Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

O, w pokerka też mogę!

I w remika.

No jak nic wychodzi, że trzeba sobie zaplanować jakieś mini osiedle seniorów. ;)

Byle w dobrym miejscu, z opieką lekarską i sklepem i miejscami do spacerów.

No i żeby ciepło było!

... to wszystko u mnie właśnie jest :)

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No fajny... ;)

Ale przydałby się drugi, który napisałby coś podobnego o tym z przeciwka. :rolleyes:

Jak już pisałam, nie idę na wybory, nie będę wybierać między tragedią i katastrofą.

A kto to jest szkaciorz?

Chyba będę musiała szlaucha odpalić dzisiaj, jak jakiś deszcz się nie pojawi.

Sucho znowu okropnie.

Na pole trzeba będzie wodę wywieźć, nie lubię, nie lubię, nie lubię!!!

Tyle czasu zmarnowanego na to, tyle innych rzeczy by się zrobiło!

U nas J. codziennie coś olewa!!! Są miejsca gdzie nie da rady dołka wykopać.

Susza, susza, susza!!!

3/4 jarych nasion nie wzeszło, a to co wzeszło stoi zlilipuciałe i żółte!!!

Dla drzew to już stracony rok, starsze przeżyją, tylko przeżyją bez żadnego przyrostu, młodsze bez podlewania zdechną...

I co tu więcej powiedzieć?!?!?!:bash:

Jamlesik, Ty szczęściarzu, z tym podlewaniem... :)

My czekamy, może dzisiaj jakimś cudem się uda, choć prawdopodobieństwo wróżą tylko 80%, u nas to zazwyczaj za mało.

Zaś szlauch pójdzie w ruch. :sick:

A na grządki trzeba zawieźć wodę. :evil:

D

Ja bym chciała możebnie takie osiedle seniorów, gdzie każdy ma maleńki swój domeczek i maleńki swój ogródeczek.

I blisko do sklepu i do lekarza i do apteki.

I pomontowane przyciski alarmowe w każdym pomieszczeniu, jakby kto źle się poczuł.

I fizjoterapeuci regularnie, i zajęcia jakieś (zumba dla babć? ;) ), uniwersytet trzeciego wieku, wycieczki...

Pomarzyć zawsze można.

Ja w sumie nie wiem,czemu u mnie jest sucho.Pada dośc często,nawet kałuże na kostkach zostają-a ziemia wciąz sucha,pył:(Może to po bezśnieżnej zimie gruntowa woda sie mocno obniżyła?Zna się ktoś?DPS-iu,dużych opadów.U mnie dziś straszą burzmi i gradem,rano już była burza,ale jest parno.

Małuję drzwi,wreszcie,i cieszę się :)Wreszcie się zabrałam za to:)Ale podśpiewuję sobie bezwiednie-jestem malarzem nieszczęśliwym:)Rozdwojenie ?

Ja bym najbardziej chciała na starość zachować możliwośc łażenia i jasność umysłu:D A kraina szczęśliwości to książki:)

Sucho raz z powodu suszy hydrologicznej, czyli m.in. obniżenia poziomu wód gruntowych, dwa - wieją wiatry.

Suszą ziemię, niezależnie od tego, że pada.

Powieje, wysuszy wierzchnie warstwy i pozamiatane.

Cieszę się, kochana, że malujesz, bo to oznacza, że troszkę sił masz!!! :hug:

Depesia :rolleyes: nigdy nie byłam wielbicielką szpinaku ....brrrr......ale na stare lata coś mnie się pomieszało i drugi rok sieje szpinak i zjadam go :p ale doczytuje , że nie wyrywa sie go jak sałatę albo rzodkiewkę i już ....tylko po listku ? ....."Końcówki pędów powinniśmy odcinać, ponieważ to zapewni odrastanie młodych liści." ....to jedną roślinkę się hoduje i z niej obrywa listki do czasu aż zakwitnie ? :sick: no nie kumam

a wracając do wyborów ( zaraz wyjdę :rolleyes:jak zadam pytanie ) gdzie jest JK ? :o jeżeli (tfu ) 25-go na tronie zasiądzie AD to JK wyjdzie ze swojej nory i będzie się godził ? czy będzie walczył dalej ? ale z kim wtedy, jak oni się chcą ze wszystkimi godzić ?

u mnie czasem pada :rolleyes: Zwiń poletko w rulonik i przywieź je do mnie :)

Ja szpinak wyrywam, potem słabo odrasta, nie warta trzymać go.

Można posiać jesienią drugi raz (no w sierpniu znaczy, wtedy zdąży urosnąć).

Tak jak rzodkiewkę, ta sierpniowa ZAWSZE o niebo lepsza niż wiosenna wyrasta.

Oczywiście deszczu u nas nie było, a jakże.

Oczywiście Sołtys ze szlauchem latał, a jakże.

Dobrze, że chociaż kręgosłup dzisiaj troszkę zaczął się poprawiać, bo ostatnie dwa dni byłam kompletnie unieruchomiona, jak inwalidka. :sick:

Głupia rwa!