braza 15.02.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Znowu jako ta wyrodna matka dziecię do staji wysłałam .. ale na usprawiedliwienie dodam, że musze z lekka odgruzowac chałupę ... total bajzel nawet jak na mnie Kto za mnie umyje głowę???? Nie znosze tego robić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 15.02.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/multipiastra/files/page126_9.jpg coś lekkiego do kawusi dzień doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.02.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 dzięki, Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 15.02.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 na zdrówko Jamlesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.02.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/multipiastra/files/page126_9.jpg coś lekkiego do kawusi dzień doberek chyba powinnam ten wywatek lukiem szerokim omijac Bry! A jesli juz przy jedzonku jestesmy, moze mnie ktos poratuje ... przepisem Szukam wyprobowanego przepisu na tortille bez ... smalcu I taka co by nie pekala ... najlepiej jeszcze z maki kukurydzianej Te z marketu sa na mace pszennej i na smalcu wiec z racji drugiego skladnika odpadaja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 15.02.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Ambercia wejdź na http://www.kwestiasmaku.com może tam coś ciekawego znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.02.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Gosiu, Ta stronka jest moim absolutnym faworytem. Bywam tam od ho, ho, ho .... I to z dwoch powodow ... fajne, czesto latwe i wykwintne przepisy, ktore wychodza , oraz cudowne i smakowite zdjecia potraw, ktore sa uczta nie tylko dla zoladka, ale tez dla oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 15.02.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Składniki10 jajek 4 duże cebule 1 kg ziemniaków oliwa z oliwek sól pieprz Opis przygotowaniaZiemniaki obrać, umyć i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę obrać, umyć i również pokroić, razem z ziemniakami usmażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor (ok 30 min), ciągle mieszając. Pod koniec smażenia oprószyć solą i pieprzem. Jajka umyć, rozbić w miseczce to może ziemniaczana znalazłam przepis ale nie wiem czy to tortilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.02.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Gosia, Ale jak w ta usmazona mase owinac grillowanego kurczaka i warzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 15.02.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 no własnie dopisałam, że to nie jest chyba tortilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 15.02.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 http://www.gotujmy.pl napisane "tortilla" to ja juz nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 15.02.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 www.gotujmy.pl napisane "tortilla" to ja juz nic nie rozumiem Gosia znalazłam przepis na gofry tam, znaczy w kwestii smaku Ale kompletnie nei wiem ile to jest 160g mąki Ja nie mam wagi Ile to na szklanki?? wiesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 15.02.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 wagę mam zaraz sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.02.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Zaproponowano mi taki przepis ... Nie jest to klasyczna tortilla, no bo bez smalcu. Ale wlasnie o taka mi chodzi Moze nie bedzie pekac podczas zwijania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 15.02.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 wyszła czubata szklanka ale służę przepisem mojej teściowej pyszne nam baaaardzo smakują 1k. margaryny lub masła 3/4 szkl. cukru 4 jajka (jeżeli małe to 5) 1/2 szkl. mleka 1/2 kg mąki 1p. cukru waniliowego 1 mały proszek do pieczenia wymieszać ciasto powinno być dość gęste - jak gęsta śmietana metodą prób i błędów jak za gęste to dolać wody próbowanie jest pyyyyyszne idę robic moim chłopakom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 15.02.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 aaaa... jeszcze można dodać kilka kropli cytryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 15.02.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dzięki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 15.02.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 zawsze wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.02.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Tortille 150 g mąki 100 g mąki kukurydzianej 250 ml wody 30 g masła sól Oba rodzaje mąki mieszamy, dodajemy sól, stopione, schłodzone masło i letnią wodę. Zagniatamy ciasto jak na pierogi i zostawiamy na pół godziny pod przykryciem, żeby odpoczęło. Następnie dzielimy je na 6-8 równych porcji i każdą z nich rozwałkowujemy na okrągły, cienki placek. Placki smażymy lub grillujemy z obu stron dosłownie przez 3 minuty, żeby były miękkie i nabrały złotego koloru. Przepis Macieja Kuronia. Powinno być łatwo i fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 15.02.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 hejka ta Pani obok , to nie żonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.