Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szkoda, że Barca tylko lała, a nie deszcz. ;)

Dzisiaj nawet przez 2-3 godziny wyglądało, że jest szansa, ale jak zwykle, poszło wylewać żale gdzie indziej.

A ja kwitłam przy garach, a Sołtys rył na polu.

Syrop mniszkowy już zasłoiczkowany, pyszny wyszedł w tym roku wyjątkowo.

No i pieczeń z karkówki w ziołach mi wyszła znakomita.

Aż sama się dziwię, boż ja przecie lebiega kuchenna. ;)

Mirek, no kiedy właśnie u mnie NIE LAŁO, nawet nie padało! :confused:

A pieczeń robię bardzo prosto.

Nacieram czosnkiem, sypię solą i pieprzem, tytłam w naszych ziołach do mięsa i tak leży ze 3 dni w lodówce.

Potem do pieca, 200*c, 2,5 godziny, bo ja zawsze dużą pieczeń robię.

i gotowe!

NAPRAWDĘ myślę, że tajemnica tkwi w naszych ziołach, w ich kompozycji.

I od razu dodam, że nie przyznam się za cholerę co i jak, mogę tylko powiedzieć, że zmieszane oregano, hyzop, bazylia, tymianek...

Kolejność przypadkowa. :p

U nas jakieś dziwne stwory muchopodobne się pojawiły, wokół drzew latają, ludzi nie ruszają.

Czarne toto, z wąskim odwłokiem, stadami wokół dzikich grusz i czeremch siedzą.

Fuj. :sick:

Kukurydze posiać musimy, a tymczasem goście są, gotować trzeba i nie ma kiedy!

Nijak jeszcze nie mogę się zorganizować, kosiarka dzisiaj mi też stanęła, bo Sołtys jakis metalowy fragment w sadzie zostawił i on uszkodził nóż kosiarki. :evil:

A już może chociaż w sadzie wykosiłabym!

Ale najbardziej na świecie to czekam na takich jednych, coby wreszcie przyjechali...

Już oni wiedzą, że to o nich. :p

U nas jakieś dziwne stwory muchopodobne się pojawiły, wokół drzew latają, ludzi nie ruszają.

Czarne toto, z wąskim odwłokiem, stadami wokół dzikich grusz i czeremch siedzą.

Fuj. :sick:

Widać w całym kraju te france się pojawiły... w lesie latają ławicami... jak włażę wtoto cóś, to biegiem przemieszczam się kilkadzesiąt metrów i potem można spacer kontynuować... niestety są takie miejsca, ze trzeba zejść z drogi, bo się pojawiają przez kilometr...:sick:

Se ponarzekałam ;)

BTW Myślałam, że te one to latające mrówy som... ale pewności nijakiej ni mom...:rolleyes:

Nie wiem, o jakich stworach gadacie, u mnie ich nie ma za to są te wstrętne, ohydne chrząszcze zwane majowymi... bleeeeee!!!

Moja karkóweczka też zawsze pyszna i soczysta i też nie powiem, co z nią robię, o!!!!!

te niby muchi z długimi nogami to i u mnie latały jak gupie , ale na razie spokój ...może się wyniosły :cool:

Depsia a jak poznać czeremchę , bo czytałam , że z niej na kleszcze można odwar jakiś zrobić :stirthepot::mad: ........czy nikt z Was nie ma kłopotu z kleszczami :jawdrop:? tego zatrzęsienie w tym roku , a ta gupia kota nosi na sobie po 5 ...tak muszę wszystko oglądać , bo czasem spacerują po firankach , czasem tam gdzie zalegnie ...czasem mi na ręku zostają jak się przymila ....no d.pa, d.pa, dupa :bash:

se na łatwiznę poszłam i se na jutro w Biedrze nakupowałam na grilla :) ostatnio sprawdziłam , że się nada to se jutro powtórzę :) to łatwiejsze niż stanie przy garach ...a teraz siedzę cichutkooo jak myszka , bo jeden taki odgrażał się , że pójdzie szczawiu narwać , ale dorwał nową kosiarkę i ...zapomniał :wiggle:dla mnie raj :rolleyes:

raj....ciekawe w jakiej Polsce się obudzę w poniedziałek ....czy radykalnej czy racjonalnej czy rockowej ? ważna to dla mnie data , bo wejdę w nowy rok