Anna Wiśniewska 02.07.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Przyłączam sie do gratulacji! Zdolne dziecię, po rodzicach oczywista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2008 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Dziękuję, kochani, dziękuję. Ale muszę się Wam dzisiaj wyżalić. Pamiętacie, że niedawno odeszła nasza kochana sunia, Abra. Pustka po niej jest ogromna, więc jak zobaczyłam na zwierzakach wątek o sporej suni do adopcji, długowłosej, do ogrodu - napisałam maila. Okazało się, że sunia jest już w trakcie adopcji, pani mi napisała, że nie może zmieniać decyzji i ludziom robić kuku, ale ma propozycję - może bym zaadoptowała inną sunię, też sporą i z dłuższą sierścią, aby mogła mieszkać na zewnątrz cały rok. No i przyszedł mail od innej Pani, u której druga sunia ma tymczasowy dom. Przysłała jej zdjęcia - zachwyciły nas. Ursa jest prześlicznym psem, o ujmujących oczach, cała rodzina się zakochała. Dostaliśmy do wypełnienia ankietę przedadopcyjną, zaczęliśmy rozmawiać o transporcie suni do nas, zgodziłam się bez żadnych problemów nawet na zwrot kosztów transportu, choć fundacja zawsze mówi, że oni przywiozą, na swój koszt. Ale OK, nie ma problemu, skoro trzeba. I co? I w ostatniej chwili, już po uzgodnieniu kosztów, dostałam maila, że... Ursa trafi do innej rodziny, bo "w ostatniej chwili odezwała się też bardzo sensowna Pani z Torunia" i tam Ursa nie będzie narażona na ciągłe wizyty obcych ludzi, co może ją stresować (bo przecież mamy gospodarstwo). No, krótko mówiąc, poczułam się oszukana i skrzywdzona - ja też mam uczucia, nie tylko piesek. Pani napisała mi jeszcze, że bardzo przeprasza, ale może mi zamiast Ursy zaproponować innego psa. Kur.a, przecież to Ursa została mi zaproponowana za innego psa!!! Co ja, zabawka jestem jakaś i nie mam uczuć? Mam duże poczucie krzywdy i ostrzegam - uważajcie z adoptowaniem pieska przez fundację "Niechciane i zapomniane SOS dla psów", bo możecie zostać podobnie potraktowani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.07.2008 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Depsia, Kochana, Ty sie przejedz do najblizszego Schroniska, pogadaj z jakimis pracujacymi wolontariuszami, opowiedz o swoich preferencjach, o stylu zycia i sprobujcie dopasowac do tego jakiegos psiaka ... Z drugiej strony opinie wolontariuszy sa czasami taaakie ... malo prawdziwe Albo wejdz na portal Dogomanii i tam cos poszukaj ... A ja wlasciwie przyczlapalam tutaj zlozyc GRATULACJE! Fajnego masz Dzieciaka! TYlko pozazdroscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.07.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Pańcia z Fundacja do bani Tak się nie robi!!! Pewnie, że nie jesteś zabawką, pewnie że masz swoje uczucia i masz prawo czuć się skrzywdzona przez niedorobioną wolontariuszkę!!!! Ale ... Ambercia ma rację!!! Chcesz pieska - poszukaj gdzieś bliżej. Na pewno jest jakieś schronisko, w którym biedny, niechciany czworonóg czeka właśnie na Ciebie!!! A może gdzieś w sąsiedztwie jakaś inna sunia ma szczeniaki i właściciel nie bardzo wie co z nimi zrobić??? Rozejrzyj się najpierw wkolo, a jak nie znajdziesz psiego funfla w pobliżu, wtedy wejdź na strony!!! Miłego dzionka życzę i ... trafienia na tą jedyną jak najszybciej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.07.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 U mnie byli ludzie z tej fundacji z pieskiem , ktorego nie udalo sie adoptowac , ale ja do Nich nie mam zadnych zastrzezen. Gratuluje Synkowi . Wiadomo bylo , ze tak bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.07.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 DPSiu, będzie dobrze, tyle jest piesków w schroniskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.07.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 A te widziałaś? http://forum.muratordom.pl/8-miesieczne-podrostki-glodne-szukaja-domow-ok-krk-kato,t134085.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2008 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 No cóż - wersja ze schroniskiem była piewsza. Odezwałam się do fundacji, bo zobaczy łam zdjęcia łądnej suni, idealnie pasującej do naszego stylu życia, nawet w charakterystyce była mowa o tym, że najlepszy byłby dom z ogrodem, bo sunia ma bujne futro. I czeka iles tam czasu już. No to się odezwałąm. Dalej już wiecie co było. Jak będzie jakiś dzień z trochę chłodniejszą pogodą to pojedziemy do schroniska i mam nadzieję, że wybierzemy tam jakiegoś bidulka, który nas pokocha. Amber - dziękuję za dobre słowo. Rrmisia - to Ty jeszcze czasem do nas zajrzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 03.07.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 gratuluje mlodemu !!!!!! niech mu sie dalej szczesci !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2008 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Frosiu, oczko Ci jakoś lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.07.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Frosiu, oczko Ci jakoś lata... To taki trik nerwowo-reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2008 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Chłyt martetingowy, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 03.07.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 to taki towarzyski gest ...jest .... ladnie sie smiac ???? ladnie ?????? oko mi ucieka .... na Maroko a czasem nawet na Kaukaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 03.07.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 kurcze ale normalnie mryga i mryga... aż mi oko lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.07.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Chłyt martetingowy tak? to jest raczej to, że u Ciebie nie ma komarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.07.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 No, szybko lata .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Chłyt martetingowy tak? to jest raczej to, że u Ciebie nie ma komarów Bo nie ma! Jakbyś przyjechał, to byś sam zobaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.07.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Ciekawe jak ma zobaczyc komara , jesli ich nie ma Ty to taka gawedziara sie robisz jak niektorzy. Udowodnij , ze prawde gadasz , a nie jak co do czego to udajesz , ze ten tego Niby czego tam nie masz ,a jak ktos chce popodziwiac to nie ma jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.07.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Co by nas mogło przekonać? Zdjęcie gołego ciała stojącego przed znaną stodołą. Ciała niepokąsanego i nieobsiądniętego przez komary... Nieee, ciałko mogłoby być spryskane Offem albo innym cudem... Już wiem - filmik - ciałko się myje (z mydełkiem), wyciera i stoi jak wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.07.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Co by nas mogło przekonać? Zdjęcie gołego ciała stojącego przed znaną stodołą. Ciała niepokąsanego i nieobsiądniętego przez komary... Nieee, ciałko mogłoby być spryskane Offem albo innym cudem... Już wiem - filmik - ciałko się myje (z mydełkiem FA ), wyciera i stoi jak wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts