Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

no, nie za bardzo spokojnie było, drzewka owocowe poprzewracało, pomidory połamało,

donice poprzewracało, polało tak, że wygląda jakby walec przejechał po grządkach,

na drogach drzewa powalone, asfaltu spod patyków nie widać ......

a mogło popadać tak jak teraz sobie pada

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojeja, Jamlesik... :(

Współczuję, mam nadzieję, że pomidory się odbudują, to twardzi zawodnicy i żywotni.

Nawet odłamana gałązka pomidora wetknięta po prostu do ziemi zaczyna rosnąć, byle wilgoci troszkę miała.

Drzewek owocowych szkoda, rety...

Oby już nie wracało, deszczu nam trzeba, ale nie tej reszty!

Jednak wygląda, że po burzy pogodne niebo będzie, choć zrobiło się wyraźnie chłodniej.

Ja lubię, rześko i świeżo wtedy jest.

Upały są zdecydowanie przereklamowane. ;)

Oby już nie wracało, deszczu nam trzeba, ale nie tej reszty!

Jednak wygląda, że po burzy pogodne niebo będzie, choć zrobiło się wyraźnie chłodniej.

Ja lubię, rześko i świeżo wtedy jest.

Upały są zdecydowanie przereklamowane. ;)

No ale 16 stopni w lipcu to chyba lekkie przegięcie, a tak się u nas czwartek i piątek zapowiada:rolleyes:

Jak to mówi Brazunia .... czuję się osobiście dotknięta;)

hejka

u nas nie padało prawie od miesiąca, susza katastrofalna :(

Ma przyjść silne ochłodzenie, ale deszcz nie.

Bieda

A co do szwendania po świecie...mnie jeszcze nie przeszło. Lubię :)

Depesia, super, że lecisz na wypoczynek. Należy się Wam.

Niech teraz o Was dbają, karmią i podają. Zamiana ról :hug:

Popatrzcie, jak to się układa dziwnie...

Jak u Was wszystkich deszcz pad, pogoda jaka taka, to u nas smaży zwykle i susza paskudna.

A jak w tym roku w końcu po czerwcowej suszy mamy normalną w miarę pogodę, nawet po upałach pada nam i nawilża - to Wy cierpicie z powodu paskudnej suszy... :(

Już teraz czekam na październik i na wyjazd, ale wcześniej przyjedzie trochę najlepszych naszych gości, na nich też bardzo czekam! :)

A w Depesiowie dzisiaj wyżerka, mniam!

Serki zrobiłam, a potem Sołtys je uwędził.

O ludzie, niebo w gębie! :D

Kocham oscypki i nasze serki takusieńko smakują! :cool:

No nie ukryję - jest pysznie z naszymi serkami! :D

Prababko, u nas też dzisiaj i wczoraj wietrznie i chłodno, ale co tam, damy radę, najważniejsze, żeby suszy nie było!

Powoli zaczynamy się szykować na przyjazd synków, obaj zjadą do domu na kilka dni. :D :D :D

Już za tydzień powinni być!!! Tralala!!!

no tak :D......a tu znowu temat dyżurny - pada nie pada, wieje nie wieje , świeci nie świeci :mad: a u mnie lodówa na dworku ....a mówią, że te upały co były , to ostatnie we wte lato :(

w Warszawie wczoraj byłam ...znowu się zdegustowałam :(nijakie ulice........

zacznę odkładać na wyjazd w lubuskie :cool:

gdyby nie ten wiatr byloby calkiem znosnie, na przemian deszcz i slonce, w cieniu + 20 w mej wsi. takie temperatury to ja lubie, tylko do miasta nijak sie wybrac, bo cala "turystyczna stonka" zamiast siedziec na plazy to sie po miescie przemieszcza:sick: a w lodówce echo,echo, echoooooooo

za to w ramach zwiedzania najblizszej okolicy odkrylismy fajny hotel w lesie, z basenem dostepnym nie tylko dla gosci hotelowych i maja wodny aerobik 2 razy w tygodniu i spa i masaze, jakuzzi itp. i przyjemna maja tez restauracyjke gdzie po rozkoszach basenowych mozna cos na ruszt wrzucic. i to niecale 5 minut od nas, kto by sie spodziewal, odkryc dopiero to po 4 latach mieszkania:rolleyes::D za chwilke tam wlasnie ruszymy na wodne popołudnie :)

Edytowane przez TAR