Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • DPS

    6661

  • braza

    3758

  • wu

    1831

  • Agduś

    1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/multipiastra/files/page126_9.jpg

 

coś lekkiego do kawusi :roll: :lol:

dzień doberek :D

 

chyba powinnam ten wywatek lukiem szerokim omijac :lol:

 

Bry!

 

A jesli juz przy jedzonku jestesmy, moze mnie ktos poratuje ... przepisem :D

Szukam wyprobowanego przepisu na tortille bez ... smalcu 8) I taka co by nie pekala ... najlepiej jeszcze z maki kukurydzianej 8) Te z marketu sa na mace pszennej i na smalcu wiec z racji drugiego skladnika odpadaja ...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Składniki10 jajek 4 duże cebule 1 kg ziemniaków oliwa z oliwek sól pieprz Opis przygotowaniaZiemniaki obrać, umyć i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę obrać, umyć i również pokroić, razem z ziemniakami usmażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor (ok 30 min), ciągle mieszając. Pod koniec smażenia oprószyć solą i pieprzem. Jajka umyć, rozbić w miseczce

 

to może ziemniaczana :roll: :lol:

 

znalazłam przepis ale nie wiem czy to tortilla :o :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wyszła czubata szklanka :lol:

 

ale służę przepisem mojej teściowej :lol:

pyszne :wink: nam baaaardzo smakują :D

 

1k. margaryny lub masła

3/4 szkl. cukru

4 jajka (jeżeli małe to 5)

1/2 szkl. mleka

1/2 kg mąki

1p. cukru waniliowego

1 mały proszek do pieczenia

wymieszać :lol:

 

ciasto powinno być dość gęste - jak gęsta śmietana

metodą prób i błędów :roll:

jak za gęste to dolać wody

próbowanie jest pyyyyyszne 8) :lol: :lol:

idę robic moim chłopakom :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tortille

150 g mąki

100 g mąki kukurydzianej

250 ml wody

30 g masła

sól

 

Oba rodzaje mąki mieszamy, dodajemy sól, stopione, schłodzone masło i letnią wodę. Zagniatamy ciasto jak na pierogi i zostawiamy na pół godziny pod przykryciem, żeby odpoczęło. Następnie dzielimy je na 6-8 równych porcji i każdą z nich rozwałkowujemy na okrągły, cienki placek. Placki smażymy lub grillujemy z obu stron dosłownie przez 3 minuty, żeby były miękkie i nabrały złotego koloru.

 

Przepis Macieja Kuronia. 8)

 

Powinno być łatwo i fajnie. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...