Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A my pod samą puszczą mieszkamy i nie mamy czasu na grzyby iść. Wstyd normalnie!

Wczoraj posłałam dziecię na spacer z psuczką. Długo nie wracała, co mnie zdziwiło, bo zazwyczaj "odwala" to szybko, znacznie szybciej niż by suczka chciała. Już się nawet zaczęłam martwić, czy aby młoda nie stoi obserwując kopulację, bo sunia się powabna zrobiła (na szczęście okoliczni absztyfikanci - sztuk dwie - bez drabinki nie mają się do czego zabierać). W końcu dziecię wróciło niosąc tryumfalnie reklamówkę grzybów z całkiem pokaźnym prawdziwkiem na wierzchu. Okazało się, ze zebrała to w maleńkim lasku niedaleko domu! Oj, chyba w ten weekend jakoś odciągnę Andrzeja od hebelka itp. zabawek i pójdziemy na grzybki!

Agduś wstyd i hańba!!! Pod nosem masz i nic!!! To tak jak z tą ... babą w windzie :D

Właśnie leje jak z cebra, a grzybów w okolicach jak na lekarstwo. Na straganach widzę, i owszem, nawet ogromniaste ilości, tylko gdzie ci ludzie je zbierają :o Mój Tata trzeci raz po lesie łazi i niewiele z tego ma. Szkoda, bo jak On ma mało grzybów to ja też :wink:

Jea - :oops: :oops: :oops: :D 8) Dziękuję za komplement. A słoiki czekają na takich Gości jak Ty. :D

Agduś - musicie koniecznie naprawić to zaniedbanie, chociaż mnie wygląda, że jeszcze chwilka i grzybki się skończą. :( Musicie szybko nadrabiać te braki. :roll:

Braza - wychodzi, że do mnie musicie na te grzyby. :D

Kochana, nic nie przeoczyłaś, tylko w stodole jest aż do wiosny Przerwa Technologiczna. Inwestorzy okopali się na z góry upatrzonych pozycjach - aż nazbiera się trochę kasy... :lol:

Na razie jest tam zrobiona w miarę jadalnia (bez płytek podłogowych) i kuchnia (bez tych mebli co ja chcę, a Mąż nie ma kasy). Ale wszystko funkcjonuje doskonale, właśnie wczoraj żegnali się z nami goście (chociaż wyjeżdżają w sobotę :o ), był płacz, mowa o samopoczuciu i pudełko z ptasim mleczkiem jako wyrazem zadowolenia. :D Mam nadzieję, że następni też będą się tak dobrze czuli. :D 8)

wlasnie doczytalam , ze Frosch sie sam do ciebie depeesiu wybiera :o :o :o

czy ja o czyms powinnam wiedziec ? :roll:

jak chcesz puszcze go samego , ale wtedy lepiej Pawla z walkiem ( i traktorem od tego walka ) wyslij do mnie , zeby B. nie byl zbytnio rozkojarzony :wink: :wink: :wink:

nie wiem natomiast co myslec o innych paniach zaproszonych na grzybobranie

przed monisia frosch ucieka (monia , no chyba , ze wybierzecie sie jednym autem :wink: :wink: :wink: )

ale rrmisia ? no nie wiem czy nie zbladzi z nim w tym lesie :roll:

potem bede rozwieszac plakaty : ktokolwiek widzial , ktokolwiek wie

jea , a moze wpadniesz po drodze do mnie ?

moze cos upichce ?:roll:

nie , zebym o depeesie zazdrosna byla :roll: no cos ty :D :D :D

depeesia wklej no nam tu kawalek twojego lasu , tak bardzo mi sie podobal

Ja, to się chyba dziewczyny do Was na grzyby wybiorę :roll:

szperacza w spiżarkach włączę, a co...

Tylko powiedz kiedy... Będę gotowa... :oops: :lol:

Kobieta Twej klasy zawsze jest gotowa 8)

a słoiki wystarczą :lol:

A Ty myślałeś, że coś jeszcze dostaniesz poza słoikami? :o :lol: Specjalna półeczka będzie na Ciebie czekała! :D

A Ty myślałeś, że coś jeszcze dostaniesz poza słoikami? :o :lol: Specjalna półeczka będzie na Ciebie czekała! :D

teraz wiem po co ci ten moj przepis :o :evil: :wink: :wink: :wink:

Czekajcie, bo ja to się już pogubiłam!! To kto do kogo jedzie?? Frosh do Jea :roll: , Depeesia do Froshki :roll: czy zupełnie na odwrót :roll: :wink:

No, tutaj też się niezła impreza szykuje :D Jak Futrzaczek wpadnie do spiżarki, to koniec świata :wink: Depeesiu upchaj gdzieś w ciemnym kącie parę słoiczków z tymi grzybkami, bardzo proszę. Możet Jea nie wywącha i ja się załapię na te pyszności :wink: :D A na parapetówę jak znalazł! :D U mnie po stronie "przychód" w zakresie grzybów widnieje wielkie zero :-? :wink:

teraz wiem po co ci ten moj przepis :o :evil: :wink: :wink: :wink:

Jaki przepis? :o Ten, co to go trzeci tydzień wysyłasz? :lol: 8)

Ło matko! :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

A co za cholera mnie domek przeniosła?! :o :lol:

Czyżby już taki był słynny?

Jest kilka o takiej nazwie, ale nasz... :wink: a, co będę gadać... :D

Zdjęcie przednie, dziękuję, Sąsiad!

Chyba muszę pomyśleć o zrobieniu takiego. 8) :D