Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tam nie marudzę, choć i u nas pada.

Na widok deszczu zawsze się cieszę. :p

Dzisiaj też padało i bardzo dobrze!

Ha! Mamy wreszcie nowiuśką wirówkę do mleka, jaką piękną śmietankę robi! :D :D :D

Sołtys przywiózł dzisiaj 40 l mleka.

Mamy 1 l znakomitej śmietany, ponad kilogram fety, 8 gomułek goudy i jakieś 80 dag ricotty.

Wszystko kosztowało nas 30 zł, bo mleko po 1,50 zł.

No i podpuszczka i kultury bakteryjne, w sumie może wyjdzie 32-33 zł.

Zadowolona jestem jak 150!

Mamy doskonałe prawdziwe jedzenie za jakąś śmieszną kwotę, trzeba tylko trochę popracować i zrobić je.

Suuperrrrrr!!!!

Malusia - jakże miło, że zajrzałas i do mnie, witaj, kochana! :D

Jeszcze ino Maxi brak. ;)

Zmęczeniśmy, ale BARDZO zadowoleni, serki pyszne, goście dopisują, w polu rośnie...

Żyć, nie umierać!

Malusia - jakże miło, że zajrzałas i do mnie, witaj, kochana! :D

Jeszcze ino Maxi brak. ;)

Zmęczeniśmy, ale BARDZO zadowoleni, serki pyszne, goście dopisują, w polu rośnie...

Żyć, nie umierać!

Jestem jestem tylko jakaś taka niegaduła ze mnie:lol2:

Za to z wielką przyjemnością Was czytam:D

U nas dzisiaj też cały dzień padało. Nie żeby mi to przeszkadzało, wręcz przeciwnie, pięknie wszystko rośnie i w ogóle , ale zimnawo się zrobiło i nieprzyjemnie, że w kominku napaliłam. W czerwcu..... kominek.....Koniec świata Pani Popiołkowa;)

Tych mlecznych rozkoszy Ci zazdroszczę. Pamiętam jak Babcia pyszne masełko i twarożek robiła. Taki świeży wiejski chlebuś z masłem i twarożkiem ze szczypiorkiem .... Mniaaaam

Idę coś zjeść, głodnam:lol2:

znowu wyjdzie zem czepialska ale holender nijak mi nie wychodzi ze 40x1,5 to 30 :lol2: raczej 60. a wirowki do kosztow nie wliczasz? :cool:

Ta bo... jakoś żem źle musiała napisac, bo mlika to 20 litrów mielim... :rolleyes: :oops:

Wirówki nie wliczam, bo ona się zamortyzuje, będzie służyła wieeeele lat!

Jakby chciał dokładnie wszystko policzyc, to i opał trzeba by, i naszą pracę przeliczyć, i energię elektryczną.

Ale w taki sposób licząc zakupy w sklepie też są droższe niż nominalna cena, bo i czas, i paliwo do auta, i jego amortyzacja. :p

Maxi - no to cieszę się, że jesteś, kochana, jakoś Cie nie widziałam, a tymczasem Ty jesteś, tylko cichcem. ;)

Fakt, trochę cghłodno, martwię się nieco o szybkość wzrostu pomidorów i ogórków, ale... deszcz wynagradza mi wszystko!

Brazuniu - podesłać to zawsze się da, ale w jakim stanie to dojedzie, to Ci gwarantuję, że nie chcesz wiedzieć. :no:

Szkoda czasu i atłasu, lepiej przyjedź kiedyś wreszcie i wtedy porządnie Cie nakarmimy i fetą i innym serem, jaki Ci zasmakuje! :hug: