braza 18.11.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Przywitać się przyszłam z rana Miłęgo dzionka Ja na wiatr jestem skazana, u nas zawsze wieje chociaż nie zawsze z taką samą siłą. I chyba go nawet lubię ... jak jestem w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.11.2008 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ha, u mnie nie było odruchu ucieczki, bo i dokąd mozna z łódki uciec? Ale paniczny prawie strach o dzieci - tak. Płynęłam na oślep (przy białym szkwale i 12 Beauforta jest tak, że masz odczucie, jakby ktoś z węża strażackiego na full power lał Ci prosto w twarz - żeby zaczerpnąc tchu, musisz osłonić twarz ręką albo się odwrócić, a oczy masz kompletnie zalane), przez zęby modliłam się jakimiś nieskładnym słowy "Boże pozwól mi ochronić dzieci" i szczęście, że byłam na akwenie, który doskonale znałam - dlatego szóstym zmysłem wyczułam, że jestem o kilka metrów od burty stojącego olbrzymiego statku i na silniku jadę prosto na niego. Było emocji, oj, było. Ale teraz jest co powspominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.11.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ja bym się skichałą ze strachu - odczuwam lęk przed wodą (urodzona i wychowana nad Bałtykiem ). Jak płynęliśmy okrętami do Świnoujścia na wygnanie był sztorm ... Szanowny dowodził okrętem, na którym płynęłam, byliśmy parę miesięcy po ślubie i to On mnie namówił na tę przejażdżkę ... po kilku minutach od wyjścia z portu zaczęłam podejrzewać, że już Mu się znudziłam i w taki subtelny sposób chce się mnie pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.11.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Dzień dobry. Jesli o mnie chodzi to nie lubię wiatru. Dlatego też, rzadko w góry jeździmy bo tam zawsze wieje Wiatr wprowadza u mnie element nerwowości. Chodzę nabuzowana Więc chyba dobrze, ze my ludzie z nizin jestesmy Mam tak samo Od razu boli mnie głowa. Górale mówią, że podczas halnego zdarza się więcej samobóstw niz normalnie Co z tym wiatrem jest na rzeczy. Wiatr w górach lubię. Na nizinach nie. Ciekawe czemu? Może w góry jadę po przygodę i MA BYĆ ekstremalnie, a na nizinach mieszkam, więc ma tu być spokojnie? W górach wiatr powoduje, że zazdroszczę ptakom, na nizinach reaguję tak jak Wy, ale głowa mnie nie boli (właściwie nigdy). A co do Górali, to rzeczywiście halny na nich dziwnie działa. Ojciec mi opowiadał, jak kiedyś przed halnym wyszedł nocą ze schroniska w Pięciu Stawach. Siedział na Kopie i w świetle księżyca zobaczył nagle, że wokół schroniska pląsają rusałki. Z długimi, rozwianymi włosami, tańczą, śpiewają... To była cała zeńska część obsługi schroniska. Tak przed halnym im biło. Kiedy indziej byłam tam z ciocią i ojcem. Też przed halnym, w nocy obudził ich przeraźliwy kobiecy krzyk. Ojciec wybiegł na korytarz. Zobaczył rozbite szybki w drzwiach prowadzących do jadalni. Na korytarzu nie było nikogo, panowała cisza. Rano szybki były wstawione. Gdyby nie świeży kit, można by pomyśleć, że to był sen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.11.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Dzień dobry. Jesli o mnie chodzi to nie lubię wiatru. Dlatego też, rzadko w góry jeździmy bo tam zawsze wieje Wiatr wprowadza u mnie element nerwowości. Chodzę nabuzowana Więc chyba dobrze, ze my ludzie z nizin jestesmy Mam tak samo Od razu boli mnie głowa. Górale mówią, że podczas halnego zdarza się więcej samobóstw niz normalnie Co z tym wiatrem jest na rzeczy. chyba przed, bo jak wieje to godajom, że zaś sie jakis górol (gorol) powiesioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 18.11.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 słonecznie witam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.11.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 U nas też dzisiaj słoneczko, chociaż zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.11.2008 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ciemno i ...........wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.11.2008 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 ciemno i ...........wieje ... również ciemno (i zimno) ... ale nie wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.11.2008 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 ciemno i ...........wieje ... również ciemno (i zimno) ... ale nie wieje zimno na Florydzie .... czy w Kórniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.11.2008 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Pojawiam się i znikam w końcu nie wiem kto za kim chodzi, i kto kogo małpuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.11.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 ciemno i ...........wieje ... również ciemno (i zimno) ... ale nie wieje zimno na Florydzie .... czy w Kórniku ... nad Florydę przyszwendał się jakiś bardzo zimny front ... brrrrrrr ... jest teraz 10*C (w dzień lepiej, ale również chłodno 21*C) ... w Kórniku pewnie Antarktyda (dla mnie) pozdróweczka ps - o co chodzi jak ktoś chodzi (za kim ?) to zachodzi (albo dochodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.11.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 O 21 stopniach w dzień to niektórzy tylko pomarzyć aktualnie mogą Chefie Wieje, pada(ło) i zimno ... brrryyyy .... jakoś trzeba przetrwać!!! Przylazłam, a co!!! Nie myślcie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 19.11.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 O 21 stopniach w dzień to niektórzy tylko pomarzyć aktualnie mogą Chefie Wieje, pada(ło) i zimno ... brrryyyy .... jakoś trzeba przetrwać!!! Przylazłam, a co!!! Nie myślcie sobie 21st to ja jeszcze nei wiem ile musze czekać, żeby tyle było na dworze cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 19.11.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 rano jak wychodziłem z domu było +2C gdzieś jedynke wcięło...pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 19.11.2008 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 ps - o co chodzi jak ktoś chodzi (za kim ?) to zachodzi (albo dochodzi) jak za czymś, to do chodzi do czegoś jak za kimś, to do kogoś za kim łaził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 20.11.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 cześć, pomimo szarugi życze dobrego dnia http://ktosiad.webd.pl/cat/images/smiles/icon_welcome.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 20.11.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ja rowniez cieplego zycze - okrutnieu nas wieje - okrutni epo prostu brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr- na gioraca czekolade zapraszamhttp://bi.gazeta.pl/im/9/3226/z3226149X.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.11.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Dzień dobry! Wpadam i częstuję sie od razu, nie bacząc na przyszłe wskazania wagi. Mniam! PychotkaOblizuję się i dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.11.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 A gospodynia gdzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts