Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No dziadek tez kiedyś gadał, że to za dużo wody idzie, ale kupiliśmy mu za to radio i teraz radia maryja słucha jak my się kąpiemy, to nie może krzyczeć, bo jak będzie krzyczał, jak tam modlą się i pieśni święte śpiewają? To całkiem jak nasz dawniejszy rzeźnik we wsi, świeć Panie nad jego duszą. Często przy świniobiciu sobie popił, a jego zonka wtedy z wałkiem go witała. To żeby go nie biła, to jak wracał, to już w furtce zaczynał święte pieśni wyśpiewywać i nie mogła go nabić. :D

No dziadek tez kiedyś gadał, że to za dużo wody idzie, ale kupiliśmy mu za to radio i teraz radia maryja słucha jak my się kąpiemy, to nie może krzyczeć, bo jak będzie krzyczał, jak tam modlą się i pieśni święte śpiewają? To całkiem jak nasz dawniejszy rzeźnik we wsi, świeć Panie nad jego duszą. Często przy świniobiciu sobie popił, a jego zonka wtedy z wałkiem go witała. To żeby go nie biła, to jak wracał, to już w furtce zaczynał święte pieśni wyśpiewywać i nie mogła go nabić. :D

:lol: :lol: :lol:

Moja babcia siedziała w domu a po podwórku chodził wujek i śpiewał. Ale ten jego śpiew to....mało spiew przypominał, takie mruczenie raczej. A babcia w domu biega od okna do okna i mówi: jakiś pogrzeb idzie bo ludzie spiewają :l: :lol:

Też przylazłam, posłuchałabym jednakowoż :D

...

Depesiu :roll:

tez chętnie posłucham i poczytam 8) :D

... to ja Wam zakabluję :lol:

Konfratrzy dla Maćka

... to Anetki inicjatywa ... se kuknijcie http://konfraternia.org/blogi_autorskie/wordpress_maciek/?page_id=2

no i co,

któś,

cóś do

buźka

Paweł!!! Ty kablarzu!!! A żeby Cię...

No dobra, mam nadzieję, że teraz to chociaż okaże się, że któś cóś da... :wink:

Dzień dobry z zachmurzonego i lekko zaśnieżonego zachodu! :D

Konfratrzy dla Maćka

http://konfraternia.org/blogi_autorskie/wordpress_maciek/?page_id=2

Jak już i tak się wydało, to może ktoś się dołączy do akcji? Tak sobie pytam, bo przecież warto dzieciakowi pomóc, nie? :D