Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Dobry

... trzecią kawkę już piję ... z "expresu" ... z cukrem i śmietanką :lol:

Nie pamiętam, czy rolę w Uroczysku sam sobie wybrałeś, czy ktoś Cię wkręcił, ale informuję, że właśnie wystąpiłeś.

... aaaa ... pędzę "kuknąć" :D

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry

... trzecią kawkę już piję ... z "expresu" ... z cukrem i śmietanką :lol:

Nie pamiętam, czy rolę w Uroczysku sam sobie wybrałeś, czy ktoś Cię wkręcił, ale informuję, że właśnie wystąpiłeś.

... aaaa ... pędzę "kuknąć" :D

Pisałąm u siebie, ale tutaj też nadmienię, że ja normalnie słyszę to mruczenie .... :D

... w podzięce kwiatek dla "ogrzewajacych" :D

http://www.chefpaul.net/images/100_0130s.jpg

... i ... dla DePeSi, co mi tej zaczarowanej mikstury nalała kielonek ... bardziej "ludzki" się stałem ... kcem jeszcze jeden, co bym swój "akcent hamerykański" zmniejszyć mógł :wink:

buziaczki

- dodatkowo:

... dla "brazki" ... wszakże specjalistce od "mruczenia" należy się cóś specjalnego ... a i o Autorce, również co oczywista nie zapominam :lol: :wink:

http://www.chefpaul.net/smiles/flower25.gif

http://www.pantherhouse.com/newshelton/wp-content/uploads/espresso3art.jpg

Mayland, postarałam się! :D

Ja jeszcze nie wiem, o co chodzi z tym Uroczysiem, ale lecę zobaczyć!

Wciornastku, jak fajnie, że się pokazałaś, kochana! :D

U nas ostatnio ranki bardzo są estetyczne z powodu mrozu, bo wilgoci dużo w powietrzu, mgły takie, i to zamarza, więc pięknie wygląda, chociaż zimno z rana... :lol:

Dzień dobry smarkające. :-?

Idę po czosnek, więc chyba przestanę się odzywać, bo padniecie od tego aromatu. :p

Dobry dzionek! Małgo wyprawiłam dzisiaj do przedszkola. A pogoda łobrzydliwa!!! Z nieba ni to coś ciapie ni wisi w powietrzu, chwilami nawet chyba sypało jakby kaszką manną, bo jakoś biało pod nogami było. Błe!

Nie ma co marudzic w Pozku o sniegu to juz tylko pozostały wspomnienia.

W nocy co prawda mrozek ale teraz juz na plusie i jedno wielkie bagno.

PS. Wiecie jak wygląda błotny berneńczyk po powrocie z ogrodu :o :o

Ślady tej białej kaszki zostały tylko na zaoranych polach. Drogi błotniste (ukłon do przyszłego sąsiada, który nawożąc sobie z 50 abo i więcej ciężarówek ziemi całkiem zabagnił nasza nową, czyściutką drogę). Z nieba to ciapało, to sypało kaszką - tak na zmianę, coby się nie znudziło. Z przewagą ciapania.

Uff, wróciłam. :D

U nas dzionek całkiem fajny był, słońca sporo. :D

Ha, wymyśliliśmy, jak oduczyć Karo paru rzeczy. 8)

Awersyjny bodziec dźwiękowy pójdzie w ruch.

Amber, co Ty na to? :wink:

ja nie Amber...ale Ci odpowiem ...

...wypróbuj najpierw na mężu .... :D :D :D

Moze byc :-) Ogolnie jestem zwolenniczka manipulacji bodzcami awaresyjnymi i nagrodami. Im bardziej przykry bodziec wycofujacy tym wieksza nagroda.

Generalnie nie lubie tego calego pitolenia nad pieseczkami-coreczkami-syneczkami i pelnego podporzadkowania pod psie widzimisie. :lol:

Napisz co chcesz wyeliminowac. No i czy wrazliwy jest Karo.

Bo widzisz jak ja hukne na Plusza "fe" i zrobie to zbyt glosno, to mi sie pies potrafi rozplaszczyc na ziemi i tyle mam z jego aktywnosci. Jak hukne na Maje, to ja to na tyle pobudzi do dobrego zachowania, ze mam 300% wydajnosci :lol:

Ja tam mam dwóch Synków - obaj na dwóch nogach. :lol:

Karo, myślę, nie jest jakoś specjalnie wrażliwy, ale za to aktywny na pewno. To młody pies, ma prawdopodobnie jakieś 14 miesięcy, więc może jeszcze bardzo wielu rzeczy się nauczyć.

Chcemy z pomocą kogoś, kto będzie w roli gościa dzwonił do drzwi, wyeliminowac u niego przeraźliwy jazgot i obronę terytorium - w końcu to nie on jest tutaj szefem i to nie jego terytorium tylko nasze, nie? :roll:

Jak zacznie szczekanko, to dyskretnie uruchomi się na chwilkę brzęczyk alarmowy, ale taki naprawdę głośny. Wydaje mi się, że powinien się zdziwić, albo nawet trochę przestraszyuć i zamknąć dziób. Jak powtórzymy to parę razy przez parę dni to powinno się takie zachowanie utrwalić chyba, co? :roll:

Pozostaje nam wymyślić jak zastosować podobny trik (albo inny?) kiedy ktoś lub coś przechodzi obok płotu - bo jak na razie Karo nie daruje. żeby nie objazgotać, co mnie doprowadza do... :evil:

Już nawet raz nam się wydawało, że zapamiętał (jak leciał do płota, to ja czaiłam się w oknie i obsobaczałam, więc tego dnia dał sobie spokój :lol: ), ale to zadziałało tylko 1 dzień. :-?

Mocno myślę, jakby tu zamocowac ten brzęczyk przy płocie i jakoś zdalnie go uruchamiać albo coś... :lol:

Depesia mój Koko też szczeka ale mi to nawet na rękę jest. Wiem, ze ktoś przechodzi obok działki lub wszedl na naszą. Mam darmowy system alarmowy :lol:

Mój za to szczeka na wszystkich jak to określamy - brzydko ubranych :lol: czyli w roboczych ciuchach. Na tych w odświetnych nie szczeka :lol: