Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha, u mnie nie było odruchu ucieczki, bo i dokąd mozna z łódki uciec? Ale paniczny prawie strach o dzieci - tak. Płynęłam na oślep (przy białym szkwale i 12 Beauforta jest tak, że masz odczucie, jakby ktoś z węża strażackiego na full power lał Ci prosto w twarz - żeby zaczerpnąc tchu, musisz osłonić twarz ręką albo się odwrócić, a oczy masz kompletnie zalane), przez zęby modliłam się jakimiś nieskładnym słowy "Boże pozwól mi ochronić dzieci" i szczęście, że byłam na akwenie, który doskonale znałam - dlatego szóstym zmysłem wyczułam, że jestem o kilka metrów od burty stojącego olbrzymiego statku i na silniku jadę prosto na niego. :o

Było emocji, oj, było.

Ale teraz jest co powspominać. :wink:

Ja bym się skichałą ze strachu - odczuwam lęk przed wodą (urodzona i wychowana nad Bałtykiem :) ). Jak płynęliśmy okrętami do Świnoujścia na wygnanie był sztorm ... Szanowny dowodził okrętem, na którym płynęłam, byliśmy parę miesięcy po ślubie i to On mnie namówił na tę przejażdżkę ... po kilku minutach od wyjścia z portu zaczęłam podejrzewać, że już Mu się znudziłam i w taki subtelny sposób chce się mnie pozbyć :wink: :D

Dzień dobry.

Jesli o mnie chodzi to nie lubię wiatru. Dlatego też, rzadko w góry jeździmy bo tam zawsze wieje :wink: Wiatr wprowadza u mnie element nerwowości. Chodzę nabuzowana :lol: Więc chyba dobrze, ze my ludzie z nizin jestesmy :wink: :lol:

Mam tak samo :roll: Od razu boli mnie głowa.

Górale mówią, że podczas halnego zdarza się więcej samobóstw niz normalnie :-?

Co z tym wiatrem jest na rzeczy.

Wiatr w górach lubię. Na nizinach nie. Ciekawe czemu? Może w góry jadę po przygodę i MA BYĆ ekstremalnie, a na nizinach mieszkam, więc ma tu być spokojnie? W górach wiatr powoduje, że zazdroszczę ptakom, na nizinach reaguję tak jak Wy, ale głowa mnie nie boli (właściwie nigdy).

A co do Górali, to rzeczywiście halny na nich dziwnie działa. Ojciec mi opowiadał, jak kiedyś przed halnym wyszedł nocą ze schroniska w Pięciu Stawach. Siedział na Kopie i w świetle księżyca zobaczył nagle, że wokół schroniska pląsają rusałki. Z długimi, rozwianymi włosami, tańczą, śpiewają... To była cała zeńska część obsługi schroniska. Tak przed halnym im biło.

Kiedy indziej byłam tam z ciocią i ojcem. Też przed halnym, w nocy obudził ich przeraźliwy kobiecy krzyk. Ojciec wybiegł na korytarz. Zobaczył rozbite szybki w drzwiach prowadzących do jadalni. Na korytarzu nie było nikogo, panowała cisza. Rano szybki były wstawione. Gdyby nie świeży kit, można by pomyśleć, że to był sen...

Dzień dobry.

Jesli o mnie chodzi to nie lubię wiatru. Dlatego też, rzadko w góry jeździmy bo tam zawsze wieje :wink: Wiatr wprowadza u mnie element nerwowości. Chodzę nabuzowana :lol: Więc chyba dobrze, ze my ludzie z nizin jestesmy :wink: :lol:

Mam tak samo :roll: Od razu boli mnie głowa.

Górale mówią, że podczas halnego zdarza się więcej samobóstw niz normalnie :-?

Co z tym wiatrem jest na rzeczy.

chyba przed, bo jak wieje to godajom, że zaś sie jakis górol (gorol) :roll: powiesioł

ciemno i ...........wieje

... również ciemno (i zimno) ... ale nie wieje :lol:

zimno na Florydzie :o .... czy w Kórniku :roll:

... nad Florydę przyszwendał się jakiś bardzo zimny front ... brrrrrrr ... jest teraz 10*C (w dzień lepiej, ale również chłodno 21*C) :evil:

... w Kórniku pewnie Antarktyda (dla mnie) :lol: :wink:

pozdróweczka

ps - o co chodzi jak ktoś chodzi (za kim ?) to zachodzi (albo dochodzi) :roll: :wink:

O 21 stopniach w dzień to niektórzy tylko pomarzyć aktualnie mogą Chefie :-? :D Wieje, pada(ło) i zimno ... brrryyyy .... jakoś trzeba przetrwać!!!

Przylazłam, a co!!! Nie myślcie sobie :D :D :D

21st :o :o :o to ja jeszcze nei wiem ile musze czekać, żeby tyle było na dworze :roll:

cześć :)