braza 25.11.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Nie wiem gdzie Agduś tę Walkirię upchnie, ale to już Jej problem Uwaga: poprawiona obsada: Mokka – (odnoszę wrażenie, że to powieściowa Klotylda Kociołek, ale może się mylę) - czarna zmora !! Będzie brzęczała łańcuchami, wydawała potępieńcze wrzaski i świeciła czerwonymi jak piekło oczodołami. Wraz ze swoim psem Baskervill’ów (tej roli Świnka) powoduje u maluczkich krzepnięcie krwi. Agduś – biała zmora … ale jeszcze nie wiadomo czy biała bo dobra, czy biała, bo ludzie bledną i mdleją na jej widok Depsia w podwójnej roli: – wstrętna czarownica z bagien, warząca piekielne mikstury mające doprowadzić męską część integracyjnego grona do szaleństwa oraz jako Jozif z bazin (cokolwiek by to nie oznaczało), grabiący i łupiący (chyba tę męską część) ze wszystkich dóbr; Anjamenka, Wu, Małgoś2 (te odchudzające się) - uciekające przed rozochoconymi panami (spojonymi wywarami Depsi) rusałki, co to zwiewnym sposobem poruszania się, nagimi ciałami i boskim śpiewem zwabiają tę męską część grupy na bagna – nie ustalone jeszcze po co Piąteczka – dekoratorka i scenografka. Od niej zależy cała mroczność scenerii Nitubaga – pomocnica wiedźmy (prawa ręka) i bileterka Kasica vel. KaśkaMaciej – organizatorka wolnego czasu, cokolwiek by to nie miało oznaczać Dochtór vel. 1950 – w podwójnej roli: faun (do ustalenia czy mitologiczny, czy Narniowy, można ewentualnie skonsolidować); pewne że będzie pląsał (może w kiecce) i grał na flecie(już bez kiecki) oraz koordynator działań wszelakich Gwoździk i syn Piąteczki – faceci (niekoniecznie w czerni…) od efektów dźwiękowych . Będą bili w bębny i szarpali struny, co by jeszcze straszniej było Miśka, Carmen, Nefercia – koty w roli królików (trza by uszy uszyć i nad ogonkami pomyśleć, co by nie majtały nimi bezwiednie). Wszystkie w zamian za zagrażające zdrowiu ptactwo pałętające się po okolicy. Jedyny wyjątkiem jest struś, którego ma zeżreć gad oślizgły. Sucz i Misiek Maluszka, Katma, Hera Veruni, Karuś Depsi – wilki, co to na kulig napadają i zżerają delikwenta (o ile wcześniej gad oślizgły go nie dopadnie) Królik vel. Jea – jedyny prawdziwy królik w towarzystwie oszukańców (nie wiem czy już wie, że zaangażowany został) Królik Morderca to słynna postać z Monthy Pyton'a. Bardzo słynna. Łosie – te w roli aniołów stróżów broniących rozochoconych panów biznesmenów przed wściekłymi połowicami – vacaty na łosie Agdusiowa Emi - lew straszliwie ryczący powodujący tym rykiem natychmiastową ucieczkę każdego delikwenta Jamles – sam główny i najważniejszy!!! Będzie siedział na krzesełku z napisem „Director” na oparciu i wydzierał się przez tubę. Anoleiz - czarownica kuchenna z warząchwią Verunia - sympatyczna nimfa Mr. Jar - ojciec, ale też dźwiękowiec Kaśka maciej i mayland - gadziny oślizgłe Komtur- Czarny Rycerz w zbroi o odpowiednim kolorze, mamroczący niewyraźnie (bo przyłbica Mu przeszkadza) i straszliwie trzeszczący tą zbroją - oliwienie zbroi można zadać jako lżejszą karę jakiemuś delikwentowi An_Budowa - wiedźma-oblatywacz nowych modeli mioteł Froszka – ropucha do całowania. Mąż Froszki – obsługa pił łańcuchowych, siekier itp. An-Bud - spec od dyplomacji - przyda się na rozprawach sądowych wytyczonych przez sponiewieranych delikwentów Zochna - Walkiria z halabardą (albo inną dzidą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 25.11.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 a są jeszcze wolne role drzew??? pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 25.11.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 chcialam powiedziec ze ja sie tez pisalam alescie o mnie zapomnieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 25.11.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 An-Bud - spec od dyplomacji - przyda się na rozprawach sądowych wytyczonych przez sponiewieranych delikwentów to wszystkich trzeba uśmiercić aby od tych zbędnych spraw został Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 chcialam powiedziec ze ja sie tez pisalam alescie o mnie zapomnieli Nie rycz, jeno się przypomnij jako kto ... w ferworze walki mogłaś się wypsnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.11.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Nie wiem gdzie Agduś tę Walkirię upchnie, ale to już Jej problem Uwaga: poprawiona obsada: Mokka – (odnoszę wrażenie, że to powieściowa Klotylda Kociołek, ale może się mylę) - czarna zmora !! Będzie brzęczała łańcuchami, wydawała potępieńcze wrzaski i świeciła czerwonymi jak piekło oczodołami. Wraz ze swoim psem Baskervill’ów (tej roli Świnka) powoduje u maluczkich krzepnięcie krwi. Agduś – biała zmora … ale jeszcze nie wiadomo czy biała bo dobra, czy biała, bo ludzie bledną i mdleją na jej widok Depsia w podwójnej roli: – wstrętna czarownica z bagien, warząca piekielne mikstury mające doprowadzić męską część integracyjnego grona do szaleństwa oraz jako Jozif z bazin (cokolwiek by to nie oznaczało), grabiący i łupiący (chyba tę męską część) ze wszystkich dóbr; Anjamenka, Wu, Małgoś2 (te odchudzające się) - uciekające przed rozochoconymi panami (spojonymi wywarami Depsi) rusałki, co to zwiewnym sposobem poruszania się, nagimi ciałami i boskim śpiewem zwabiają tę męską część grupy na bagna – nie ustalone jeszcze po co Piąteczka – dekoratorka i scenografka. Od niej zależy cała mroczność scenerii Nitubaga – pomocnica wiedźmy (prawa ręka) i bileterka Kasica vel. KaśkaMaciej – organizatorka wolnego czasu, cokolwiek by to nie miało oznaczać Dochtór vel. 1950 – w podwójnej roli: faun (do ustalenia czy mitologiczny, czy Narniowy, można ewentualnie skonsolidować); pewne że będzie pląsał (może w kiecce) i grał na flecie(już bez kiecki) oraz koordynator działań wszelakich Gwoździk i syn Piąteczki – faceci (niekoniecznie w czerni…) od efektów dźwiękowych . Będą bili w bębny i szarpali struny, co by jeszcze straszniej było Miśka, Carmen, Nefercia – koty w roli królików (trza by uszy uszyć i nad ogonkami pomyśleć, co by nie majtały nimi bezwiednie). Wszystkie w zamian za zagrażające zdrowiu ptactwo pałętające się po okolicy. Jedyny wyjątkiem jest struś, którego ma zeżreć gad oślizgły. Sucz i Misiek Maluszka, Katma, Hera Veruni, Karuś Depsi – wilki, co to na kulig napadają i zżerają delikwenta (o ile wcześniej gad oślizgły go nie dopadnie) Królik vel. Jea – jedyny prawdziwy królik w towarzystwie oszukańców (nie wiem czy już wie, że zaangażowany został) Królik Morderca to słynna postać z Monthy Pyton'a. Bardzo słynna. Łosie – te w roli aniołów stróżów broniących rozochoconych panów biznesmenów przed wściekłymi połowicami – vacaty na łosie Agdusiowa Emi - lew straszliwie ryczący powodujący tym rykiem natychmiastową ucieczkę każdego delikwenta Jamles – sam główny i najważniejszy!!! Będzie siedział na krzesełku z napisem „Director” na oparciu i wydzierał się przez tubę. Anoleiz - czarownica kuchenna z warząchwią Verunia - sympatyczna nimfa Mr. Jar - ojciec, ale też dźwiękowiec Kaśka maciej i mayland - gadziny oślizgłe Komtur- Czarny Rycerz w zbroi o odpowiednim kolorze, mamroczący niewyraźnie (bo przyłbica Mu przeszkadza) i straszliwie trzeszczący tą zbroją - oliwienie zbroi można zadać jako lżejszą karę jakiemuś delikwentowi An_Budowa - wiedźma-oblatywacz nowych modeli mioteł Froszka – ropucha do całowania. Mąż Froszki – obsługa pił łańcuchowych, siekier itp. An-Bud - spec od dyplomacji - przyda się na rozprawach sądowych wytyczonych przez sponiewieranych delikwentów Zochna - Walkiria z halabardą (albo inną dzidą) ... eeeehmmmm ... czy ja mógłbym dołączyć do tej tak ambitnej i wspaniałej (jak mnie się wydaje) sztuki ... na ten przykład jako gadzina jakiejsik ... mam kwalifikacje, zżeram wszystko (prawie) ... no i stroik odpowiedni ... http://www.chefpaul.net/Florida/jaszczurGreen03s.jpg ... może Director mnie poprze (powiem mu wtedy w której flaszce "Dżin" siedzi ) ... ewentualnie, ... mogem robić za "servisanta mieteł" - widzem, że vacat jezd buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 25.11.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Gwoździk i syn Piąteczki – faceci (niekoniecznie w czerni…) od efektów dźwiękowych . Będą bili w bębny i szarpali struny, co by jeszcze straszniej było Mr. Jar - ojciec, ale też dźwiękowiec .... a ja już myślałem, że Mr Jar zniknął na dobre .... (tak w dwóch postaciach to trochę niebezpieczne może być ..... tylko dla kogo ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Chefie .... gadziny obślizgłe to już dwie som ... ale Ty możesz za taką gadzinę, co to obślizgła nie jest, a zielona Agduś ... wpleć jeszcze jakoś Chefa Paula - zieloną sympatyczną gadzinę ... nada się pewnie jako odstresowacz dla upadłych (z wozu) delikwentek P.S. Sama ciekawa jestem, w której to flaszce ten specjalista siedzi ... też by mi się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 25.11.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Agduś ... wpleć jeszcze jakoś Chefa Paula - zieloną sympatyczną gadzinę ... nada się pewnie jako odstresowacz dla upadłych (z wozu) delikwentek potrzebny lekarz z kagankiem na te wszechobecne mroczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.11.2008 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Ziołowy chlebek dziś upiekłam. Fajny wyszedł. Właśnie konsumujemy. Mniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 25.11.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Zioła zawsze były, są i będą zdrowe ... Wyciszają .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 25.11.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 ...to daj nam trochę tego chleba powszedniego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.11.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Może być ten? Dzisiaj tak samo wygląda. Chociaż to nie ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Mi to się marzy taki zwykły chlebek...bez tych wszystkich cudawianków ... po prostu CHLEB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 25.11.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Może być ten? Dzisiaj tak samo wygląda. Chociaż to nie ten sam. Smacznie wygląda ... i ten sam , "stary ale jary" .... spod sosen przecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.11.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Zochna - Walkiria z halabardą (albo inną dzidą) łoł, nie posiadam się z radości już sama rola halabardy by mnie zadowoliła - a tu jeszcze Walkiria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 25.11.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Depesiu, pysznie ten chleb wygląda.. smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.11.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Heloł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.11.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Pośpieszcie się, bo listę niedługo zamknę! Inaczej jakaś trylogia mi wyjdzie! Zielona gadzinę i Walkirię dopisałam, ale czy sympatyczne bedom, to nie wiem! Wszystkie by sympatyczne być chciały! A kto będzie straszył??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.11.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Pośpieszcie się, bo listę niedługo zamknę! Inaczej jakaś trylogia mi wyjdzie! Zielona gadzinę i Walkirię dopisałam, ale czy sympatyczne bedom, to nie wiem! Wszystkie by sympatyczne być chciały! A kto będzie straszył???Nooo, ja mogęeee Gad Obliślizgły do straszenia się nadaje, nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts