braza 21.10.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Morze cud miód. Ciekawi mnie, czy tylko Wy się kąpaliście czy i inni amatorzy tam byli? Trzymaj te namiary, kto wie co mi do głowy strzeli ... pod warunkiem, że za rok ktoś przyjedzie mojej trzody pilnować!!! P.S. Ale jestem odważna, że w ogóle wlazłam tutaj!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.10.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Ja złudzeń nie mam... z Gruchą nikt nie zostanie a do hotelu go nie dam, więc pozostaje mi zwiedzanie okolicy... szkoda, ze tak zimno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.10.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 a z Grusiem nie mozecie jechac? Mnie na tym Cyprze sie podoba ale juz droga niekoniecznie, nie latam:cool: My bylismy w Wenecji z bialasami, hotel przyjmowal psy i te male i te wieksze, byla Pani z dalmatynczykiem i wyzlem, wiem ze jeszcze jakies psiaki byly. hotello bardzo przyjemne dla ludzi i czworonogow. duzy bialy uciekl nam z pokoju i pobiegl zwiedzac, znalezlismy go w recepcji na kolanach u recepcjonisty jakby to bylo cos normalnego, maly biały sprzedawczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.10.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 [ATTACH=CONFIG]334714[/ATTACH] Jennny, paluch mi sam w tę dziurkę poleciał to już chyba przejaw psychopatii Depsia -cudownie, pięknie I oczko się wyrabia i rączka, niedługo jak ta dzielnie będziesz się uczyć, to foty w national geographic będziemy oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.10.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 a z Grusiem nie mozecie jechac? Mnie na tym Cyprze sie podoba ale juz droga niekoniecznie, nie latam:cool: My bylismy w Wenecji z bialasami, hotel przyjmowal psy i te male i te wieksze, byla Pani z dalmatynczykiem i wyzlem, wiem ze jeszcze jakies psiaki byly. hotello bardzo przyjemne dla ludzi i czworonogow. duzy bialy uciekl nam z pokoju i pobiegl zwiedzac, znalezlismy go w recepcji na kolanach u recepcjonisty jakby to bylo cos normalnego, maly biały sprzedawczyk W Wenecji byłam... mnie teraz tylko te leniwe bezzwiedzaniowe rzeczy interesują... chyba jedyną rzeczą z tych które widziałam i którą chciałabym powtórzyć to jest Dolina Loary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.10.2015 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Brazuniu - kąpało się sporo ludzi, tylko że plaże ogólnie puste, bo październik. Ale słowo honoru daję, że temperatura powietrza 30-31*C w cieniu, temperatura wody 24-25*C. Bosko! Tarcia, nie wiem, czy Cypr dla Ciebie, tam mnóstwo kotów, koty to flagowe zwierzęta wyspy. Nie jesteś czasem na nie uczulona...? Malusia - ja jeszcze nawet nie zaczęłam wiedzieć, jak się robi dobre zdjęcia... No dobra - to dzisiaj zabytki. Cypryjscy Grecy są członkami greckiego kościoła ortodoksyjnego, na wyspie jest mnóstwo maleńkich "szopek" kamiennych, jak ta na zdjęciu, będących kościołami z X-XIV wieku. Oprócz tego imponujące monastery i klasztory, a dodatkowo zabytki starożytności, niesamowite mozaiki i budowle. W sumie na tej niewielkiej wyspie mają 10 kościołów wpisanych na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Byliśmy na jednej mszy. Jak pięknie śpiewali! A głos księdza powalił nas - moc nieprawdopodobna. Jeśli ktoś lubi - bardzo zbliżona próbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.10.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 W Wenecji byłam... mnie teraz tylko te leniwe bezzwiedzaniowe rzeczy interesują... chyba jedyną rzeczą z tych które widziałam i którą chciałabym powtórzyć to jest Dolina Loary... z Wenecji bujnelismy sie na wybrzeze i tam tez z bialymi, jest duzo osrodkow, apartamentow nawet hoteli, ktore przyjmuja psy, tam gdzie bylismy byla nawet specjalna plaza dla pieskow nazywala sie "pluto plaza" i tam bezkarnie mozna bylo z psami spacerowac, na inne plaze byl zakaz wstepu. podobalo mi sie jeszce to, ze byl tez bezwzgledny zakaz palenia na plazy, rozstawiania parawanow, parasoli i namiocikow (straz plazowa bardzo tego pilnowała) - jesli chcialas swoje miejsce za kilka euro mozna bylo wykupic sobie zestaw plazowy: łózko, leżak, parasol ze stolikiem - super, moglibysmy sie tego uczyc Depesia w Turcji, Chorwacji tez bylo mnostwo kotów, proch, wziew i mozna zyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 22.10.