Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oooo, jak fajnie, nowa stronka! :lol:

Braza się znalazła i Gosia też - baaaardzo dobrze. :D

Proszę nie znikać mi. :roll:

Zima u nas cudna, śnieg, mróz i światełka świąteczne.

A na moje zdjęcia w dzienniku nikt nie patrzy, tylko Gwoździk. :-?

No, teraz się czuję doceniona. :lol:

Braza, nie ściemniaj, nad morzem w śniegu przepięknie jest, wiem na pewno. :wink:

Gosia, czy Ty pewna jesteś, że nie masz żadnych ładnych zdjęć do pokazania? Jeśli tak, to proszę szybko zrobić. :D

Popołudniowe witanko!

Ślicznie u Ciebie Depeesiu, ale i u nas biało! Dziecka znów dzisiaj się w śniegu tarzały i z psicy renifera robiły. A co Ci świeci pod śniegiem? Nasza jodełka jeszcze za mała na lampki - ledwie ponad trawę wystaje. Sprzedawca obiecał, że ta odmiana szybko rośnie, więc może niedługo...

Sobota była dla nas, jak zwykle, robocza (Andrzej garaż kończył odgruzowywać, a ja mu trochę pomogłam, a potem siadłam do korekty), ale na jutro planowaliśmy ianuguracyjne w tym roku narty. Jednak trochę mnie zniechęca prognoza pogody - wiatr, zimno i pochmurno zapowiadają. Najgorszy z tego jest wiatr. Dobrze, że orzechy i brzoskwinię zdążyłam poowijać trawskami.

U mnie pod śniegiem to lampki na jodle koreańskiej świecą, jodła jest naszą ogrodową choinką. :wink:

Jodełki szybko rosną, najdalej za 2 lata będzie już całkiem spora, Agduś. :D

Bardzo dziękuję wszystkim za słowa uznania za zdjęcia, ale to nie moja zasługa - po prostu zrobiło się jak w górach, z czego bardzo się cieszymy, bo to rzadko u nas jest. :D

Gosia - rób zdjęcia przez okno. :lol:

No to ja lecę spać.

I jeszcze muszę zajrzeć do młodszego dziecka - czegoś złapał jaieś grypsko wczoraj w tym Berlinie, dzisiaj ma temperaturę, gardło, katar itd. Walczyłam jak lew, żeby zdusić to w zarodku, zobaczymy, może się uda z pomocą czosnku, syropu z czarnego bzu i łóżka. :roll:

Jak On tę grypę złapał to ja nijak nie wiem - był cały czas razem z nami, a wszyscy zdrowiutcy poza nim! :o

Dzisiaj już lepiej, ale jeszcze będziemy walczyć, coby to dobić. Tm bardziej, że dzisiaj to i ja "coś" czuję i Mojny też. :-?

Jedzie u nas czosnkiem, że chyba nikt by nie zdzierżył. :lol: