Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

I wiecie co mnie cały czas męczy? To, co powiedział jeden z policjantów. "sprawdzimy najpierw jakie ma w domu warunki, czy można go tam w ogóle zostawić".

Tego typu upośledzenia dość często występują rodzinnie. U tego Pana w domu, jak powiedział, jest Mama. Też taka...? Kto się tym wszystkim zajmuje? :roll: Opieka społeczna? Nasz system jest przecież całkowicie niewydolny, także w tych rzeczach! :evil:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bo dla polityków liczy się kasa, a nie człowiek :evil:

Ustawy o pomocy społecznej moim zdaniem kuleją, wszędzie tylko kasa - a podobno katolicki kraj :evil:

W niemczech, francji czy gdziekolwiek indziej takie rzeczy są niedopuszczalne, wcale się nie dziwię, że ludzie masowo emigrują... :roll:

Pozostaje nam tylko głosować na inne opcje polityczne i sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać...

Bo piękne obietnice ma każdy - a moze w końcu traimy na rząd z jajem - obecny się nie sprawdził, trza szukać innego, i mieć tylko nadzieję...

Choć kurde sama nie wierzę chyba w to co mówię :roll:

Daj spokoj Dpsiu z ta opieka.

U nas opieka to sie chyba sprowadza do tego , ze oni maja swoje lecznice i lecza sie tam sami i setki ich znajomkow czy rodziny. :evil:

A biedny, chory i kaleki czy uposledzony czlowiek moze sie cmoknac.

Bo nawet nie wyemigruje :-?

Daj spokoj Dpsiu z ta opieka.

U nas opieka to sie chyba sprowadza do tego , ze oni maja swoje lecznice i lecza sie tam sami i setki ich znajomkow czy rodziny. :evil:

A biedny, chory i kaleki czy uposledzony czlowiek moze sie cmoknac.

Bo nawet nie wyemigruje :-?

Ma ktoś z Was może trzy bilety do Irlandii do odstąpienia?? Dla psa coś załatwię 8)

Pozostaje nam tylko głosować na inne opcje polityczne i sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać...

Bo piękne obietnice ma każdy - a moze w końcu traimy na rząd z jajem - obecny się nie sprawdził, trza szukać innego, i mieć tylko nadzieję...

Choć kurde sama nie wierzę chyba w to co mówię :roll:

Zazdroszczę optymizmu. Ja się zastanaiwm, czy w ogóle wybierać, bo nie ma spośród kogo! No literalnie nie ma na kogo głosować! Chyba że pójdę głosować przeciw komuś - tacy są!

Ja jużzaczynam myśleć kayegoriami mniejszego zła na wyborach. Kto jest mniejszym złem - defraudant i złodziej na lewicy czy ignorant, który nas skłoca między sobą i z sąsiadami za granicą na prawicy? Polskie wybory. :-?

Dps - już nie raz doświadczyłam tego ,że nic nie dzieje sie bez powodu .Ta Wasza przygoda w lesie uświadamia po raz kolejny ,że życiem rządzi przypadek ....no bo gybście nie zatrzmali sie w lesie przy tych cudnych grzybach -ten człowiek możeby nigdy nie został odnaleziony .... :(

Każdy ma swojego Anioła Stróża -wczoraj byłaś nim Ty :wink:

A ja wierzę, że to wcale nie przypadek... Tak miało być - i na pewno to zdarzenie ma głębszy sens... Ciarki mnie przeszły, kiedy przeczytałam tę historię.

Ale ta lekarka - szok! Mam nadzieję, że odpowie za taką nieodpowiedzialność. Przecież mogła doprowadzić do śmierci tego człowieka...

Niesamowita ta historia z grzybobraniem w tle. Miał wyjątkowe szczeście ten człowiek, że natknął się na Was. Co do polityki to może warto zagłosować na inną opcję- bardziej liberalną? :roll:

Pozazdrościłam Ci tych grzybków i w piątek wybieramy sie do lasu. Mąż właśnie mi powiedział, że jest ich zatrzęsienie - choć u Was najwięcej- w mazowieckim mniej ale i tak jest wysyp. Uwielbiam zbierać grzyby - ale zbieram tylko prawdziwki, ipodgrzybki, maslaki, gaski i kurki... Reszty nie znam - choć wiem, że jest jadalnych więcej... Pozdrawiam serdecznie.

DPSka niesamowita historia :o :( :cry: :cry: ... Jak dobrze, że odpowiednia osoba w odpowiednim czasie wybrała się na grzyby :( ...aż strach pomyśleć co mogło się stać :( ... W dzisiejszych czasach znieczulica jest tak wielka, że to naprawdę CUD, że ten człowiek trafił właśnie na was. Niektórzy to od razu mówią spiepszaj dziadu :roll: :-? ....

Ilość grzybów robi wrażenie :o 8) :D ....hm ta łopata to do tych grzybków jest??? :lol: :lol: ....

Ooooo, witaj, Monisia! :D Może będziesz odwiedzać mnie częściej tutaj? :roll:

Kurcze, skąd wiedziałaś o tej łopacie? :oops: :o :lol: Zapomniałam ją odsunąć, cholercia... :oops: 8)

Od trzech dni suszona jest codziennie taka sama porcja jak na zdjęciu. :D

Rrmi... Jak zwykle radykalnie poprawiasz mi nastrój. :lol: :lol: :lol:

Frosia - to ja się bardzo cieszę. Grzybów mogę nawet dosiać. Proszę dać znać jak długo Frosch zostanie, żebym wiedziała, ile hektarów mam obsiać. 8) I proszę dać Mu przepis na ogórki, kurna. Żeby mi dał... przywiózł znaczy. :oops:

Tak całkiem na marginesie - do kogo Ty wtedy jedziesz? :roll:

Dpsiu niesamowita historia z tym chorym człowiekiem . Dzięki Wam dostał szansę godnego życia :D

Mam pytanie do grzybków 8)

Co robisz z kozaczkami jeśli ich nie suszysz ?

Nie suszę, bo robią się całkiem czarne, paskudnie to wygląda. Zazwyczaj idą wyłącznie do bezpośredniej konsumpcji - wrzucam pokrojone surowe na teflonową patelnię ze smalcem. Sporo soli i pieprzu. Smażę ok. 20 min. Pycha! Oczywiście poduszki grzybów od spodu kapelusza wyrzucam - siedzą tam wszystkie robale, jakie można sobie wyobrazić. :evil: Bleeeeee!