Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wypraszam sobie - nad nikim się nie pastwię. Drobny szantażyk - nie ma słodkiego bez zdrowego!

A tak poza tym, to ostatnio mam wrażenie, że to nade mną się pastwią.

A w ogóle to dzień dobry i do widzenia - wklejam odcinek i spadam, bo przez to pisanie jestem z korektą do tyłu i muszę podgonić!

Jakby co, to książki kucharskiej jeszcze nie sprawdzałam. Zaczęłam od wypracowań moich uczniów, potem były prace magisterska i doktorska z prawa karnego, w międzyczasie jakaś licencjacka o handlu czy czymś takim (pamiętam, że o VAT na zabawki tam chodziło). Próbkę tego, co teraz sprawdzam już Wam pokazywalam, ale mogę wkleić jeszcze jedną - dla ciekawych:

"— Olimp ziemski przez nawalne niesłusznych impostur obłoki otoczony gęstemi planet zawisnych chmurami, wolnym być chcący od zaćmienia górnolotnemi niebieskiego Jowisza strzałami korroboruiąc się, przy oyczystey domów starożytnych strzale opponuiący się zeloso teyże strzały impetu per justitiam z firmamentem górnego Sionu łączy się w którym broniący tym zaszczytem leges praw pospolitych, JWżny Jmci Pan Jan Sapieha hrabia na Kodniu, Czarnobylu, Dorohostaiach, Murawicach, Kopyłach, Kupinie y Sapieżynie, Kawaler w Polskim Królestwie orła białego, Kasztelan Trocki, Starosta Brzeski itd. Marszałek trybunału Sądów głównych W. X. Lit. in vim ornamentu iaśnieiących gwiazd, przy iasno pałaiących tegoż ziemskiego nieba luminarzach, dla niewygasłey pamięci saeculo praesenti przezemnie niżey wyrażonego temi rytmami polskiemi condecoloratur anno 1729. folio, 3 arkusze.

Na odwr. str. tyt. herb Strzała (Sapiehów).

— Przelot oyczystego w imieniu Radziwiłłów orła przez ziemski litewskiego horyzontu Olimp księciu Mich. Radziwiłłowi etc. rytmami wyrażony. S. 1. 1728. folio, str. nlb. 14 prócz karty tytułowej z herbom odwrotnie."

Fajne nie?!

Prawie wszyscy chcą fajnego kotecka. :D

No to proszę bardzo:

http://images24.fotosik.pl/292/89d69e0884599833.jpg

http://images25.fotosik.pl/291/ba00f651632e5bdd.jpg

Brat Nefer, młodziutki kotecek. Jest najwiekszy z nich, tchórzliwy (nawet do pieszczot i miziania nie przyzwyczaił się jeszcze tak całkiem) i bardzo ładny.

Powierzę w dobre ręce - bez kitu!!! :D

Ktos chętny? Kwestie spotkania i transportu omówimy potem. 8) :D

Już bym po niego jechała, ale taki tchórzliwy to by się chyba nie czuł najlepiej wśród naszej trzódki...

Ale cudniasty jest! Nie obraź się, ale mnie się nawet od Neferci bardziej podoba, bo taki inny zupełnie dzięki temu białemu pyszczkowi.

Agduś, ale on tylko w stosunku do ludzi rezerwę ma, poza tym myśle, że po prostu trzeba go przyzwyczaić. Ja nie mam tak czasu latać za nim i miziać, ale jestem pewna, że wystarczy 2-3 dni, żeby zaczął normalnie się zachowywać, czyli lubic mizianie. Po 3 razach nie dostaje na rękach ataku paniki i nie próbuje uciec drapiąc i sycząc. Nawet ostatnio już pomruczał sobie, jak drapałam za uszkami.

Komu jak komu, ale Tobie to bym z radością go powierzyła - nigdzie lepiej by nie miał.

Plisss, przemyśl. W końcu autostradą niedaleko, a przed nami long weekend od piątku do wtorku włącznie...

Miaaauuuuuuuuu...... To był Cykor (tak go sobie na swój użytek nazwałam) :lol:

Kurczę, z samego rana kulałam się znowu ze śmiechu z tego zdjęcia!!! :lol:

Taki zluzowany żul, no nie mogę!!! :lol: :lol: :lol:

Śliczności moje, już go kocham!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Z rana, po obejrzeniu zdjęć, Nefcia też gania - za swoim ogonem, chyba bardzo chce go sobie napuszyć, żeby rasowo do Filipka wyglądać. :D

Chefie, Dochtór to chyba dobrze gada z tą stodołą. :D

Musowo tę książkę w stodole obejrzeć razem. 8)

No i dzień dobry wszystkim! :lol:

ale, musi być więcej woluminów :lol:

Bibliotekę sie zapewni, a co. 8)

Goście bez literatury nie moga przecie siedzieć. :D

Kultura musi jakaś być.

Na srodku stołu postawię zdjęcie Filipka z flaszką, tfu przepraszam, z książką. :lol:

Boskie!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://i280.photobucket.com/albums/kk194/mrjar_2008/12%20pazdziernik/25%20pazdziernik/oblewanie.jpg