jamles 07.05.2015 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 to zioło to konopie indyjskie ? bo nie sprecyzowałaś....... ..... żarskie padało do 21 a potem Barca lała naszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.05.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 oj lała aż żal było patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.05.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 ..... żarskie padało do 21 a potem Barca lała naszych Tylko nie "naszych" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.05.2015 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Szkoda, że Barca tylko lała, a nie deszcz. Dzisiaj nawet przez 2-3 godziny wyglądało, że jest szansa, ale jak zwykle, poszło wylewać żale gdzie indziej. A ja kwitłam przy garach, a Sołtys rył na polu. Syrop mniszkowy już zasłoiczkowany, pyszny wyszedł w tym roku wyjątkowo. No i pieczeń z karkówki w ziołach mi wyszła znakomita. Aż sama się dziwię, boż ja przecie lebiega kuchenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.05.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Leje... nawet se pogrzmiało. Się odwróciło. U Ciebie lało, u mnie była nieziemska susza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.05.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Jak pieczeń karkową robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.05.2015 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Mirek, no kiedy właśnie u mnie NIE LAŁO, nawet nie padało! A pieczeń robię bardzo prosto. Nacieram czosnkiem, sypię solą i pieprzem, tytłam w naszych ziołach do mięsa i tak leży ze 3 dni w lodówce. Potem do pieca, 200*c, 2,5 godziny, bo ja zawsze dużą pieczeń robię. i gotowe! NAPRAWDĘ myślę, że tajemnica tkwi w naszych ziołach, w ich kompozycji. I od razu dodam, że nie przyznam się za cholerę co i jak, mogę tylko powiedzieć, że zmieszane oregano, hyzop, bazylia, tymianek... Kolejność przypadkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.05.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Czyli podobnie jak i ja... W lesie błoto, wiatr sie zrywa... bedzie lało czy co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 08.05.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 To ja robię inaczej i też nie powiem jak a co Depsia może i jeszcze powiem, że jest soczysta i kruchutka, o!!! Osia to jak jest błoto to będzie lało czy już lało bo nie kumam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.05.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Lało przedwczoraj i jest błoto a po dzisiejszej nocy zapewne błota będzie jeszcze więcej co zaraz naocznie i nie tylko sprawdzimy z Grubym Poza tym chyba czas taras umyć, bo gości gdzie posadzić nie będzie... a tak mnie się nie chce za to zabrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 08.05.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Ratunku,muchy nas chyba zjedzą,brrr: ..Jakaś plaga:(Fuuuuuj:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.05.2015 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 U nas jakieś dziwne stwory muchopodobne się pojawiły, wokół drzew latają, ludzi nie ruszają. Czarne toto, z wąskim odwłokiem, stadami wokół dzikich grusz i czeremch siedzą. Fuj. Kukurydze posiać musimy, a tymczasem goście są, gotować trzeba i nie ma kiedy! Nijak jeszcze nie mogę się zorganizować, kosiarka dzisiaj mi też stanęła, bo Sołtys jakis metalowy fragment w sadzie zostawił i on uszkodził nóż kosiarki. A już może chociaż w sadzie wykosiłabym! Ale najbardziej na świecie to czekam na takich jednych, coby wreszcie przyjechali... Już oni wiedzą, że to o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 08.05.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 dobrze,że na kosiarke popadło:)Musisz gotować codziennie?Przyjadą...szczęściarze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.05.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 U nas jakieś dziwne stwory muchopodobne się pojawiły, wokół drzew latają, ludzi nie ruszają. Czarne toto, z wąskim odwłokiem, stadami wokół dzikich grusz i czeremch siedzą. Fuj. Widać w całym kraju te france się pojawiły... w lesie latają ławicami... jak włażę wtoto cóś, to biegiem przemieszczam się kilkadzesiąt metrów i potem można spacer kontynuować... niestety są takie miejsca, ze trzeba zejść z drogi, bo się pojawiają przez kilometr... Se ponarzekałam BTW Myślałam, że te one to latające mrówy som... ale pewności nijakiej ni mom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.05.2015 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Nie wiem, o jakich stworach gadacie, u mnie ich nie ma za to są te wstrętne, ohydne chrząszcze zwane majowymi... bleeeeee!!! Moja karkóweczka też zawsze pyszna i soczysta i też nie powiem, co z nią robię, o!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 09.05.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Zrobiła bym Ci fotę poglądową ale się brzydzę dziadostwa... A karkóweczka dziś u mnie z grila będzie... i insze przysmaki tyż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.05.2015 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Ja się ostatnio coraz bardziej gimnastykuję nad kuchnią. Ostatnio ogórkową musiałam, i barszczyk, i grzybową... Nie lubię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 09.05.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Ja lubię i już narychtowałam zapiekankę z cukinii i mięsiwa mielonego na jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.05.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 te niby muchi z długimi nogami to i u mnie latały jak gupie , ale na razie spokój ...może się wyniosły Depsia a jak poznać czeremchę , bo czytałam , że z niej na kleszcze można odwar jakiś zrobić ........czy nikt z Was nie ma kłopotu z kleszczami ? tego zatrzęsienie w tym roku , a ta gupia kota nosi na sobie po 5 ...tak muszę wszystko oglądać , bo czasem spacerują po firankach , czasem tam gdzie zalegnie ...czasem mi na ręku zostają jak się przymila ....no d.pa, d.pa, dupa se na łatwiznę poszłam i se na jutro w Biedrze nakupowałam na grilla ostatnio sprawdziłam , że się nada to se jutro powtórzę to łatwiejsze niż stanie przy garach ...a teraz siedzę cichutkooo jak myszka , bo jeden taki odgrażał się , że pójdzie szczawiu narwać , ale dorwał nową kosiarkę i ...zapomniał :wiggle:dla mnie raj raj....ciekawe w jakiej Polsce się obudzę w poniedziałek ....czy radykalnej czy racjonalnej czy rockowej ? ważna to dla mnie data , bo wejdę w nowy rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.05.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 dobra nie budzę się w poniedziałek ....jak przeczytałam kogo będą chować na Jasnej Górze, to ja się nie budzę już ....absurd goni absurd - taka Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts