Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas niestety nie ma takiej usługi... :(

Albo trzeba kupić kapustę gotową szatkowaną w workach foliowych (niedobra, jednego roku kupiliśmy bo nasza kapusta nie urosła, to kiszonka zgniła już w lutym), albo trza mieć swoją kapustę i samemu sobie poszatkować ręcznie.

Uznaliśmy, że jednak nie chcemy kaszanki w kapuście ;) toteż starannie wszelkie krwawe ślady zostały wytropione i wywalone.

Ot, krwawica nasza. :lol2:

Arctisia - ale ja nie mogę się u Cię zasubskrybowac, nie ma opcji takiej... :(

Możesz uruchomić...?

Brazuniu - zapewniam, że namolne jęki i przekonywania Babci by Cię pokonały.

Też byś szatkowała...

Chociaż dzisiaj odmówiłam udziału w dalszym szatkowaniu, wymownie pchając pocięte paluchy Babci przed nos.

Paweł się nie oparł...

u nas dzis rybnie mamy swiezutkie pstragi na patelnie, tatar z pstraga, pstraga wedzonego na cieplo, na zimno, pieczeń warzywna z pstragiem, chleb na zakwasie i drozdzówke i jeszcze ciepla swiezo wedzona polska kabanoski. a jutro zrobie golabki, mam ze 30 w zamrazalniku :D

:lol2: przeciez nie jem tego wszystkiego od razu i sama, rybki byly na obiad, tatar na kolacje a wedzone i pieczen na kanapki co najmniej na 3 dni :D

golabki beda na obiad ponidzialkowy i wtorkowy, jutro drugi pstrag na patelnie, do tego salatka z kiszonej kapusty z dodatkowa cebulka, jablkiem duza iloscia natki i czarnego pieprzu no i oliwy i białe winko, samo zdrowie przeciez:D bez chleba, ziemniakow tylko rybka z surówka. ale przyznam, ze po tej przeprowadzce jestem taka wyglodniala, przy pakowaniu i rozpakowywaniu nie bylo kiedy zjesc. no i jednak musze zadbac o linie, bo brat ma slub przyspieszony w styczniu, rodzina nam sie powieksza :D:D:D super no nie? musze jakas kiece znalezc, w sumie znalazlam ale droga jak diabli ;)

No ba! Jasne, że super, jak rodzina się powiększa! :D

Wiesz, ja też nie myslałam, że Wy to na raz zjecie :lol2: ale nawet przygotowanie tego wszystkiego na raz wydaje mi się wieeeeelkim wyczynem kulinarnym! :yes:

A wesele to ŚWIETNA motywacja do schudnięcia - wiem z doświadczenia. ;)