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Ja lubię:Dno pięknie,czekam na jeszcze 1980:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.10.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Oczopląsu można od tych zabytków dostać ale piękne są!!!! Ciekawe, jakby nasze gnidy przyjęły kwestię zmiany miejsca ...? Pewnie nijak, tam dom, gdzie opiekunowie P.S. Malka, psycholu, o mało mnie nie kujnęłaś !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.10.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Gruby jak z nami to może i na koniec świata jechać... ale jak wracamy i widzi naszą drogę do domu to cieszy się jak nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.10.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 A właśnie, zapomniałam o psie Już mój tata raczej nie zostanie w przyszłym roku. Nie dla nas wakacje cypryjskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.10.2015 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Ewa - znajdź znajomych, którzy chcieliby pozwiedzać Łódź. Niech zaopiekują psa, dostaną darmową kwaterę. Dzisiaj proponuję cypryjskie wioski i miasta. Na ostatnich fotkach widać leżące na ulicy figi (trzeba uważać, żeby się nie pośliznąć), które spadły z drzew w przydomowych ogródkach. A te dwa wielkie pnie, które właśnie przerastają ogrodzenie i blaszany dach to też drzewo figowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.10.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Oczopląsu można od tych zabytków dostać ale piękne są!!!! Ciekawe, jakby nasze gnidy przyjęły kwestię zmiany miejsca ...? Pewnie nijak, tam dom, gdzie opiekunowie P.S. Malka, psycholu, o mało mnie nie kujnęłaś !!!! Dokładnie tak jest, dom tam gdzie reszta stada. miesce to sprawa drugorzedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.10.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Depesia, bardzo ładnie. A jak tam jest z wilgotnoscia? Ostatnio we Włoszech w Bibione bylam zaskoczona powyzej 80% wilgotnosc, nic nie schło:o psy wilgotne, poduszki i posciel tez jakas taka wilgotna. Moze to z tego ze dookola lasy, kanały, jeziora (mala wenecja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.10.2015 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Nie ma problemu, powietrze ma normalną dla nas wilgotność, nie odczuwa się zbytniej wilgotności ani suchości.Pod warunkiem, że rezyduje się w górach, przynajmniej na jakichś 800 m n.p.m.Bo np. w Limassol albo w Pafos, nad morzem czyli, jest tak, że jest naprawdę gorąco i bardzo sucho.Słońce jest ostre, ostrzejsze niż u nas, trzeba koniecznie mieć kapelusz, okulary słoneczne (must have absolutne) i krem z wysokim filtrem UV, nawet jesli nie jest się na plaży.Okulary to bezwzględna konieczność, oni mają tam ostre słońce i tradycyjnie jasne ściany domostw, często białe.Oczy bardzo wtedy odczuwają nadmiar światła, dopiero okulary umożliwiają normalne funkcjonowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.10.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Piękne!!!! A to figi są??? Dałabym się posiekac, że granaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.10.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 tez mi one na granaty wygladaja ale nie chcialam sie wychylac te lezace na ziemi to moze i figi:rolleyes: nie wiem niewyraznie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.10.2015 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 No bo te na ziemi to figi, te, które wiszą to OCZYWIŚCIE granaty. I dwa ostatnie zdjęcia, wielki pień wrastający w ogrodzenie i w dach - to też pień drzewa figowego. Sorki, jakoś nielogicznie to wrzuciłam, ale tak sobie myślę, że mi wybaczycie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.10.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 moje dziecko westchnęło.. ech, granaty... ona jest wielką fanką tychże. Figi surowe są ryzykowne, podobno w nich mieszkają różne żyjątka, które umożliwiają tej fidze dojrzenie. Więc lepiej ich na surowo nie jeść, jeżeli nie jest się obytym z taką florą. Piękne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.10.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 fig na swiezo nie jadlam tylko suszone i od czasu do czasu lubie ale granaty to bajka. uwielbiam, te pesteczki fajnie smakuja we frizante albo w prosecco ew. cydrze.sok z granatow jest przepyszny, ponoc ma duzo witamin tak jak kiwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts