Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć, kochani! :D

Marjuszek, jakoś nie piszesz, co słychać. :wink: :lol:

Gosia, czy Ty już w ogóle nie zamierzasz przychodzić? I chciałam powiedzieć, że od wtorku obiecujesz się odezwać u Maćka K. :-?

I nic. :o

No jak nie ma, to założyć trzeba taki watek - na pewno będzie cieszył sie powodzeniem. :D

Teraz przyszło mi do głowy - może jeszcze potrawy na Boże Narodzenie by się przydały? :roll:

No jak nie ma, to założyć trzeba taki watek - na pewno będzie cieszył sie powodzeniem. :D

Teraz przyszło mi do głowy - może jeszcze potrawy na Boże Narodzenie by się przydały? :roll:

zdecydowanie na czasie byłby ten wewontek :lol:

a ja szukam inspiracji bo Małzowi do pracy mam ciasto urodzinowe upiec tak ze 3 blachy trzeba :roll: :lol:

Pewnie się coś klikło 2x.

A mnie się przypomniało, że nie założyłam tego Bożonarodzeniowego. Poszukam cos fajnego chyba i se założę, a co! :lol:

Tak sobie myślę, że czas powoli się do porządków świątecznych zabierać. Jeśli ma to być zrobione dobrze i porządnie, to trzeba to zrobić powoli, po kolei, każdy pokój i inne pomieszczenia. A na to czasu trzeba. :roll:

Może dzisiaj zacznę.

Właściwie to w tym tygodniu trochę zaczęłam, wzięło mnie na porządkowanie papierów i wyrzucanie zbędnych rzeczy z szaf.

Pojęcia nie miałam, że tego aż tyle jest. :oops:

Depsia - straszną robotę sobie na głowę bierzesz :roll:

wybór jest Twój - ale dobrze się zastanów czy warto zaczynać :lol: :wink:

Odkryłam - że u mnie gdzie-niegdzie ozdóbki Swiateczne z zeszłęgo roku jeszcze się ostały. Wstyd się przyznać - ale to w sumie poręczne jest - w tym roku jak znalazł :D.

Ja się zbieram do pakowania ..ale słabo mi idzie ..

to na forum zajrzę , to z herbatką przysiądę :D

ale tfu tfu - zyczę zapału i do złego nie namawiam :D

Ja mam ozdoby na choinkę w kolorze srebrnym i niebieskim. Srebrny może byc ale kurcze ten niebieski to nijak mi nie pasuje, no do niczego. Teraz czerwień by się przydała i chyba taka w bardziej tradycyjnym wydaniu jak np. bombki malowane ręcznie. :roll: Ale chyba będzie cała srebrna i tyle :lol: Bardziej chyba przeżywam ubranie przed domem. Na drzewa zarzucimy sznury lamp. Nie są to świerki czy jodły ale i tam powinno być ok

Zosiu - przy dobrym wsparciu to może i szafki w kuchni uda się posprzątać. :lol:

Czy Ty co roku wyrzucasz ozdoby świąteczne? :lol:

Ja rozumiem, że co roku kupujesz nowe, ale żeby tak bezwstydnie się chwalić... :p :lol:

Jakbym troszkę bliżej miała, to bym Ci przyjechała pomóc z pakowaniem, a tak to będę Cię wspierać tutaj. :D

Mayland - ja to kilka lat temu miałam taki okres, że kupowałam różne zestawy ozdób co roku. mam czerwono-złoty, mam srebrno-niebieski i mam taki bardzo tradycyjny, najbardziej ulubiony: orzechy włoskie na nitkach, suszone plasterki pomarańczy i cytryn, słomiane ozdóbki... Ten ostatni najlepszy jest, można jeszcze do niego różne cukierki dodawać, jabłka, i w ogóle dobre rzeczy, tylko nie kiełbasę. :D

A lampki na zewnątrz radzę koniecznie wyłącznie białe. Najlepiej widoczne i najefektowniej podświetlają ogród. Często też biorę szklankę, proszę Sołtysa, żeby mi ją owinął miękkim drutem i uformował z niego pałączek - powstaje jakby miniaturka wiadra, którą można powiesić w Wigilię na gałęzi drzewa, włożyć do środka tee-lighta i zapalić go. Tak pieknie to wygląda, zwłaszcza jeśli drzewko w śniegu stoi...

Dzisiaj mogę zacząć liczyć dni. :D :D :D

Synek równiutko za miesiąc przylatuje na święta. 8) :D :D :D

Tak się cieszę, to już niedługo, w porównaniu z tym, że wyjechał z domu w końcu czerwca. :roll: :D