Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zazdroszczę Ci tej kuchni kaflowej, eh :oops:

Ale wiesz co? Widziałam taką kuchnie, piękną i dużą, zrobioną na zewnątrz - na dużym, zadaszonym tarasie, była fantastyczna zamiast grilla i do przetworów domowych, bo trzeba je długo czasem gotować i jeszcze pasteryzować. No po prostu rewelacja! Może sama jeszcze taką jedną zrobię na tarasie dla gości. Powinni być zachwyceni! :D :D :D

O! Przeleciał bocian :D !

Wow! :o Agatko! GRATULUJĘ!!! :lol: :lol: :lol: Podasz jakieś bliższe informacje o tym bocianie? Umieram z ciekawości! :D :D :D

A u nas reszta robót oczywiście odbywa się własnymi siłami mego nieocenionego Męża. Co ja bym bez niego zrobiła... :wink: :roll: :D

Dodam, że spisuje się REWELACYJNIE! Juz na niczym innym nie gotuję..

A bociek Moja Droga to musi mieszkać tu niedaleczko bo tu gniazd mnóstwo, ale czy ja go rozpoznam.... :D Ale był faaajny!

Natomiast będziemy znów obserwować jak wszystki okoliczne boćki (do Wrocławia jedzie się drogą "bocianich gniazd") w swoich gniazdach najpierw się rozmnażają - nagle pojawiają się dwie (albo jedna) nowe główki w gnieździe.. potem rosna rosną, wystaja coraz bardziej, potem sie nie mieszczą juz wszyscy i jedno z rodziców (ciekawe które???) przenosi sie na sąsiedni słup a potem to juz nauka latania!

Kuchenka - rewelacja! A już te kafle na ścianie i malunek na nich to cudne. No i ten pieeeeeesss :wink:

A z tym boćkiem to ja się pomyliłam... :oops: Myślałam, że Ty... :roll: no wiesz... :oops:

Gagatko i wszyscy inni - życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji świąt Wielkiej Nocy, niech Chrystus Zmartwychwstały obdarzy Was radością i nadzieją! http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda.gif

Witam.!!!

Ale tu klimaty! łoł

Gagata najpierwej pytanko do ciebie - szukam tez kafli - może podasz mi stronke? - kuchnia jak z bajki! - zajeb.....!!!!!

dompodsosnami po mału zabieram sie do czytania choć mam mało czasu :-? ale ma pytanko do ciebie odnośnie internetu przez pomarańczówkę - możesz mi dokładniej napisać jakie masz limity, opłaty i czy trzeba coś instalować na kompie? jakieś dodatkowe oprogramowanie...?

"A z tym boćkiem to ja się pomyliłam... Myślałam, że Ty... no wiesz... "

No wiesz Sosenko - W MOIM WIEKU??? :o

Pies oczywiście MUSIAŁ wejsć w kadr, nie byłby sobą (no i ta plama słońca...).. a to duuuzy pieso (CaneCorso) ale poczciwina :D

POLECAM Ci jak najbardziej uzycie starych kafli a juz szczególnie, że "miejscowe"! jesli tylko odpowiada Wam ich kolor i jest ich dość. a jesli nie to mozna wstawić inny kolor (trochę pomieszać) też będzie piknie!

Widziałam tez kiedyś rowiązanie takie że piec tylko gdzieniegdzie był pokryty kaflami a reszta pomalowana na biało. Może to brzmi dziwnie ale zapewniam wyglądało to super ładnie!

Nowe porządne kafle są STRASZNIE drogie (te tańsze ponoć pękaja i nie warto...).

A malowane kafle na ścianie - a niech tam, niech stracę - to z .......... OBI :p

Ale co - złe??????

Świerczu - kupiłam kafle drogą aukcji na http://www.allegro.pl - kobitka (emerytka z Krakowa) chciała się pozbyc dwóch starych piecy, miała remont starego mieszkania i oddała sztukę (piec) za 150 zł tylko musiałam załatwic transport i rozbiórkę. Małam też przy okazji troche szamotu i drzwiczki. Te dwa piece starczyły na te jedną kuchnie (troche sie poniszczyło).

Dziekuję za miłe słowa! - tez jestem BAAARDZO zadowolona z tej kuchni :D

Witam.!!!

Ale tu klimaty! łoł

Gagata najpierwej pytanko do ciebie - szukam tez kafli - może podasz mi stronke? - kuchnia jak z bajki! - zajeb.....!!!!!

dompodsosnami po mału zabieram sie do czytania choć mam mało czasu :-? ale ma pytanko do ciebie odnośnie internetu przez pomarańczówkę - możesz mi dokładniej napisać jakie masz limity, opłaty i czy trzeba coś instalować na kompie? jakieś dodatkowe oprogramowanie...?

Witaj w naszym kąciku, zapraszamy serdecznie! Co do netu - trzeba kupić modem - albo w postaci takiej karty, którą razem z kartą Orange wsuwa się do kompa, albo jako modem zewnętrzny przez USB. Kupiłam najpierw ten pierwszy, ale nawet z anteną zewnętrzną był słabiutki. Wkurzyłam się :evil: i kupiłam na allegro na gwarancji rakietę za prawie 900 zł, taką dla wypasionych biznesmenów (w punkcie Orange stoi 2 tys, sprawdzałam). Ten jest o niebo lepszy. Limit transferu danych w mniejszej wersji wynosi 0,5 GB (czyli 500 MB), co, jak się okazuje, na duże i pełne zdjęć strony bywa za mało. Nie musisz ściągać danych - wystarczy, że przeglądasz strony. Ja po dwóch tyg. mam prawie 400 MB nabite. Trzeba uważać, bo jak przekroczysz limit, to net tak zwalnia, że właściwie nie daje się korzystać. I kosztuje to "cudeńko" 60 zł miesięcznie. Jeśli się chce to można podnieść limit do 4 GB i płacić co miesiąc 120 zł. :roll: Nie dla mnie! Ja mam inne wydatki, o czym świadczy moja obecność na forum Muratora. :wink: Aha - oczywiście musisz zainstalować oprogramowanie do karty lub modemu zewnętrznego, płytkę dostaniesz razem ze sprzętem, sama operacja jest prosta i łatwa. Mam nadzieję, że rozjaśniłam trochę wątpliwości 8) .

A kafle...Jasne, że swoje, miejscowe, jeśli tylko są! I dokładnie tak, jak piszesz - zdun powiedział, że jest ich za mało, toteż uzupełnimy innym kolorem. Może jakiś ciekawy wzorek wymyślę? :roll: :lol: Tańsze kafle rzeczywiście pękają (tzn. ich szkliwo) - teściowa je ma... :wink: A te Twoje z OBI - cudne! Kiedy kupowałaś? Ile dałaś? Jak nie chcesz na forum, to napisz na maila, dobrze? Może też kupię jakieś piękności w marketach budowlanych! :roll: :lol: :lol: :lol:

To co, Gagatko, kiedy ten Twój dziennik budowy? :wink: I jakie W MOIM WIEKU :o :o :o ????????????

Sosenko - kupowałam te kafelki pod koniec tamtego roku (listopad? gudzień?) za jakies normalne pieniądze tzn całość czyli kompletny sielankowy obrazek ptaszkowy + trochę białych na obramowanie mogła mnie kosztować max (!) 100 zł. najpierw je przywieźlismy i przykładałam nerwowo do ściany bo bałam się czy nie wyjdzie jakies okropieństwo (czyli kicz niezamierzony)... Ale jednak okazało się że TO JEST TO (czyli kicz zamierzony) :D

OBI we Wrocku.

Gagatko, gratuluję avatara! Naprawdę ładny! I-co najważniejsze - samodzielnie wypracowany! :wink: :D :D :D

Dobra, to teraz do roboty i zakładaj dziennik! To tez jest proste! :evil: :evil: :evil: Mój Boże, kiedyż ja Ciebie wreszcie zapędzę... :roll: :roll: :roll: :D

Sosenko,

(tak, Sosenka to dobry nick ;) )

dużo słońca i cierpliwości zycze Wam z okazji Świąt. Co prawda u nas pogoda spłatała figla i było biało ale to tylko chwilowe.

Aż miło popatrzec, jak Wasza stodoła nabiera rumieńców ;)

Pozdrawiam serdecznie

Robin

Dziękuję, miło mi. :D Mam nadzieję, że będziesz nadal tu zaglądać. :D Twój dziennik jest motywacją, wiesz o tym. Życzonka - w Twoich komentarzach... 8) :D :D :D

Nooo-czuję sie wywołana do talicy :D Ja przyjadę NA PEWNO. Pozostaje tylko kwestia KIEDY. Ale to będzie na pewno Lato Tego Roku:-))))

Lubię kiedy wstawiasz nowe fotki, SosenkoAnetko! Jeszcze troche i stodoła zamieni się w dom :wink: (efekt wstawiania okien np). Uwielbiam takie klimaty. A możesz wstawić fotkę całej stodoły z zewnątrz??

Ja pokazałabym też swoją stodołę (drewniana) ale to juz może w .... moim dzienniku :p .....