Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:o Pośpieszcie się, bo listę niedługo zamknę! Inaczej jakaś trylogia mi wyjdzie!

Zielona gadzinę i Walkirię dopisałam, ale czy sympatyczne bedom, to nie wiem! Wszystkie by sympatyczne być chciały! A kto będzie straszył???

ja mogę być wredna, nawet z przyjemnością :D

tylko żebym konia ujeżdżać nie musiała ,

bo strasznie mi go szkoda byłoby :wink:

:o Pośpieszcie się, bo listę niedługo zamknę! Inaczej jakaś trylogia mi wyjdzie!

Zielona gadzinę i Walkirię dopisałam, ale czy sympatyczne bedom, to nie wiem! Wszystkie by sympatyczne być chciały! A kto będzie straszył???

... :o Dzięki bardzo ... wcale nie muszę być sympatyczny :evil: ... mogie straszyć 8) ... zresztą już straszę ... jak niektórzy na maciejowym Forumnie napisali: Tyran, Straszny Moderator i takie tam :lol: ... więc zdążyłem się już przyzwyczaić :roll:

pozdrówka

ps - ostatni odcinek mnie się podoba (szczególnie migdałek) ... letę czytać poprzednie :wink:

dzień dobry :)

dla uśmiechu:

http://bi.gazeta.pl/im/8/4876/z4876468X.jpg

Patrick-Louis Vuitton, projektant słynnej marki, wypoczywa w lesie na łóżku z kufra, ktorego używał już jego dziadek Georges Vuitton. A zrobił je pod koniec XIX wieku wynalazca Pierre Savorgnan de Brazza na własne podróże

Podoba mi się taki kuferek!

Skąd masz tyle śpiących zdjęć?

Maksiu, rolę Jozina z bazin zaklepała sobie Depsia. Pogadaj z nią - może Ci ustąpi. A jeżlei nie, to jakiegos pustelnika postaram się wkleić

A! I będą jeszcze vacaty - topielice potrzebne od zaraz! Od razu dodam, że to role wymagające poświęcenia!

topielice potrzebne od zaraz! Od razu dodam, że to role wymagające poświęcenia!

Moja córka jak sobie wyprostuje włosy wygląda wypisz-wymaluj jak topielica (mnie czasami tez tak robi :roll: ).Topić smutków jeszcze nie potrafi 8) , ale może się nauczyć :p.Gorzej z tym poświeceniem :( :( , ale chodzi co roku ze Święconką , wiec można by zaliczyć :D ) :wink: :wink:

P.S.maksiu musi mieć jakąś sympatyczna role , bo jako wredniaka jakoś go nie widzę .Jako drzewo tez nie bardzo , bo przez przypadek Frosch mógłby go ...zerżnąć :o :roll: :lol:

Maksiu, rolę Jozina z bazin zaklepała sobie Depsia. Pogadaj z nią - może Ci ustąpi. A jeżlei nie, to jakiegos pustelnika postaram się wkleić

no nie będę odbierał DPSi roli Jozina, może więc jednak ten pustelnik...??? :D :D :D

pozdrawiam

m.

Nie musisz odbierać - przecież Jożin z bażin mógłby mieć pomocnika, prawda? Albo może i rywala jakiegoś? :D

Tylko zastrzegam, że bić Maksia nie będę, innej krzywdy robić też nie. :D

P.S.maksiu musi mieć jakąś sympatyczna role , bo jako wredniaka jakoś go nie widzę .Jako drzewo tez nie bardzo , bo przez przypadek Frosch mógłby go ...zerżnąć :o :roll: :lol:

o rany.... zdecydowanie nie chce być drzewem..... absolutnie wykluczone...

pozdrawiam

m.

Nie musisz odbierać - przecież Jożin z bażin mógłby mieć pomocnika, prawda? Albo może i rywala jakiegoś? :D

Tylko zastrzegam, że bić Maksia nie będę, innej krzywdy robić też nie. :D

o rany... rywal.... przecież ja bym nie mógł być w opozycji do DPSi :D :D

jakoś mi to nawet przez myśl przejść nie chce :D

pozdrawiam

m.

dzień dobry :)

dla uśmiechu:

http://bi.gazeta.pl/im/8/4876/z4876468X.jpg

Patrick-Louis Vuitton, projektant słynnej marki, wypoczywa w lesie na łóżku z kufra, ktorego używał już jego dziadek Georges Vuitton. A zrobił je pod koniec XIX wieku wynalazca Pierre Savorgnan de Brazza na własne podróże

Dziadek się znalazł :D :D :wink:

Cześć i czołem :D

Agduś ... Maksiu jako pustelnik jeszcze się zmieści ???? Twierdzi, że nawet na bagnach może mieszkać :D

To dopisuję, okey????

OBSADA

Mokka – (odnoszę wrażenie, że to powieściowa Klotylda Kociołek, ale może się mylę) - czarna zmora !! Będzie brzęczała łańcuchami, wydawała potępieńcze wrzaski i świeciła czerwonymi jak piekło oczodołami. Wraz ze swoim psem Baskervill’ów (tej roli Świnka) powoduje u maluczkich krzepnięcie krwi.

Agduś – biała zmora … ale jeszcze nie wiadomo czy biała bo dobra, czy biała, bo ludzie bledną i mdleją na jej widok

Depsia w podwójnej roli: – wstrętna czarownica z bagien, warząca piekielne mikstury mające doprowadzić męską część integracyjnego grona do szaleństwa oraz jako Jozif z bazin (cokolwiek by to nie oznaczało), grabiący i łupiący (chyba tę męską część) ze wszystkich dóbr;

Anjamenka, Wu, Małgoś2 (te odchudzające się) - uciekające przed rozochoconymi panami (spojonymi wywarami Depsi) rusałki, co to zwiewnym sposobem poruszania się, nagimi ciałami i boskim śpiewem zwabiają tę męską część grupy na bagna – nie ustalone jeszcze po co

Piąteczka – dekoratorka i scenografka. Od niej zależy cała mroczność scenerii

Nitubaga – pomocnica wiedźmy (prawa ręka) i bileterka

Kasica vel. KaśkaMaciej – organizatorka wolnego czasu, cokolwiek by to nie miało oznaczać

Dochtór vel. 1950 – w podwójnej roli: faun (do ustalenia czy mitologiczny, czy Narniowy, można ewentualnie skonsolidować); pewne że będzie pląsał (może w kiecce) i grał na flecie(już bez kiecki) oraz koordynator działań wszelakich

Gwoździk (kiedyś, zamierzchłych czasach Mr.Jar, chociaż się nie przyznaje ... czyżby program ochrony świadków :roll: ) i syn Piąteczki – faceci (niekoniecznie w czerni…) od efektów dźwiękowych . Będą bili w bębny i szarpali struny, co by jeszcze straszniej było

Miśka, Carmen, Nefercia – koty w roli królików (trza by uszy uszyć i nad ogonkami pomyśleć, co by nie majtały nimi bezwiednie). Wszystkie w zamian za zagrażające zdrowiu ptactwo pałętające się po okolicy. Jedyny wyjątkiem jest struś, którego ma zeżreć gad oślizgły.

Sucz i Misiek Maluszka, Katma, Hera Veruni, Karuś Depsi – wilki, co to na kulig napadają i zżerają delikwenta (o ile wcześniej gad oślizgły go nie dopadnie)

Królik vel. Jea – jedyny prawdziwy królik w towarzystwie oszukańców (nie wiem czy już wie, że zaangażowany został) Królik Morderca to słynna postać z Monthy Pyton'a. Bardzo słynna.

Łosie – te w roli aniołów stróżów broniących rozochoconych panów biznesmenów przed wściekłymi połowicami – vacaty na łosie

Agdusiowa Emi - lew straszliwie ryczący powodujący tym rykiem natychmiastową ucieczkę każdego delikwenta

Jamles – sam główny i najważniejszy!!! Będzie siedział na krzesełku z napisem „Director” na oparciu i wydzierał się przez tubę.

Anoleiz - czarownica kuchenna z warząchwią

Verunia - sympatyczna nimfa

Mr. Jar - ojciec, ale też dźwiękowiec

Kaśka maciej i mayland - gadziny oślizgłe

Komtur- Czarny Rycerz w zbroi o odpowiednim kolorze, mamroczący niewyraźnie (bo przyłbica Mu przeszkadza) i straszliwie trzeszczący tą zbroją - oliwienie zbroi można zadać jako lżejszą karę jakiemuś delikwentowi

An_Budowa - wiedźma-oblatywacz nowych modeli mioteł

Froszka – ropucha do całowania.

Mąż Froszki – obsługa pił łańcuchowych, siekier itp.

Maksiu – pustelnik z bagien i innych moczarów. W zależności od własnego nastroju dobry albo zły bagienny duch Uroczyska.

Topielice – vacaty … sporo vacatów!!!!!!!!

Po zwerbowaniu topielic zamykamy listę płac :D