wu 17.06.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 od razu człek mądrzejszy:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 17.06.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) ale szukam genezy tego "zanukania" (takie dziwactwo po studiach mi zostalo) z zadnym slowem, od korego mogloby pochodzic nie kojarzy sie, moze to jakies lokalne okreslenie, bo bambetle w slowniku pwn wystepuja a zanukanie nie, najblizej mu do "zanudzac" lub "zanękać" wybaczcie juz Was nie mecze:lol2: Edytowane 17 Czerwca 2015 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 17.06.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 tylko dla Tarci za PWN http://mm.pwn.pl/doro/396/053/05328/053288-00.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 aaa czyli nukac:lol2: a ja szukalam zanukac, dzieki Relcia za nauki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 17.06.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 No u mnie nigdy żaden służący niczego nie domyśli się: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.06.2015 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Bambetel to taka ława drewniana z funkcją spania, wiejski pierwowzór wersalki. Spod siedzenia się wysuwa taka jakby skrzynia i w niej można spać. A Rikota sadowi się wierzchem, na siedzisku, bo miękki kocyk tam, a w kartonie to chyba jakby mniej miękki... Zanukać - nie wiem czy czasem nie z gwary wielkopolskiej to jest. Tak jakoś mi się kojarzy. Toluś - ja (na szczęście) nie wiem wszystkiego... Niestety, nie mam pomysłu, co Ci rąbie tę pietruszkę. Koty...??? Zdziwiłabym się, ale po kotach wszystkiego można się spodziewać. W sumie po ptakach też, więc naprawdę nie wiem... Kukurydzę odgruzowałam dzisiaj na polu, groch zbieramy, bo groch w tym roku tak obrodził, że szok, od wielu lat nie mieliśmy takiego grochu. Trzy pełne duże kosze dzisiaj, a to nawet nie jest cała grządka. Buraki trzeba na gewałt przerywać, marchewkę... Jak zwykle, mamy za mało rąk i czasu. Jak zwykle - jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.06.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 No, bambetle w łodzkiem to taki ruchomy stan posiadania. Nigdy ława! Mówiło się - zabieraj swoje bambetle- czyli swoje (ruchome) rzeczy. Ciekawe. Nuchać nie znamy Mnie obrodziły truskawki. Zbieram co dzień z kilo, jak na małą grządkę to bardzo dużo. Już mamy trochę dość, a tam jeszcze tyyyle zielonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.06.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 moje truskawki nie doczekiwuja zbierania, amatorow jest trzech my + duzy bialy, kto pierwszy ten lepszy, nieumyte prosto z krzaka, bialy ma zawsze przewage, owoce na wysokosci wzroku, najgorzej ma mezowaty, bo wraca do domu ostatni:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.06.2015 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Truskawek mamy w sumie mało, zawsze i tak lecę dokupić. I czereśnie, matko, tak lubię czereśnie, a w ogóle nam nie chcą rosnąć drzewka, już kilka razy sadziłam. Nie chcą tutaj rosnąć i koniec.Trudno, trzeba kupować.A w burakach mamy w tym roku takie mszyce, że szok!Nawet chwasty stoją tak pokryte mszycami, że nigdy w życiu nie widziałam czegoś takiego!Tak czy siak prawie już przerwaliśmy, pewnie jutro dokończymy buraki i zaczniemy marchewkę przerywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.06.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 czeresnie bardzo lubie, choc teraz jeszcze nie moge ich jesc ale jak zobaczylam ceny:jawdrop:to od razu mi przeszla na nie ochota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.06.2015 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Ja tam lubię i jem i truskawki i czereśnie, zwłaszcza, że sezon na nie krótki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.06.2015 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Ja to mam żołądek jak koza, wszystko trawię. Wczoraj napchałam się michą czereśni od sąsiadki. Potem dojadłam michą zielonego groszku z pola. Na koniec zagryzłam połową czekolady z orzechami. I NIC!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 19.06.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Ja testuję wątrobę-chałwą)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.06.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 To ja zanukam ten bambetle i sobie pójdę ... ale wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.06.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 ... A w burakach mamy w tym roku takie mszyce, że szok! Nawet chwasty stoją tak pokryte mszycami, że nigdy w życiu nie widziałam czegoś takiego! ... ... to zapewne zemsta Tuska ... za przegrane wybory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 19.06.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 ... to zapewne zemsta Tuska ... za przegrane wybory Myślę, że przyroda ma swoje prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.06.2015 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Jeśli Tusk z zemsty nasłał mi mszyce na chwasty, to... niech żreją! Byle nie moje buraczki! Zaczynamy nie wyrabiać z pracami w polu, jak co roku. Groch mi się starzeje, a nie mogę zdążyć zebrać, bo muszę zająć się zebraniem i wysuszeniem ziół, oregano, hyzop, mięta, lubczyk, estragon, wszystko czeka na wyplewienie, ścięcie i wysuszenie, marchew trzeba przerywać, że o chwastach na grządkach nie wspomnę. Trudno, coś się nie zrobi na czas. Póki co, cieszymy się, że suszy chwilowo nie ma, troszkę popadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.06.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Czy Ty juz widzisz własny zadek na zakrętach? Jeśli tak, to jakie to uczucie ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.06.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 A u nas...ja już nie będę narzekać wieczorem foty na fb wrzucę... z naszej łąki:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts