...

Będzie jutro padać, jak nic.

Rano jeszcze było pięknie, więc zdążyłam zrobić te kilka zdjęć.

dzisiaj pada, przynajmniej u nas. To dobrze, bo wczoraj nawóz granulkowy rozłożyłam. A dziś młoda na konie poszła i pani koniowa obiecała mi nawozu ile chcę :) Już się cieszę. Jak dobrze, że mam swój samochód, bo mąż nigdy nie chciał do swojego krowich placków z łąki włożyć ;)

No jak luzem to też bym nie chciała;)

U nas też padało... najpierw rano jak ksiądz... no tak - niedziela :rolleyes:, później około 16 przyszła najprawdziwsza burza! Z pieronami, bez wiatru zbędnego i porządnym deszczem :lol:... sama znajdę drzwi:p

Jeszcze tylko powiem, że mój wet też biega maratony, a najmłodszy to już nie jest... no nie mój tylko moich zwierzów;)

Pawełku :hug:

Ty wiesz, że urlop u nas to od listopada najwcześniej, a w marcu się kończy. ;)

Pomyślimy, ale nie wiem, czy będzie nas stać na taką podróż, to byłaby oczywiście podróż życia, no ale...

Pomarzyć też dobra rzecz! :D

Słońce świeci, deszczu nie ma. :evil: