Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Różnią się Depsiu, nawet bardzo. Na wiejskich cmentarzach jest cicho i spokojnie, u nas ... no cóż, spotkania po latach, śmiechy, ploty i ... rewia mody!!!! Dlatego ja osobiście wolę pójść na cmentarz w każdy inny dzień.

Urzekło mnie to zdjęcie kolorami

http://images37.fotosik.pl/25/94e412b6d91d950b.jpg

Brazuniu - dziękuję za to, że Ci się zdjątko podobało. :oops: :D

Chefie - czy Ty już gotowałeś dla tego całego Gatesa? Może podrzucisz przepis na coś, co wielcy tego świata jadają, zamiast odleżyny mi tu imputować? :evil: :lol:

No i mgliste dzień dobry. :D

...

Chefie - czy Ty już gotowałeś dla tego całego Gatesa? Może podrzucisz przepis na coś, co wielcy tego świata jadają, zamiast odleżyny mi tu imputować? :evil: :lol:

...

niestety nie ja układam menu ... to rola Head Chef ... ja robię tylko za Sous Chef (jeden z zastępców, taki od poganiania murzynków :) ) ... czasmi to soli dosypię, przypieprzę ;)

... indyka żarli (z sosem z mango) ... może zrobię takiego na Święto Dziękczynienia (to już niedługo) :)

... konfiturkę popełniłem :)

buziaczki smaczne

niestety nie ja układam menu ... to rola Head Chef ... ja robię tylko za Sous Chef (jeden z zastępców, taki od poganiania murzynków :) ) ... czasmi to soli dosypię, przypieprzę ;)

... indyka żarli (z sosem z mango) ... może zrobię takiego na Święto Dziękczynienia (to już niedługo) :)

... konfiturkę popełniłem :)

buziaczki smaczne

Widziałam, zapisałam. :p

Czy taki przepis na indyka to można wykorzystać do kurczaka? :roll:

Jakoś nie do końca lubię indycze mięsko, coś mi w nim nie pasi. :oops:

Andrzejowe spaghetti to danie prawie jednogarnkowe. Do dużego gara wrzuca jarzywka pokrojone w kostkę (najszęściej mrożony groszek z marchewką, kukurydza, dużo pora pokrojonego dosyć drobno, i szpinak, wedle uznania można dodawać, co komu w duszy gra - u nas nie przejdzie papryka, bo dziecka by pluły, ale pasuje do tego), zalewa wodą i wkłada suchy makaron. Przyprawia, przykrywa i toto się dusi. Makaron wciąga wodę (trzeba sprawdzać, czy nie jest jej za mało albo za dużo - wtedy odkryć, coby odparowała). Osobno (to przeze mnie) smaży pokrojone jak do gulaszu mięso drobiowe. Potem ja odkładam sobie swoją porcję, a do reszty wrzuca mięso.

Ot i cała filozofia!

A moje spaghetti to zwykłe carbonara z wariacjami. Można robić sos z szynką, boczkiem, dodawać pieczarki lub nie. Podstawa to słodka śmietanka. Posypywanie serem żółtym na talerzu wskazane.