mayland 30.07.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Dzień dobry Pstrągi....wędzone..... i po co ja tu dziś zajrzałam? Ślina mi będzie ciekła do samego wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.07.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ale pychtoki tam sobie robicie :D witanko o poranku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.07.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Niepotrzebnie tu zajrzałam Te pstrągi ... śniły mi się będą ... no nie podoba mi się to... Dzień dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.07.2008 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Kiełbaski świeżo wędzone też sobie zrobilim. Dzisiaj juz pogoda fajna, słoneczko nie daje po oczach, mozna żyć. Za przerabianie cukinii trza się brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.07.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Tzn co z nią robisz? Jak przerabiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.07.2008 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Wszystko to samo, co z ogórkami: w curry, słupki i inne cuda. Jeszcze kiszenie jak ogórków mam zamiar wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 30.07.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Pozdrowienia przyniosłam Ale tu apetycznie...mniam...mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.07.2008 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Aniu - telepatia jakaś czy coś - nie wiedząc, że byłaś u mnie, poleciałam rano do Ciebie... Miło, że zajrzałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 31.07.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 zajrzałem przywitać sięmiłego dniapozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.07.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Depesiu ja poproszę jeśli mozna o przepisik na te w curry i te słupki na pw Mam ochote na coś ciekawego w słoikach Robiłaś ogórki z chili? Ja robię korniszone. Zalewa 1:5, lekko dosłodzona i posolona i duzo chili do tego i troche gorczycy. Potem ogórki są ostre, dobre do wódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 31.07.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 miłego dnia wszystkim ptaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.07.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ratunku! Braza nie chce nas wypuścić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.07.2008 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 zajrzałem przywitać się miłego dnia pozdrawiam m. O, jak miło! Maksiu, dzień dobry i miłego dnia!!! Buziaczki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.07.2008 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Depesiu ja poproszę jeśli mozna o przepisik na te w curry i te słupki na pw Mam ochote na coś ciekawego w słoikach Robiłaś ogórki z chili? Ja robię korniszone. Zalewa 1:5, lekko dosłodzona i posolona i duzo chili do tego i troche gorczycy. Potem ogórki są ostre, dobre do wódki Maylandziu, te curry to przepis Froschki, jest w wątku z przetworami, ale proszę: currowa salatka ogorkowa 2,5 kg ogorkow (obranych i pokrojonych w plasterki) 1 szkl. cukru 1 szkl. octu 10 % (moja mama daje 3/4 szkl.) 1 szkl. wody 2 lyzki stolowe soli 2 lyzeczki posiekanego kopru (mama daje wiecej) 2 lyzeczki gorczycy 1 paczka przyprawy curry 5 duzych cebul (pokrojonych w polplasterki) wszystko razem wymieszac zostawic na 2h nalozyc do sloiczkow pasteryzowac ok.10 min A słupki... zaraz... jest. Proszę: OGÓRKI "SŁUPKI" 4 kg ogórków > pokrojone w ćwiartki (nie obierane) 3 szt. papryki (mieszana czerwona i żółta) > pokrojona w kostkę 4 cebule > pokrojona w piórka (ale nie małe) wszystkie składniki wkładam w solankę: 9 szklanek wody + szklanka grubej soli kamiennej - zostawiam na 4 godziny, mieszam od czasu do czasu. Po 4 godzinach odlewam sok. Robię zalewę: 1 szklanka octu + 6 szklanek wody + 2,5 szklanek cukru + liście laurowe (połamane)+ ziele angielskie. Napełniam słoiki ogórkami i wlewam gotującą się zalewę, staram się żeby w każdym słoiku było wszystko, zamykam słoiki. Pasteryzuję 10 minut w kociołku, wyjmuję odwracam do góry dnem, a jak wystygną do spiżarki. Wg tych przepisów robię cukinię - świetna, naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.07.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Maluszku - i Tobie miłego. Agduś - zaraz pójdę i porządek z tym zrobię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.07.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Dziekuję Ci bardzo Dobra Kobieto Ogórki i pomidory mamy swoje, z tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 31.07.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Agduś - zaraz pójdę i porządek z tym zrobię!!! Ale się boję.... Puszczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.07.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Dziekuję Ci bardzo Dobra Kobieto Ogórki i pomidory mamy swoje, z tunelu to tam ciemno jest, za światło się nie wypłacicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.07.2008 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 No i znowu podlewać trzeba... Nie cierpię tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.07.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ogórki i pomidory mamy swoje, z tunelu My prawie tez .Sasiedzi maja duuuuze tunele i mozna kupowac Dobrze , ze ja nie mam co podlewac. Chociazw sumie to lubilam w poprzednim domu podlewanie. Nawet myslalam , zeby nie robic tego systemu do podlewania. Prawde mowiac dobrze mi sie mysli jak podlewam. Kazdy ma jakies zboczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts