Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja nieśmiało zagadnę do niektórych tu :cool: .....że kobieta może być najgorszym wrogiem, najlepszym przyjacielem, prawdziwą miłością albo wredną jędzą ...a to wszystko zależy od tego jak jest traktowana :yes: .....;) ja potrafię być jędzą :D oj potrafię , nawet jak mnie nie traktują :rotfl::rotfl:

Jutro do Ciechocinka jadę na 85- lecie pewnej wspaniałej KOBIETY :) i właśnie układam sobie przemowę :) pragnę pociągnąć towarzystwo do wyrażenia swoich skrytych myśli kim dla zabierającego głos jest Jubilatka .........bo o tym się mówi często jak już nie słyszy :yes: ciekawe czy Jubilatka to wytrzyma :eek:

ja nieśmiało zagadnę do niektórych tu :cool: .....że kobieta może być najgorszym wrogiem, najlepszym przyjacielem, prawdziwą miłością albo wredną jędzą ...a to wszystko zależy od tego jak jest traktowana :yes: .....;) ja potrafię być jędzą :D oj potrafię , nawet jak mnie nie traktują :rotfl::rotfl:

...

Może być również, wszystkim powyższym, równocześnie :) ;)

Oooo, robali nie ruszę, to różowe i zielone - mniam! :D

Pawełku, a co to jest, to co się tak na różowo zjesieniło? :o

Dochtór - toż i tak już dawno mam zapaskudzone papióry, to co mi tam!

I wiecie, że w sumie kobieta może być... wszystkim?

Mój facet też jest dla mnie... wszystkim.

Relcia - to BARDZO dobry pomysł z tym, żeby opowiedzieli, kim jest dla nich jubilatka.

Dopóki mogą to zrobić w Jej obecności!

Szydełkuję, drutuję (matko, koniec świata...), haftuję, wszystko po trochę.

Wieje i leje, nie ma jak wyjść na dwór, no to wymyślam.

Oooo, robali nie ruszę, to różowe i zielone - mniam! :D

Pawełku, a co to jest, to co się tak na różowo zjesieniło? :o

...

U mnie na to drzewo mówią "Golden Flame Tree" :) (najpierw kwitnie na żółto) :)

ostatnio jadlam takie robale zawijane w wedzoneczke, szefie jak cos takiego przygotowac na szybko? zawijac pojedynczo i smazyć normalnie jak te bez wedzonki tylko odrobine dłuzej? u mnie robale czesto w roznej postaci mniammmmm lubimy je :D

Jeżeli robię z wędzonym bekonem, to boczek piekę osobno (lubimy bardziej chrupki).

Możesz naturalnie zawinąć i upiec w piekarniku (najlepiej w wysokiej temp. i krótko - jeżeli "przeciągniesz", krewetki zrobią się małe, twarde i niesmaczne), jeżeli natomiast chcesz na patelni, to plastry boczku powinny być bardzo cienkie, a krewetki owinięte "skąpo" :) ... tak samo postępujemy używając zamiast boczku Pancetta.

Prosciutto di Parma podaję surowe :)

a wedzonka krotoszynska albo poledwica lososiowa chyba sie nada? jest bardzo cieniutka i szybko sie smazy, krewety zdaza dojsc. ostatnio kupilam tez prawie przezroczyste plastry boczku, ostatecznie ich uzyje. jak dojda moje gary to poprobuje i sie pochwale czy wyszly :D:cool:

a wedzonka krotoszynska albo poledwica lososiowa chyba sie nada? jest bardzo cieniutka i szybko sie smazy, krewety zdaza dojsc. ostatnio kupilam tez prawie przezroczyste plastry boczku, ostatecznie ich uzyje. jak dojda moje gary to poprobuje i sie pochwale czy wyszly :D:cool:

Wszystkie wędzone, peklowane i dojrzewające się nadają :) ... "cieniutkie plasterki" :)

Z ryb to jadam chętnie dorsza na maśle smażonego, poza tym to nie przepadam, niestety.

Miało dzisiaj podobno wiać dość mocno, ale... na szczęście u nas nie jest tak źle.

Jak u Was?

Z ryb to jadam chętnie dorsza na maśle smażonego, poza tym to nie przepadam, niestety.

Miało dzisiaj podobno wiać dość mocno, ale... na szczęście u nas nie jest tak źle.

Jak u Was?

U mnie ? :) ... odwrotnie jakoś, rybne wszystko, lądowe, nie koniecznie :) ;)

Nie wieje :)