Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja się pochwalę... :oops:

Dzisiaj dzwoniła pani z bydgoskiego wydawnictwa, robią książkę (kilkanaście rozdziałów :o ) o kulinarnych cudeńkach lubuskiego.

I mój koncentrat grzybowy tam trafił! :o :D

W środę ze samiutkiej Bydgoszczy ma przyjechać fotograf z wydawnictwa zdjęcia koncentratu robić. :o 8) :D

Wew grudniu książka ma wyjść. :D

...

Czy taki przepis na indyka to można wykorzystać do kurczaka? :roll:

Jakoś nie do końca lubię indycze mięsko, coś mi w nim nie pasi. :oops:

... jasne, że można ... nawet do strusia można :) ... (kaczkę i gęś nie, ... trochę inne smaki)

Dobra, przyznam się, bo nie mogę wytrzymać: ciekawość mnie zżera, komu też Chefie tak przypieprzasz :roll: :oops: :wink:

...

... kiedyś jeden dureń tak mnie rozeźlił, że kopychą wielką w niego rzuciłem (dobrze, że nie garem :) ) ... już myślałem, że mnie z knajpy wyrzucą, bo pacjent poleciał do właściciela restauracji na skargę (nie dość, że dureń to do tego skarżypyta) ... jego wyrzucili :)

... a tak pozatem to czasami wiąchy lecą ... choć łapka często aż swędzi ;)

Spróbuj ugotować trzy różne obiady, które smakowałyby wszystkim moim dziewczynkom!

Dwudaniowe!

... eeeee ... aaa w czym problem ? :)

nic tylko o żarciu i żarciu,

...

... a jakże by inaczej :) ... wczoraj se gołąbki popełniłem :)

Andrzejowe spaghetti to danie prawie jednogarnkowe.

...

... bardzo dobry i smaczny sposób, na danie z makaronu (przedstawione w tym poście)

...

... o kulinarnych cudeńkach lubuskiego.

I mój koncentrat grzybowy tam trafił! :o :D

...

Wew grudniu książka ma wyjść. :D

...

Zamawiam egzemplarz z autografem!

... również jeden egzemplarz poproszę (koncentratu) ... książka może być jako załącznik :)

... moja również pewnie w grudniu wyjdzie (książka) ... ale wątpię czy tego roku (w takim "tępie" pisana :) ;)

pozdróweczka smakowite i cieplutkie

Chefie, jak rany, toś Ty krewki jest :D A skoro takiś krewki, to weź się skoncentruj i napisz tę książkę w końcu.... :oops: A jak już ją wydadzą, ją kupię i wyślę do autora po autograf!!! A co!!!!!

Depsia, ja to chyba nie muszę się upominać o ten koncentrat ... no książkę ... no nie?? Taż na sobie i rodzinie tego specjału wypróbowałam!!!!

Spróbuj ugotować trzy różne obiady, które smakowałyby wszystkim moim dziewczynkom!

Dwudaniowe!

Zadanie jest niewykonalne, bo Madzia z zup jada wyłącznie ogórkową (ostatecznie rosół lub krupnik, którego nie tkną jej siostry). Małgo i Wera jeszcze zjedzą pomidorową i serową. Weronika nie lubi ziemniaków gotowanych, a Madzia pieczonych. Makaron lubią wszystkie. Pierogi niby też, ale dwie jadają tylko owocowe, a jedna wyłącznie ruskie (ma to po mnie!). Ryżu nie ruszy żadna... I tak dalej...

Dwudaniowe!

Zadanie jest niewykonalne, bo Madzia z zup jada wyłącznie ogórkową (ostatecznie rosół lub krupnik, którego nie tkną jej siostry). Małgo i Wera jeszcze zjedzą pomidorową i serową. Weronika nie lubi ziemniaków gotowanych, a Madzia pieczonych. Makaron lubią wszystkie. Pierogi niby też, ale dwie jadają tylko owocowe, a jedna wyłącznie ruskie (ma to po mnie!). Ryżu nie ruszy żadna... I tak dalej...

moja babcia by powiedziała .... wojny trzeba :o

Dwudaniowe!

moja babcia by powiedziała .... wojny trzeba :o

... hmmm ... miast wojny może tak:

... może grzybową (jest teraz sezon) albo cebulową albo cebulową jest ser (nikomu jeszcze nie zaszkodziła)

a na drugie koniecznie zrób im naleśniki z owocami i z serem zapiekane w piekarniku i polane kremówką ... będziesz miała drugie razem z deserem :wink:

Chefie, jak rany, toś Ty krewki jest :D A skoro takiś krewki, to weź się skoncentruj i napisz tę książkę w końcu.... :oops: A jak już ją wydadzą, ją kupię i wyślę do autora po autograf!!! A co!!!!!

...

... piszę już ponad dwa lata :oops: ... część przepadła razem ze zdjęciami 2007 (razem z dyskiem w starym notebook'u) ... później miałem przerwę (dość długą), od jakiegoś czasu znowu coś stukam ... ale powoli, vena mnie opuściła :( ... no i czasu ni ma za wiela :(

pozdróweczka

Co tam mój jeden malutki przepisik. :lol:

Sama nie wiem, czy choc jeden egzemplarz dostanę. :lol:

Ale Ty, Chefie - musisz obowiązkowie mi jeden egzemplarz Twojej ksionszki z autografem wysłać, bo inaczej będę się czuła baaaardzo skrzywdzona i porzucona. :oops:

He, dzisiaj w TV u nas gadali, że tera kucharze to baaardzo na topie som i w ogóle, Mistrzu do nich mówić cza, no i szaconek mieć. :D

Kuchnia Felek, wiedziałam, z kim się zawczasu zaprzyjaźnić... :lol:

Tera jenszy przepisik na stronce takiej sławy wisi... 8) :D

Chwała wieksza z tego niż z czego innego. 8)

Do mnie już od dawna to bez kija nie dostąpi. :oops: :lol:

Wszystko przez Pawełka. :D

...

Ale Ty, Chefie - musisz obowiązkowie mi jeden egzemplarz Twojej ksionszki z autografem wysłać, bo inaczej będę się czuła baaaardzo skrzywdzona i porzucona. :oops:

...

...

... pierwsze 100 będzie z autografem :) ... więcej pewnie nie sprzedam :wink:

...

...

He, dzisiaj w TV u nas gadali, że tera kucharze to baaardzo na topie som i w ogóle, Mistrzu do nich mówić cza, no i szaconek mieć. :D

...

... a jakże by inaczej :wink: ... spróbuj tylko kucharza wkurzyć :evil: ... nie wiesz co na Twoim talerzu wyląduje :wink:

buziaczki smaczne

... pierwsze 100 będzie z autografem :) ... więcej pewnie nie sprzedam :wink:

Ale gadasz. :o :lol: Sławom hamerykańskim gotujesz, a tutaj tak gadasz. :p Ja siem zaklepujem na tę książkę, bo potem to bankowo się nie dopcham. :D Proszę się skoncentrować, zasiąść do komputra i pisać. I pamiętać o archiwizacji danych!!!! :p

... spróbuj tylko kucharza wkurzyć :evil: ... nie wiesz co na Twoim talerzu wyląduje :wink:

No. Z tym to prawda. Zaraz bym pewnie zafasowała jakieś danko nafaszerowane jalapeno. :lol:

Padłabym na serce. :lol:

I potem to już bym odpaliła tę mietłę od Ciebie i zgadnij, do kogo straszyć poleciała! http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/n040.gif

Kasia, no kurczę, jest czego zazdraszczać, nie zaprzeczam. :D

Bardzo jestem dumna z tej przyjaźni. 8)

A w ogóle - dzień doberek wszystkim, bo pewnie ledwie mnie widać zza tej mgły! :o