Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Proszę: oto godne narzędzie tortur

UR[L=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/82d6d98d7be0ab7f.html]http://images13.fotosik.pl/45/82d6d98d7be0ab7fm.jpg[/url]

Konfitura smakuje zupełnie jak powidła śliwkowe i prawie identycznie wygląda. Pyszna na chlebuś! :D

A baba wyszła znakomicie, chociaż piekła się ... dwie i pół godziny! :o :lol: Domownicy już poprosili o powtórkę na niedzielę. :lol: :lol: :lol:

Ooooo... naprawdę piękne. :D Na pięknej nawierzchni. :D

No, ja naprawdę nie wiem, co w tym narzędziu tortur jest pięknego :-? :wink:

Ale podłoże ładne, fakt

Brazo, przecież to tylko żarty. Magiel piękny, bo to dobrze zachowany zabytek. Aha - może być bardzo przydatny podczas masażu, np. pleców. :D

Ooooo... naprawdę piękne. :D Na pięknej nawierzchni. :D

No, ja naprawdę nie wiem, co w tym narzędziu tortur jest pięknego :-? :wink:

Ale podłoże ładne, fakt

Brazo, przecież to tylko żarty. Magiel piękny, bo to dobrze zachowany zabytek. Aha - może być bardzo przydatny podczas masażu, np. pleców. :D

No, jak do pleców to oki :D Ranny ptaszek jesteś, rozumiem, że goście spać nie dają :) Ale dlaczego ja już nie śpię, to jak pragnę zdrowia nie wiem :evil:

Miłego dzionka Domeczku :D

Konfitura smakuje zupełnie jak powidła śliwkowe i prawie identycznie wygląda. Pyszna na chlebuś! :D

A baba wyszła znakomicie, chociaż piekła się ... dwie i pół godziny! :o :lol: Domownicy już poprosili o powtórkę na niedzielę. :lol: :lol: :lol:

Kurczę, wżyciu bym nie pomyślała, że z pomidorów można zrobić konfiturę. Masz niesamowite pomysły kulinarne, może czasem podzielisz się nimi :wink:

A proszę bardzo, niezapominajko:

Bierzesz kompletnie zielone pomidory, kroisz je i przesypujesz cukrem (1 kg cukru na 1 kg owoców), zostawiasz na noc. Rano stawiasz na małym ogniu i smażysz aż osiągnie to gęstość dżemu. Ja dodatkowo orzepuszczam przez malakser, żeby nie było wielkich kawałow pomidorów. Konfitura jest brązowa, ciemna, wyglądem i smakiem przypomina powidła śliwkowe. Pycha! 8)

Ja mam odwrotnie: 23 to dla mnie wczesny wieczór, koło 1 w nocy ziewam pierwszy raz, do 3 mogę pracować w miarę wydajnie, 5 rano to środek nocy, 6 rano też, 7 to pora nieludzko wczesna, o której wstaję wyjąc w duszy jak potępieniec, o 8 już mogę wstawać.

Moja mama pada jak kawka o 21, wstaje o 5, o 7 rano w sobotę wpadała do mojegopokoju z krzykiem: "to ty jeszcze śpisz???". Nie chciała przyjąć do wiadomości, że ja własnie dwie godziny wcześniej skończyłam się uczyć do egzaminu.

PS. W międzyczasie pojawił sie przepis na konfitury i moja wypowiedź jakoś tak ni z gruszki ni z pietruszki po nim... Ale nie zlikwiduję jej, niech sobie będzie.

Coz to tak o spaniu z wieczora Panie debatuja :D :roll: ??

Ja mam Dziecko juz w tym wieku , ze mowi do mnie

Idz Matka poloz sie ,odpocznij , gnaty rozprostuj :D

Wieczorowa pora moge posiedziec ,bo jakos mi zycia szkoda na spanie ,

co innego rano :oops:

To już dwie rzeczy nas łączą...

Coz to tak o spaniu z wieczora Panie debatuja :D :roll: ??

Ja mam Dziecko juz w tym wieku , ze mowi do mnie

Idz Matka poloz sie ,odpocznij , gnaty rozprostuj :D

Wieczorowa pora moge posiedziec ,bo jakos mi zycia szkoda na spanie ,

co innego rano :oops:

Rrmi, to Ty dobre Dziecko masz. :D Moje jeszcze nie mówią tak. :roll: Chyba muszę ich nauczyć. :o

Dziewczyny, podziwiam Waszą żywotność wieczorno - nocną. U mnie to się nijak nie udaje. Ale rano - jestem pełna wigoru!!! 8)

Dziewczyny, podziwiam Waszą żywotność wieczorno - nocną. U mnie to się nijak nie udaje. Ale rano - jestem pełna wigoru!!! 8)

A ja to koło 23.00 już padam na nos, a rano.....też bym sobie pospała.... :oops: 8) Ani sowa, ani skowronek :roll:

Chyba straszny leń ze mnie :wink:

Te konfitury z zielonych pomidorów znam! Moja mama kiedyś robiła, rzeczywiście były pyszne.... Teraz się nie chce robić, łatwiej jakieś owoce z żelfiksem zagotować :oops: Ale na kuchence gazowej trudno się smaży powidła, czy konfitury. Chyba, że macie jakiś patent na to?

Pozdrawiam sobotnio..... :)