Arctica 14.06.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Mądre małe T:D Depsia już z górki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.06.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Kilkanaście osób i warsztaty. Ja tylko jednego jestem ciekawa- jak oni spali? Piętrowo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.06.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Pewnie w namiotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.06.2015 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Dojeżdżali, to grupa z okolicy była. W sumie dobrze, bo nie ma możliwości, że pomieściliby się. A tak to nie było problemu. I - o dziwo - jesteśmy dużo mniej zmęczeni niż w ubiegłym roku po warsztatach, kiedy ośmioro kursantów spało. Chyba łatwiej jednak ogarnąć grupę dojeżdżającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.06.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Ba, a jakby tak"warsztaty serowe z zakwaterowaniem kanapkowym; ugniatanie sera w temperaturze ludzkiego ciała przez 8 godzin w znakomity sposób przyspiesza jego dojrzewanie, zaleca się, by osoba cięższa pozostawała na górze kanapki dla większego docisku....." Rozmarzyłam się ?..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.06.2015 04:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Może troszeczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 15.06.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 ale to już Depesia nie mogłaby nazywać warsztatami ...........to by musiało się nazywać orgietką serową ....i Depsia musiałaby zmienić nazwę Domu Pod Sosnami na Zagrodę Pod Czerwoną Latarnią ale Ty się Ewa rozmarzasz kosmato ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.06.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Przesadzasz. Wszystko da się uzasadnić naukowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.06.2015 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Przesadzasz. Wszystko da się uzasadnić naukowo ... z medycznego punktu widzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.06.2015 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Serowe świntuchy. Chłodno się zrobiło, ale to fajnie, da się pracować bez strumieniem cieknącego potu po zadku. Dzisiaj już koniecznie muszę posłoikować smażące się trzeci dzień truskawki z różą. Trzeba doprowadzić pokoje gościnne do porządku, bo nie było czasu sprzątać. Jak Sołtys obleci grządki z dziabką, to... prawie będziemy na bieżąco, jeszcze tylko łąki skosić i dodatkowy zapas drewna na bieżąco i na zimę uszykować. To zajmie najwyżej dwa tygodnie! Biedny Sołtys w tym czasie, roboty mnóstwo i on jeden, w koszeniu łąk i szykowaniu drewna nie pomogę. Ale za to zrobiło się sporo innych rzeczy, dużo się dzieje projektowo-stowarzyszeniowo, więc jest fajnie. I żadnych czerwonych latarni nie ma i nie będzie, no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 16.06.2015 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 tajemniczo się zrobiło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.06.2015 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 A gdzie tam tajemniczo, kochana, u nas zawsze wszystko jak na dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.06.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 najpiękniejszy widok na dłoni to Sołtys pomykający z rana między drzewami z koszyczkiem na ramieniu z grzybkami na śniadankową jajecznicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.06.2015 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Oj, to prawda, też lubię ten widok. Lubię też dzisiejszą prognozę - trochę chmurek, niezbyt ciepło, idealnie żeby wyjść w pole! Dzisiaj mi się bardzo dobrze pracowało, a zaległości trochę jest i trzeba się sprężać. Ale jak będzie taka pogoda, to damy radę, nawet plecy dzisiaj mi się nie buntowały. A ta mała Rikota - oj, jaki to czort mały... Musiałam już w jadalni bambetel perfumami pryskać, żeby mały łobuz w swoim kartonie spał, a nie na bambetlu! I już pędzi na kicianie. Do miseczki, ofkors. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 17.06.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 A co to jest bambetel ? bo z niczym mi się nie kojarzy a ja w niedzielę byłam na MARSOWYM pikniku i zanukałam pytaniami doktorka w namiocie Wet, a potem poszłam do namiotu ratowników medycznych i zanukałam ratownika :rotfl:ale wysępiłam piękne miseczki szklane dla koty i torbę reklamówek z suchą karmą i dowiedziałam się , że są już tabletki na kleszcze skuteczniejsze od wcierek i że mogę kotę karmić myszami .....a ratownik nauczył mnie ratować męża krztuszącego się własną śliną albo cukierkiem czekoladowym Przemyślania : jako naród schodzimy na psy zajechałam na pole , miejsce pikniku, należące do rodziny "koniarzy" ( w skrócie) ....bardzo urokliwe miejsce .....zajechałam i co wiedzę .....straż pożarna , ręczne pompy do wody , baloniki na kiju i leją wodą dzieci, dorośli ....ale gdzie leją ? w urokliwym zakątku drewniany krzyż z wizerunkiem Pana, kamień z napisem, jeszcze jeden krzyż kamienny , wokół zadbana roślinność skałkowa ...wypalony znicz......a ci leją ....balony w kwiatkach ustawione i leją .....podchodzę , pytam pani strażak , bo nie wytrzymałam, ...czy mają przekonanie , że ta kapliczka urośnie jak podleją ? panienka mnie zbyła obojętnym spojrzeniem ...nie drążyłam dalej, by nie ujść za dewotkę ...potem w namiocie ratowników też skomentowaliśmy zachowanie ludzi wobec symboli, więc nie ja jedna ...a ani strażacy , ani rodzice już o dzieciach nie wspomnę , nie widzieli nic zdrożnego w olewaniu symboli chrześcijańskich ..... dziś odkryłam na stronie Korfowego , że to miejsce szczególne dla właścicieli .....a oni leli , leli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 17.06.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Depesia, u nas upałów nie ma,taka przyjemna temperatura około 22 stopni.Do pracy najlepsza. Powiedz mi kochana, bo Ty wiesz wszystko, co za potwór wyżera mi pietruszkę ze skrzynki.Co dzień więcej obskubanych listków, zostają tylko badyle.Koty jedzą nać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 bambetle to znam ale nie wiem co oznacza "zanukac":confused: Relka pisz po slownikowemu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 17.06.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 to jak mi powiesz co to jest bambetel , to ja Ci powiem co to jest zanukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 znaczen jest kilka, mniemam ze tu chodzi o łózko / sofe / fotel. u nas na bambetle mowilo sie przy okazji: tobołkow, pakunkow, gratow, rupieci, staroci. czekam na zanukanie mnie sie kojarzy z : zameczaniem, zapytaniem, wypytywaniem ale moze sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 17.06.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 no i dobrze kojarzysz zamordowałam facetów pytaniami młody wet już mi chyba wciskał zabawki , miski, żarcie , żebym tylko poszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts