Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Młody dzisiaj dzwonił, mówi, że jest nieźle. Wszystko rozumie w sklepie, w TV, w bibliotece, ale słabo rozumie koniarzy - chyba jakims slangiem jadą.

Zaczyna Mu przechodzić pierwszy szok, już znalazł nawet tańsze sklepy niż w pierwszy dzień. Znowu wczoraj do pubu poszedł z ekipą. :lol:

Malwów nie mam. :(

Nie chca za nic u nas rosnąć, piach taki mamy, że nic nie pomaga, a nie mam tyle zaparcia ani czasu, żeby o malwy tak walczyć - muszę poprzestać na tym, co sobie tutaj radzi. :wink:

Mój Trwonie ulubiony, czy dzisiaj trwoniłas też? :lol:

Doktor, Ty na oddział byś zajrzał, a nie głupie miny robił i w kiecce latał. :D

Nie wiem, może spróbuję na takiej nowej wąskiej rabatce koło jadalni... Kiedyś wysiałam i wyrosły... na jakies 20 cm i ani niu-niu wyżej. :roll:

Doktor, nie oszukuj, nie spałam, na Ciebie czekałam.

Ty chyba chcesz coś ukryć. :roll:

Dzień dobry. :D

Moja wiedzieć, tylko tak głupio wyglądać. :lol:

Uni w tym drugim roku nie chcieli ani drgnąć, ani tym bardziej kwitnąć, aż jesienią zdechli. :lol:

Dziwię się, bo na glinie to uni mi w ogóle nie wykiełkowali. Myślałam, że wolą piasek.

Kto by pomyślał, że takie plebejskie malwy mają wymagania jak jakie storczyki - nie przmierzając!

Bo ludzie często pod pojęciem "piach" rozumieją "piaszczysta ziemia".

A to co jest u nas to nie piaszczysta ziemia tylko prawdziwy piach, taki jak plażowy, czasem tylko jest szarego lub jasnobrązowego koloru.

I taki dziwny, że czasami woda po nim spływa i nie chce wsiąkać, jakby tłuszczem nasycony był. :o